CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 9630|Reply: 66

Sajat Sentuh Kaabah, Punca Tuhan Turunkan Bala Covid-19?

  [Copy link]
Post time 18-3-2020 06:45 PM | Show all posts |Read mode
Penularan wabak Covid-19 betul-betul membimbangkan seluruh masyarakat dunia.


Sampai Sajat pun turut kena tempias bila ada pihak yang menyalahkannya dan mendakwa dia adalah antara punca bala ini diturunkan Tuhan.


Foto: IG


Ini susulan tindakannya pergi ke Tanah Suci Mekah dengan memakai pakaian wanita selain turut menyentuh Kaabah.


Sajat meminta bukti kukuh tindakannya itu menyebabkan berlakunya wabak Covid-19 ini.





"Rasa nak jumpa ustaz yang mengata aku! Apa masalah ustaz ni? Kau nak cakap aku sentuh Kaabah, terus Makkah tak boleh masuk?" tulisnya di Insta Story.





Foto: Via mStar Online



Sajat juga meluahkan rasa geramnya dan meminta pihak tersebut berhenti menabur fitnah.


Dia juga menegaskan dirinya bukanlah punca sekatan masuk ke Mekah dilaksanakan.



Foto: IG



"Kes orang lain makan haiwan buas , hujung-hujung ustaz kata bala yang datang sebab aku pegang Kaabah! CNN pun tak ada masuk fasal ni? Tolonglah!" tambahnya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-3-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
CNN kisah ke kosentuh kaabah bam jat oii
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 06:54 PM | Show all posts
aku mcm nak tersetuju...

lepastu kan... kalau Allah sayang kite, sesikit2 apa pun bercakap Allah dan2 tu tegur. kisah paling simple pasal pakcik aku. dia pergi madinah masa before covid19 haritu dan cakap "eh, kat sini takde burung berak pun kan..." beberapa minit/saat lepastu betul2 ada burung berak atas kepala... hmm senang cakap x payah nak fikir buruk/baik pun, zikir dlm hati banyak2...,

si sajat ni buat benda x elok kt mekah, then kata gusip nurtizen ada yg mengata sajat, orang itu yg demam. nampak sgt Allah sayang dia. manakala si sajat langsung tiada teguran. maknanya Allah mcm dah x nampak dah kewujudan dia, lantak sana pi.. tak ke lagi takut??? istidraj sangat tu jat.. baik ko tobat jat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain posing bangjat, terkesima terguda acik2 porem
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
yg nak balik kg tu pon mengundang bala jugak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan perempuan fuhhh. Apasal bamjat termengaku bamjat sbg LELAKI ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nightmare tgk muka bang jat ni. Geli
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan jadi statement malaysian kutuk benda ni jadi kat china sebab uiyghur. Pasal nak balas perbuatan org kat china.

Hujung2 kita diuji tabligh punya perhimpunan yg menyumbang data tertinggi kat malaysia.

Pasal sajat, mekah kena balasan tutup. Tu tak betul dah tu.

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-3-2020 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 18-3-2020 07:02 PM
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan p ...

Kan.. kata ngaku pompuan tp ustaz ni ckp LELAKI ...haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh2 bamjat mengaku tanpa sedar ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
macam ni la yg buat kita rasa kita lagi suci dari ponen ni konon kita takde dosa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap musibah yg datang,adalah sebab diri sendiri.. Even Nabi Yunus pun dia "sesungguhnya aku menzalimi diri sendiri".. Memang aku pantang manusia yg suka salahkan manusia lain sebab sesuatu terjadi.. Lagi2 dari kalangan ostad..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I stuju statement u pasal uighur tu
Masa mula2 covid ni ramai hina2 china...hina cina malaysia. Pastu kluar la mcm2 viral knp JE x kena melayu....pastu kutuk2 thaipusam bagai....

Tup2 ijtima tu antara punca terbesar covid kat malaysia....kan dah malu umat islam malaysia. Dah ni non muslim pulak hina melayu islam.

Kes sajat ni pun jg la tuduh2 dia
Ni la org kata, kena bala kat org kata karma la...kifarah la
Bila kena tang kita hikmah ujian cubaan dugaan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo la. Lg org duk sibuk hal dia lg la dia menyalak. kita dah x berdosa bila kita dah tegur tp yg empunya diri ignore
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah
Terasa kenapa
Kan ustaz tu sebut laki
Hg kata hg pompuan
Bengong
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bnyk kos bang jat guna tuk renovated badan, kihkih
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-3-2020 08:33 PM | Show all posts
dia ni dah gone case gaknye. tp kalo dia salah, kite pon salah sbb x de ape2 tindakan atas perbuatan dia. dia ni cakap saja tak gune.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bang jat mungkin salah satu daripada berjuta2 faktor penyumbang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sajjad cabar Allah aritukan... Kate nape xdpt bala kat sana mase die umrah... Kuang asam
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt saiful ni mmg suka sangat up thread pasal bangjat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 09:08 PM GMT+8 , Processed in 0.087306 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list