CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3040|Reply: 18

Sia-Sia Je PKP Kalau Kedai Gunting Rambut Beroperasi - Netizen

[Copy link]
Post time 13-4-2020 07:50 AM | Show all posts |Read mode



Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa ketiga mulai 15 April depan, membenarkan kedai gunting rambut beroperasi.  


Situasi ini sekali gus meletakkan kaum adam di persimpangan dalam memilih cara termudah menyelesaikan masalah rambut mereka yang sudah sebulan tidak dipotong berkemungkinan sudah bergulung macam beruang dan merimaskan sementelah tukang gunting rambut terpaksa  tutup kedai sepanjang PKP ini.



Melalui semakan yang dibuat di Twitter, rata-rata netizen berpendapat keputusan itu kurang tepat untuk dilakukan kerana keadaan penularan wabak juga boleh menjadi lebih teruk seperti yang berlaku di negara-negara luar sebelum ini.






Kredit Foto - Twitter @mohdkhautharr



Kebenaran untuk kedai gunting rambut ini beroperasi ini  turut mendapat perhatian beberapa kedai gunting rambut yang tidak bersetuju dengan cadangan itu.




Kredit Foto - Ihsan Pembaca Media Sosi@l




Mungkin saat ini pilihan terbaik yang ada pada kaum lelaki adalah berimej botak atau biarkan saja rambut tu panjang. Kalau nak potong rambut sendiri, sila berhati-hati ye.



Kredit foto - Ihsan Pembaca Facebook



Jika melihat kepada pendapat yang disuarakan netizen serta pengusaha dan pihak berkuasa tempatan ini, adalah lebih baik sekiranya kedai-kedai gunting ini tidak dibenarkan beroperasi dalam tempoh PKP.


Biarlah rambut panjang atau botak, janji masih sihat. Berambut panjang atau botak tidak membunuh sesiapa pun tapi lain jadinya jika terdedah kepada virus COVID-19. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 13-4-2020 11:39 AM
yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..

kan kopiah ke cover ngan hoodie ke, tu pon xleh pikir
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai rambut delat wangsa keramat near surau jumaat dah buka. Tulah main hembus je announcement. Org pun dah confius
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 12:42 PM | Show all posts
Alhamdulillah Brunei x ttup kdai gunting rmbut, msih d buka mcm biasa. Restoran pun x ttup tpi x boleh dine in, take away je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnyaaa.. Ko lapa perhatian nk viral sgt ke?

Dinosour dgn otomen pon ok ja.. ada keluar beli brg xde hal pon..  
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 02:33 PM | Show all posts
Jangan bimbang dah keluar pun larangan kedai gunting rambut dibuka sepanjang pkp
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkk.. ko siap nk ber barber pesen2 bagai.. duduk rumah je kot.. potong botak bulat sudahhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-4-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah panjang sgt boleh tengok youtube DIY potong rambut sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
little_sis: yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..



Potong dgan gunting pastu cukur
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:04 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 13-4-2020 12:14 PM
kan kopiah ke cover ngan hoodie ke, tu pon xleh pikir

xdenya boleh jem mesen tu..lebih kepada nak membatak nak viral jah tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 15-4-2020 11:04 AM
xdenya boleh jem mesen tu..lebih kepada nak membatak nak viral jah tu

mungkin dia tercukur otak skali
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 13-4-2020 12:42 PM
Alhamdulillah Brunei x ttup kdai gunting rmbut, msih d buka mcm biasa. Restoran pun x ttup tpi x bol ...

Baru beli mesin cukur rambut online ,semalam dah mcm upacara potong rambut beramai ramai,  dari bapak ke adik paling kecik..  Adik pompuan iols ala2 tomboy kikis tepi2 jah dlm mcm rupa pelarian..  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 10:30 PM | Show all posts
i_is_kennot replied at 15-4-2020 11:28 PM
Baru beli mesin cukur rambut online ,semalam dah mcm upacara potong rambut beramai ramai,  dari ba ...

Astaga, izinkn hamba utk ktawa sebentar part adik prmpuan iol d perlakukn sebegitu rupa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 19-4-2020 10:30 PM
Astaga, izinkn hamba utk ktawa sebentar part adik prmpuan iol d perlakukn sebegitu rupa: ...

Gelak je,  diapun tak kisah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:05 AM | Show all posts
i_is_kennot replied at 20-4-2020 06:48 PM
Gelak je,  diapun tak kisah..

.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-5-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 1-5-2020 01:05 AM
.

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2020 02:55 PM | Show all posts

So skrg mcmna dgn keadaan rmbut adik prmpuan uol?.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 2-5-2020 02:55 PM
So skrg mcmna dgn keadaan rmbut adik prmpuan uol?.

Dah panjang lah balik,   dia keje pakai topi.. Nti buat mcm ni pulak... Haha


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 04:05 AM GMT+8 , Processed in 0.120525 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list