CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3058|Reply: 22

Remaja Cedera Ditolak, Dipijak Pembeli Rebut Tisu Tandas

  [Copy link]
Post time 19-3-2020 03:52 PM | Show all posts |Read mode
Pembelian panik menyebabkan seorang remaja perempuan yaris patah lutut selepas jatuh ditolak pengunjung di sebuah pasar raya di Australia.


Memetik METRO, dalam kejadian pada Rabu itu, Hayley, 13, dan adiknya, Tyler, 9, bersama ibu mereka, Emma Zache mengunjungi pasaraya Coles di Baldivis, Perth.




Kredit foto: Google




Difahamkan, Emma yang berkerusi roda selepas menjalani suatu pembedahan tiba di hadapan pasar raya berkenaan sebelum ia dibuka.


Bagaimanapun, Hayley kemudian terjatuh ditolak beberapa pengunjung lain yang berasak-asak menyerbu bahagian depan premis berkenaan untuk berebut tisu tandas sebaik pasar raya itu dibuka.


Kejadian itu menyebabkan mangsa terpisah daripada ibu dan adiknya.

"Sebaik saya berjaya masuk ke dalam Coles, saya ternampak anak perempuan saya terduduk di tepi sambil menangis kesakitan.

"Sudahlah terjatuh ditolak dan dipijak orang dewasa yang berebut masuk ke dalam pasar raya, tidak dipedulikan pula anak saya menangis kesakitan," katanya kepada The West Australian.


Saya terkesima dengan sikap mementingkan diri ditunjukkan orang ramai terutama ketika berlaku pembelian panik.


Difahamkan, Hayley mengalami bengkak di lutut hingga perlu melakukan ujian sinar-X untuk memastikan tidak mengalami kecederaan serius. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-3-2020 03:56 PM | Show all posts
Adoi hai….
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts


Semoga tidak berlaku di malaysia.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:06 PM | Show all posts
Sebab tu sesetengah supermarket dan ubah waktu mula operasinya sejam lebih awal khas untuk pelanggan warga emas dan OKU.  Selain dari tu tak perlu bawa semua ahli keluarga pergi supermarket bukan saja bimbang akan penularan wabak tapi bimbang akan keganasan pelanggan yang gigih nak berebut beli bawangan macam semuanya free.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:13 PM | Show all posts
toksah sebok dgn berita luar negara psl benda kecik2 gini la...negara kita punya masalah lg besar skang
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:20 PM | Show all posts
lepas ni plan nak jadi usahawan tisu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mak dia dah kenapa gi angkut anak2 berpanik dlm pasaraya? gi je la sorang
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Disaster brings the worst in us. Baru tahu ka?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-3-2020 05:25 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 19-3-2020 05:12 PM
mak dia dah kenapa gi angkut anak2 berpanik dlm pasaraya? gi je la sorang

kau baca ke idok artikel tu?


Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
edee_91 replied at 19-3-2020 05:25 PM
kau baca ke idok artikel tu?

aku salah baca ke? mak bawak anak dua org mengunjungi coles, pastu bila mak tu dah masuk pasaraya perasan anak dia dah jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:34 PM | Show all posts
drong ni mmg tak mo langsung guna air ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy: Disaster brings the worst in us. Baru tahu ka?

bener...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
the rest of the world yang tak pakai tisu tandas {:run
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:26 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 19-3-2020 05:34 PM
aku salah baca ke? mak bawak anak dua org mengunjungi coles, pastu bila mak tu dah masuk pasaraya  ...

ke aku yang salah baca? rasanya mak dia berkerusi roda. jadi tu yang aku macam fahamlah kenapa mak dia perlu bawak anak for help la kot?

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerana tisu ja manusia jadi mcm ni..sabau je la
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:53 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-3-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-3-2020 05:12 PM
Disaster brings the worst in us. Baru tahu ka?

Betul2
Time camni ngan time atas jalan raya/driving
Potong Q tapi sticker kat cermin islam is way of bla bla bla
Kau jangan jadi camtu pulak aku langgar dengan steamroll rata terus kau ngan tar tu nanti..kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
edee_91 replied at 19-3-2020 08:26 PM
ke aku yang salah baca? rasanya mak dia berkerusi roda. jadi tu yang aku macam fahamlah kenapa mak ...

ya Allah kalau artikel ni masuk exam fail dah aku tang cerita lutut tu yg aku ingat budak ni yg baru pembedahan pastu kena tolak sampai jatuh wheelchair hadoiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 19-3-2020 09:08 PM
ya Allah kalau artikel ni masuk exam fail dah aku  tang cerita lutut tu yg aku ingat budak ni ...

Akak jua tersalah baca dekkk! Mujur spm dulu kala artikel ni tak masuk dekkk! Akak bersyukur...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 19-3-2020 05:34 PM
drong ni mmg tak mo langsung guna air ke?

Kann.. i ask the same qusstion too..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:55 PM GMT+8 , Processed in 0.103871 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list