CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 6666|Reply: 85

Langgar PKP Sebab Hantar Makanan Pada Awek, Majistret Pun Geli Hati

  [Copy link]
Post time 17-4-2020 04:27 PM | Show all posts |Read mode

Kredit foto: Google - Gambar Hiasan



Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sudah masuk fasa ketiga. Tapi, ramai masih ingkar dan memberikan 1,001 satu alasan untuk tidak tetap di rumah.

Pada fasa ini, pihak berkuasa yang membuat sekatan jalan melakukan pemeriksaan ketat bagi mengelakkan orang ramai mengambil kesempatan melanggar PKP sesuka hati.


Buat masa ini, individu yang melanggar PKP akan terus ditahan untuk siasatan sebelum dirujuk ke mahkamah keesokannya bagi pendakwaan mengikut Akta Polis dan Akta Penyakit Berjangkit


Perkongsian dari seorang pengguna Twitter ini mengundang perhatian warga maya mengenai kisah seorang pemuda berusia 17 tahun yang sanggup keluar semasa PKP dengan alasan mahu menghantar makanan kepada teman wanitanya.







Apabila ditanya majistret sudah berapa lama berpasangan, pemuda berkenan dengan jujur menyatakannya.

"2 tahun 14 hari,"
jelas pemuda itu dengan begitu terpeinci sekali sehingga mengundang geli hati majistret bertugas.


Pemuda berkenaan direman dua hari dalam lokap atas keingkarannya.


Warganet memberikan pelbagai reaksi di atas 'pengorbanannya' itu.



Jangan main-main dengan effort lelaki...





Sanggup lakukan perkara sia-sia....


Tinggi sangat KPI ko dik...

Kredit foto: Twitter @zakishh25



Bila dah sayang, sanggup berkorban dan berjuang demi cinta. Lautan api sanggup kurenangi, apalah sangat roadblock dan tidur lokap tu. - CARI


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalah monkeys like isa+risteena. {:teatime
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.. Aku baca semlm kat ig.. lawak gila. Detail lagi bagitau dah brp lama couple..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh blah dgn komen kat twitter. Dasattt. Terigt aku ada baca thread kat bod LE pasal porumer nama veneer. Kihkihkihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ok la tu dulu pun kaka selalu dapat lauk. Jam 12 malam pun nak antor nasi tomato
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
girlfriend dia ni klu balak dia lupa wish besday harus clash on the spot
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung laaa dpt BF gini..semoga perhubungan berkekalan sampai habis PKP ya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berkekalan..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Xlawak pon. Jantan mcam ni xlayak kahwen sbb xde lg rasa tanggungjawab sbb xpatuh arahan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg pompuan pun xsedetail, calculate sebegitu
Teruk sgt ke kalau sampai skrg, aku xingat bila exact date aku bertunang
Dan pernah skali, under 6 years of marriage, aku lupa anniversary kami
Sampai merajuk laki aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Depa dowload app kira berapa hari tu kot.

Kasi denda tak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan isa khan kena tangkap nak hantar makanan kat ristina yg kebirahan eh kelaparan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpaham lah...sian bdk ni kena..yg artist2 chill2 ja g umah exwife...hntr telo bagai..hntr coklatlah semalam...padahal ex tu kaya jg.xda plak kena tahan..eh..xpahamm lah.sgt2 xpahamm..ni yg kena tahan org2 marhaen ja ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 18-4-2020 11:18 AM
Xpaham lah...sian bdk ni kena..yg artist2 chill2 ja g umah exwife...hntr telo bagai..hntr coklatlah  ...

Sbb budak ni kuar waktu larangan. Apesal xhantar waktu siang
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2020 11:04 AM
Depa dowload app kira berapa hari tu kot.

Kasi denda tak?

Tido lokap 2 hari.. Mungkin kena denda juga
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-4-2020 11:47 AM
Tido lokap 2 hari.. Mungkin kena denda juga


Denda elok lagi. Income utk negara tu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2020 11:52 AM | Show all posts
love is a strong motivator sungguh...u see?

sampai boleh ingat details macam tu


inilah kalau berkasih

so ironic kes kes syariah court dalam tuntutan nafkah...sampai naik turun mahkamah...

lelaki juga


isk isk....dunia , inilaa dunia
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:55 AM | Show all posts
chenta monyet.
bila masuk IPT, jumpa la orang lain nanti
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa orang laki yg slalu lupa important date
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 12:01 PM | Show all posts
-- rasanya ni kalau kena denda ribuan RM, warga tweeder akan buat collection utk bantu ----- acik feel u nakkk ---- terasa pulak kehangatan bercinta zaman dulu2 --- makan tak lalu selagi tak jumpa boipren ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 10:02 AM GMT+8 , Processed in 3.928133 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list