CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 10028|Reply: 27

[MBC] Find Me In Your Memory (Kim Dong Wook, Moon Ga Young)

  [Copy link]
Post time 16-4-2020 10:48 PM | Show all posts |Read mode


Profile
  • Drama: Find Me in Your Memory (English title) / Memoir of the Man (literal title)
  • Revised romanization: Geu Namjaui Kieokbeop
  • Hangul: 그 남자의 기억법
  • Director: Oh Hyun-Jong
  • Writer: Kim Yoon-Joo
  • Network: MBC
  • Episodes: 32
  • Release Date: March 18 - May 13, 2020
  • Runtime: Wednesday & Thursday 21:00 (35 minutes each / 2 episodes per day)
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Synopsis
"Find Me in Your Memory" depicts a love story between Lee Jung-Hoon (Kim Dong-Wook) and Yeo Ha-Jin (Mun Ka-Young). Lee Jung-Hoon works as an anchorman at a broadcasting station. He has hyperthymesia, a condition that allows him to remember nearly every moment in his life. Meanwhile, Yeo Ha-Jin is a top actress. She has forgotten her past. Due to this, she lives as she pleases.
Notes
  • Drama series takes over MBC's Wednesday & Thursday 21:00 time slot previously occupied by "The Game: Towards Zero" and followed by "Kkondae Intern" May, 2020.
  • Due to news coverage of the National Assembly elections, ep. 17 & 18 did not air on Wednesday, April 15, 2020 and instead will air Thursday, April 16, 2020.



Cast
Kim Dong-WookMun Ka-Young
Lee Jung-HoonYeo Ha-Jin
Yeo Ha-Jin's agency
Kim Seul-GiLee Soo-MiShin Joo-Hyup
Yeo Ha-KyungPark Kyung-AeMoon Chul
HBN News Live
Jang Young-NamLee Jin-HyukLee Seung-JoonLee Ji-HoonKwon Eun-Soo
Choi Hee-SangJo Il-KwonKim Chul-Woongstaffstaff
Hwang Sang-Kyung
fill in anchor (ep.13)
Lee Jung-Hoon's group
Cha Kwang-SooGil Hae-YeonLee Joo-Bin
Lee Dong-YoungSeo Mi-HyunJung Seo-Yeon
Yoo Tae-Eun & his family
Yoon Jong-HoonKim Chang-WanJang Yi-JungYoo Ji-Soo
Yoo Tae-EunYoo Sung-HyeokYoo Ji-WonJin So-Young
Childhood days
Park Si-WanOh Ja-HunKwon Eun-SungHa Roo-BiLee Go-Eun
Lee Jung-Hoon (young) (ep.1,15)Yoo Tae-Eun (young) (ep.1)Lee Jung-Hoon (young child) (ep.1)Ha-Na (ep.5)Young (ep.5)
Others
Ji Il-JooJang In-SubPark Ji-WonYuraRo Woon
Ji Hyun-KeunReporter Park Soo-ChangKim Hee-YoungGo Yoo-RaJoo Yeo-Min (ep.1)
Kim Sun-HoPark Sung-GeunOh Ki-HwanChoi Yi-SunHong Yun-Hwa
Seo Gwang-Jin (ep.1)Oh Taek-Won (ep.1)Hwang Seo-Hoon (ep.1-2)Reporter Yang Suk-Hyun (ep.4)MC Hong Yun-Hwa (ep.4)
Kim Ea-NaJoo Suk-TaeSeo Kwang-JaeShin Dong-MiKim Nam-Hee
Kim Ea-Na (ep.5)Moon Sung-Ho (ep.8-)forensic hospital director (ep.10-11)Screenwriter Hwang (ep.11)drama series director (ep.11)



source : asianwiki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-4-2020 10:51 PM | Show all posts
memandangkan drama ni byk kali disebut2 dlm board ni, dijemput sapa2 yg dah tgk utk check in & share your thought abt this drama..

happy viewing!
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally, ada yg buka thread ni. Tp aku sekadar tgk clip2 kat ig sajork. Sbb nak tgk sekaligus bila dah abis nnti.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-4-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk smpi epi 4 tapi kenapa iols rasa plot dia dragging yek..iols expect drama ni utk fokus lebih kat hero punya abilities utk memorize sesuatu & the connection dgn heroin tapi unfortunately ada byk scene yg x perlu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-4-2020 04:28 PM
Dah tgk smpi epi 4 tapi kenapa iols rasa plot dia dragging yek..iols expect drama ni utk fokus lebih ...

drama ni mmg byk meleret sikit, esp part director Ji & bapak doctor yg jadi best friend achor lee tu.

Chemistry hero/ heroin mmg ok.. cuma iols harap ep 7 onwards akan better sikit sbb ep 6, Ha Jin dah mula ingat sikit2 psl masa silam dia. Maybe bila Ha Jin dah tahu psl best friend dia pernah couple dgn Anchor Lim, maybe cite ni akan focus pada main characters. Kalau nak mantap lagik, stalker dlm drama ni sebenarnya ialah best friend dia yg doctor tu.



Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg dlm mimpi ha jin tu gf anchor lee ke?
Knp la ada org stalk ha jin? Mmg la dia artis tp rasanya lebih kpd sbb dia bkwn dgn anchor lee agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-4-2020 12:28 AM
Dah tgk smpi epi 4 tapi kenapa iols rasa plot dia dragging yek..iols expect drama ni utk fokus lebih ...

drama ni tipikal drama korea la kan..
awal2 meleret2 sket..
pastu hero n heroin berkait dr masa lampau..
iols cuba bertahan gak ni...
suka jugak tgk hero tu berlakon..
iols suka heroin tu jugak..tp iols rs watak dia agak mengelirukan..kdg2 nmpk childish....terutama bile dia berckp..rs mcm x jelas personaliti dia mcmana sbnanya..iols pun x reti nk explain tp yg pasti kkdg iols keliru la dgn watak dia tu..maybe sbb faktor dia hilang memory tu kot ek..

xpun iols dh lost interest...huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-4-2020 11:33 AM | Show all posts
wima replied at 19-4-2020 11:24 AM
drama ni tipikal drama korea la kan..
awal2 meleret2 sket..
pastu hero n heroin berkait dr masa  ...

iols dah smpi epi 5..nanti try sambung balik tgk camna..
or maybe dah smpi masa start tgk hospital playlist..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-4-2020 11:33 AM
iols dah smpi epi 5..nanti try sambung balik tgk camna..
or maybe dah smpi masa start tgk hospita ...

yup..iols pun dh berkira2 nk start hospital playlist..dh donlot dh 6 epi tu..
tp jauh lg perjalanan..

btw iols stop jap drama ni..
tunggu uols review nnti..klau ok, sambung balik..huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-4-2020 11:59 AM | Show all posts
wima replied at 19-4-2020 11:44 AM
yup..iols pun dh berkira2 nk start hospital playlist..dh donlot dh 6 epi tu..
tp jauh lg perjalan ...

uols kata nak tgk misty..
Bolehlah kot tgk utk fill the gaps sementara tunggu byk episod hospital playlist..
Drama tu pun stellar performances gak..
Ahjussi yg jadi Mr. Song dlm hyena / ayah da kyung pun ada dlm misty..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-4-2020 11:59 AM
uols kata nak tgk misty..
Bolehlah kot tgk utk fill the gaps sementara tunggu byk episod hospital ...

yup btul...
rsnya nk layan misty la...

tula..manjang muka pakcik tu je skrg..
tp mmg sinonim sgt watak gitu dgn dia kan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2020 01:06 PM | Show all posts
drama ni berbaloi tak utk ditonton? @wima @xyla73
iolls tgk video clip dkt ig macam best..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2020 01:15 PM | Show all posts
alien88 replied at 27-4-2020 01:06 PM
drama ni berbaloi tak utk ditonton? @wima @xyla73
iolls tgk video clip dkt ig macam best..

hehe..x mencapai piawaian iols..sebab iols x rasa apa2 pun tgk cite ni..rasa flat je..

tapi kalau uols nak tgk try jelah beberapa episod..
tgk kena x dgn citarasa..

sebab ramai je yg suka cite ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2020 02:56 PM | Show all posts
xyla73 replied at 27-4-2020 01:15 PM
hehe..x mencapai piawaian iols..sebab iols x rasa apa2 pun tgk cite ni..rasa flat je..

tapi kal ...

lepas habis 365, boleh la iolls try layan 2,3 ep drama ni
tp iolls xminat heroin ni sgt.. sbb dia berlakon dlm drama EXO next Door xpilih DO, haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 27-4-2020 01:06 PM
drama ni berbaloi tak utk ditonton? @wima @xyla73
iolls tgk video clip dkt ig macam best..

maybe bleh try tgk...
sbb drama ni mcm ada storyline yg menarik tp ntahla..iols rs mcm ada yg kurang..iols layan smpai epi 4 ke 5 camtu..pastu x rs excited nk sambung..
maybe mood jugak kot..

personally iols rs kekuatan drama ni dkt lakonan hero...
wpun iols layan sblm ni sbb suka dkt heroin..iols rs dia cute..tp lakonan dlm ni x berapa strong..maybe jugak dlm masa yg sama iols layan drama2 yg senior2 hebat berlakon kan..tu yg rs camtu...

gitu panjang lebar explain..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2020 11:03 AM | Show all posts
wima replied at 27-4-2020 03:02 PM
maybe bleh try tgk...
sbb drama ni mcm ada storyline yg menarik tp ntahla..iols rs mcm ada yg kur ...

x excited nak sambung tu.. ada kemungkinan nak sambung ke tak?
explanation uolls amat iolls hargai
tertengok dkt tv td pg, ep22/ep11.. dah mai part sedih
eh ada kim seulgi, iolls suka dia berlakon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-4-2020 12:10 PM | Show all posts
alien88 replied at 28-4-2020 11:03 AM
x excited nak sambung tu.. ada kemungkinan nak sambung ke tak?
explanation uolls amat iolls ...

kalau iols yg jawab, mungkin akan sambung kalau ada masa..
sebab iols dah terstart tgk hospital playlist..so fokus kat cite tu dulu..
dia kalau nak feel kena tgk satu2..x boleh tgk byk2 dlm satu masa..
cite ni iols dah sampai epi 8..kalau xde cite lain nak tgk, iols sambung balik..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 09:12 AM | Show all posts
xyla73 replied at 28-4-2020 12:10 PM
kalau iols yg jawab, mungkin akan sambung kalau ada masa..
sebab iols dah terstart tgk hospital p ...

betul tu uolls, kalau nak feel, kena fokus tgk 1 drama ja
k lah, masuk dlm list.. lepas habis 365 & memorist, iolls marathon drama ni
lupa pulak nk record dkt tv, kena mendoadload la nampaknya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2020 11:35 AM | Show all posts
makin boring pulak tgk citer ni..
x tau kat mana silapnya..
kat storyline yg caca marba, atau kat heroin yg x tau menterjemahkan watak..
terlalu byk scenes yg x perlu..
iols x tau nak kategorikan drama ni camna..
nak kata melo, x berapa nak melo..bg iols kalau nak melo baik buat mcm Chocolate tu..

mungkin jugaklah sebab drama2 lain yg iols tgk dlm masa terdekat ni lagi power e.g. world of married couple, kingdom, hyena, 365 repeat the year, hospital playlist..
so drama ni nmpk mediocre je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 30-4-2020 11:35 AM
makin boring pulak tgk citer ni..
x tau kat mana silapnya..
kat storyline yg caca marba, atau kat  ...

iols rs dkt pelakon pun ye...
heroin mcm blur2 x phm watak..
n dlm masa yg sama watak tu pun mcm x tentu arah gak...
storyline x strong...
iols pun try tgk balik
tp x excited...
tp maybe jugak expectation kita tinggi sgt..
sbb baca komen2 ramai jugak yg enjoy drama ni..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 08:36 AM GMT+8 , Processed in 0.097760 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list