CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 14628|Reply: 75

[Idea] cuti sempena PKP..apa yang sudah dibuat dan masih rancang nak buat dirumah

[Copy link]
Post time 8-4-2020 10:52 AM | Show all posts |Read mode
hai slmt pg dan assalamualaikum
bosan cuti lama2 dan nak keluar pun sush..
ada yang rancang dan planning nak buat kt rumah mcm2 la
antara buat dgn tak buat jer
mcm aku byk dh settle masa PKP1 lg..
cuma PKP2 rehat dan tgh plan klu smbg lg PKP3 nak buat la yg hardcore sikit mcm mengecatke DIY yg pelik2 sikit

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-4-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak keluar beli cat, baru tahu ada hardware buka. Order online seminggu tak pos lagi. Disebabkan stress duduk rumah dgn line ciputnya dah berjaya merosakkan barang2 dlm rumah ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 11:15 AM | Show all posts
Puasa dan puasa selain WFH, nonton dan melayari internet

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-4-2020 11:22 AM | Show all posts
nazzse replied at 8-4-2020 11:03 AM
Nak keluar beli cat, baru tahu ada hardware buka. Order online seminggu tak pos lagi. Disebabkan str ...

br plan nk ke hardware esok..dibuka pun isnin dgn khamis jer..sure beratur pjg
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 8-4-2020 03:22 AM
br plan nk ke hardware esok..dibuka pun isnin dgn khamis jer..sure beratur pjg

Ada forumer ajar call hardware yg berdekatan, minta mereka buka. I buat & kedai tu willing utk buka. Kedai pun nak cari sales kan, sekali buka tak putus customer masuk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-4-2020 12:15 PM | Show all posts
mingu dpn klu PKP smbg lg plan nk mengecat pulak..dan buat meja jepun..hrp2 dpt siapkan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-4-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya dah start buat kebun mini.. Start tanam kangkung,  sayur dalam polybag,  start bercakap cakap dgn bunga.  Terapi diri gittew.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
John,,, I huiak kelas masak memasak sampai Tak tau nak masak apa.last2 masak air je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2020 11:51 AM | Show all posts
Dah buat : deep clean rumah bahagian depan..
Belum buat dan akan buat : deep clean rumah bahagian belakang..tapi dah start malas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2020 04:38 PM | Show all posts
aku nak buat advance keje2 partime aku, pasni leh relax.
walaupun aku dah bosan relax.
ke aku rajin ni sebab dah bosan relax?
nengok netflix pun sampai rasa nak muntah.
macam nak kemas rumah, tapi rumah aku memang dah kemas.


buntu sis tau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Plan untuk lose weight walaupun selang sehari cuba resepi2 baru. Dah puasa sunat few days and so far dah boleh fit in baju benchmark iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2020 01:31 PM | Show all posts
Edited by DatinAxia at 14-4-2020 01:35 PM

iols projek nak spring cleaning rumah ni.. baju2 yang tak pakai... sume nak dispose lah...

kena merajin2kan diri bersihkan rumah segala ni... sbb hari biasa bukan ada masa sgt.... masak hari2, terlalu jarang order food... just seminggu skali je order...

wajib buat daily... berkebun... workout kat laman rumah, sambil teman anak mandi kolam, kengkadang iols join skali... sambil husband berkebun trim pokok2 or membaja, meracun...

kemas rumah,vacuum rumah, mop lantai.. lap tingkap... semua tu actvity kerap yang alternate....

kitorg seisi rumah tak tengok tivi sgt.... malahan, kat main hall kitorg takde letak tivi pun... on weekends kitorg bertiga tengok movie... tu je la kot time kiotrg tengok tivi,.. daily... anak cuma buat homework yang printouts, quiz online... main lego.... main army.. main robot... tolong i masak... tolong daddy dia berkebun....

husband plak mmg makin galak ambil online courses... WFH heols kat library, beli buku2 online and baca.... i plak baca buku2 yang from his library aje dah sedia byk... usually buku2 self enrichment and economics.... i plak WFH office i kat dining hall... laptop i, while anak i buat quiz skolah dia provide pakai tab, duduk sebelah i je kat dining hall tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm xsempat je nk buat pape. Sbbnye wfh. Keje pulak byk. Sabtu ahad aku tdo. Tp hari tu dpt ganti puasa 7 hari lega. Lps tu smpai skg bz kerja belom ade buat pape lg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 08:41 PM | Show all posts
dok buat reja dah WFH huu.beriya beli brg nak buat roti..tapi smpai skrg nan hado masaa nak meroti haha..hanya mampu berangan sajooo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rancang nak cat ruang mkn, tp asyik tertangguh plak. sorg tetiba minat buat roti plak. tapi kne settle cat sebelum pose jgk ni. nanti dah pose sure tak larat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tidur,makan,tengok tv

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Purchase VPN dan tengok Netflix content US dan Canada time PKP, content Netflix US dengan Canada banyak movie2 dan series best..i layan series Charmed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2020 11:04 AM | Show all posts
syazwan92 replied at 22-4-2020 08:10 PM
Purchase VPN dan tengok Netflix content US dan Canada time PKP, content Netflix US dengan Canada ban ...

kaki wayang gambar ni..hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2020 11:05 AM | Show all posts
marla69 replied at 11-4-2020 08:12 PM
Saya dah start buat kebun mini.. Start tanam kangkung,  sayur dalam polybag,  start bercakap cakap d ...

upload gmbor sikit..pembakar semangat utk kwn2 yg lain..nti sy bg tacang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2020 11:06 AM | Show all posts
DatinAxia replied at 14-4-2020 01:31 PM
iols projek nak spring cleaning rumah ni.. baju2 yang tak pakai... sume nak dispose lah...

kena m ...

byk btul xtvt berfaedah sis datin ni...
btul2 memanfaatkan masa terluang yg Allah beri ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 08:01 AM GMT+8 , Processed in 0.107289 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list