CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4758|Reply: 29

Tiada Aktiviti Penggambaran, Pelakon Jangan Merayap Pula

  [Copy link]
Post time 18-3-2020 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Penerbit Zeel Production Sdn Bhd, Fadzil Teh memaklumkan penggambaran Dayang Senandung yang sepatutnya dilangsungkan hari ini ditangguhkan.




Kredit foto: The Daily Seni




Ia berikutan seruan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) agar semua pemegang lesen di bawah Akta Finas (Akta 244) menghentikan semua aktiviti perfileman selaras dengan Perintah Kawalan Pergerakan berkuatkuasa pada 18 Mac sehingga 31 Mac ini.

"roduksi saya sepatutnya menjalani penggambaran Dayang Senandung esok, namun saya maklumkan kepada seluruh pasukan produksi bahawa penggambaran dihentikan sehingga tarikh yang akan dimaklumkan.

"Ada juga beberapa kerja penggambaran lain yang kami perlu mengikut jadual kerana ada tarikh tayangan yang sudah ditetapkan. Namun, apa yang kerajaan minta, kami akan akur," katanya kepada Harian Metro.




  



Berbeza dengan Pengarah dan penerbit Tanah Beris Film Production Sdn Bhd, Shuhaimi Lua yang terkejut dengan kenyataan FINAS itu. Walaupun terkesima, Shuhaimi akur dengan seruan itu.

"Apa yang pasti, kita akan hentikan penggambaran buat sementara waktu dan melihat situasi yang berlaku sekarang.

"Banyak benda yang perlu difikirkan antaranya, mereka yang bekerja sambilan atau 'freelance'. Ada sesetengah lokasi kita sudah tempah, buat bayaran dan ada juga penaja yang tarik semula penajaan.

"Mungkin kerajaan boleh fikirkan solusi untuk membantu anak seni, pembikin drama dan filem antaranya, membantu memaklumkan mana lokasi yang berpotensi terkena jangkitan atau lokasi yang bebas daripada jangkitan," katanya.


Suhaimi juga menegaskan bahawa pihaknya sentiasa menitikberatkan soal kebersihan dan kesihatan semua anggota di set penggambaran.

"Di set saya, kami sediakan 'hand sanitizer' dan juga topeng mulut untuk memastikan kesihatan semua yang berada di lokasj, dalam keadaan baik," ujarnya.


Sementara itu, Datuk Jurey Latiff Rosli selaku Presiden Persatuan Penerbit Televisyen Malaysia (PTVM) menasihati semua akur dengan perintah berkenaan dan menangguhkan aktiviti penggambaran bagi mengekang penularan Covid-19.


Mana-mana pelakon yang sibuk dengan jadual padat, inilah masanya untuk berehat seketika. Jangan pula berjalan merata, okey. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke semua akur...

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi.. semua kerajaan nk bantu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
tu bukan dayang senandung

tu orang minyak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kang ada scene yg sumer pakai topeng....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:00 PM | Show all posts
orang minyak, baju wani color hijau ada tompok minyak sedikit. lain kali pakai baju warna gelap je sis. sonang... haha.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
biozipstar replied at 18-3-2020 07:00 PM
orang minyak, baju wani color hijau ada tompok minyak sedikit. lain kali pakai baju warna gelap je s ...

Haah nmpk bertompok minyak hitam kat leher baju tu.. pastu hitam kat muka dan leher tak sekata.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:31 PM | Show all posts
ellejo replied at 18-3-2020 05:21 PM
tu bukan dayang senandung

tu orang minyak.

Hadoiii! Another drama I'm definitely not watching..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ellejo at 18-3-2020 01:42 PM
minah_selekeh replied at 18-3-2020 01:31 PM
Hadoiii! Another drama I'm definitely not watching..


mohon haji zil tukar nama drama remake 60an dari dayang senandung to sumpahan orang minyak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemahen nak kerjaan bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:47 PM | Show all posts
ellejo replied at 18-3-2020 09:40 PM
mohon haji zil tukar nama drama remake 60an dari dayang senandung to sumpahan orang minyak

Baru sesuai!

By the way, kenapa pilihan pelakon hauk sangat? Boleh berlakon ke si Wani ni?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:48 PM | Show all posts

Aku tak setuju kerajaan perlu bantu depa.. What for?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 18-3-2020 08:48 PM
Aku tak setuju kerajaan perlu bantu depa.. What for?

Khenzs? Geng2 retis semua ni ingat derang spesel. Puiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:56 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 18-3-2020 09:52 PM
Khenzs? Geng2 retis semua ni ingat derang spesel. Puiii

Diorang punya keje kan kira high-paying tau.. Rengsa iolls especially yang bakat tak seberapa tu.. Time2 camni patutnya diorang boleh je survive sebab savings mesti banyak.. Persoalannya, jenis reti berjimat ke theyolls ni??
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik kerajaan bagi dana bantuan tu kt kkm, bukan korang
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
harap semua akurla, stay at home..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
This is one of the many reasons why I never take these newbies especially those from Hero Remaja seriously.

Don't they realised that the celebrity status comes with a huge responsibility, especially to their followers?

It goes beyond than just about being famous or hook up with one girl after another or posting some stupid videos on IG

Aren't they supposed to be at home at this hour and be  a good and responsible Malaysian citizen by honouring the Restricted Movement Order by the Government?

Sigh.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
hanipinky replied at 18-3-2020 11:14 PM
This is one of the many reasons why I never take these newbies especially those from Hero Remaja ser ...

Oh I'm referring to this ignorant Kid by the way!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 11:31 PM | Show all posts
hanipinky replied at 18-3-2020 03:15 PM
Oh I'm referring to this ignorant Kid by the way!

Pasaipa ni....sorry ceq xfollow jd ceq xtau
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 18-3-2020 11:31 PM
Pasaipa ni....sorry ceq xfollow jd ceq xtau

Ternampak tadi kat Explore Page, this ignorant Kid and a group of male models (model?) buat photoshoot baju Raya plak malam2 yang semua orang sepatutnya patuh perintah duk dalam rumah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 07:40 PM GMT+8 , Processed in 0.104655 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list