CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6208|Reply: 34

Kes Covid-19 Makin Teruk, Artis Malaysia Masih Berseronok Bercuti Di Luar Negara

[Copy link]
Post time 18-3-2020 03:25 PM | Show all posts |Read mode


Kredit foto: IG


Jumlah kes Covid-19 di Malaysia semakin meningkat.


Bagaimanapun dalam situasi yang membimbangkan ini masih ramai lagi yang degil bercuti ke luar negara.


Bukan rakyat biasa sahaja tapi golongan artis pun buat perangai.


Macam manalah orang tak marah!


  



  



Antara alasan paling cliche ialah rugi sebab dah beli tiket ratusan dan ribuan ringgit.


Paling sakit hati bila mereka seolah-olah tak sensitif dan berseronok muat naik gambar di Instagram.


  



  



Menurut Beautifulnara, ramai yang kritik dan mengecam golongan sebegini di media sosial.


Sepatutnya sebagai figura umum, mereka seharusnya memberikan contoh yang baik.


  



Harap lepas balik dari luar negara, jalanilah pemeriksaan dengan segera.


Jangan sebab orang lain yang cari fasal, orang lain yang menanggung akibatnya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bwk anak tu double bodohnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 03:42 PM | Show all posts
umi nazeera juga berperangai sebegitu rupa...haiz...lost
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Take note sikit ye. Kalau orang2 ni dijangkiti covid, letakkan dlm waiting list lama sikit. Kebal sgt kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Selfish gila. I kesian dekat doc n nurse yg bakal rawat diorg kalau terkena je
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mereka suci murni.
Tak akan spread kepada umah melies.
Sebab mereka bukan dari jemaah tabligh. {:cryrun
Selfish.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Please close thread ini. Thread dah ada dah .
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Umi poyozera tu laki doktor takkan x prihatin.

Retis2 yg baru ke spore berniaga expo kat sana.... Azah kunyah sirih, TOPINASI dll ada ke mereka kuarantin?!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Deyols nih ambil kesempatan harga tiket flight or hotel murah kerr
Sengkek sgt ker? Bley ajer travel time lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayang duit lebih dari sayang nyawa anak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Haluuuuu polisssss..tangkap yinni worang..menyusahin kami sajaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Si fatinafeefa pon sama.ni sume jenis influencer suka pemes tp xde kesedaran sivik.FL plak defensive gila bila org tegur.last2 blk msia smlm dan2 ckp dh plan mmg nk blk msia...siap suh doa baik2..

Ko ingat doa je cukup ke..klu xde usaha doktor sume ingat blh terus elok? ok done kecam!haturzzz gittew.ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 04:59 PM | Show all posts
Dah kena nanti mohon update kat IG bagitau...
mcm Tom Hanks n wife, pelakon James Bond ape nama ntah dgn sorang lagi pelakon lelaki Hunger Games ke Games of thrones ke ape ntah.. semua bekerjasama update bgtau diorg +ve

dan mohon korang sakit kena kat sana terus... so tak perlu balik Msia. Biar korang susah keluar duit sendiri nak bayar mcm2... jangan menyusahkan org kat sini. Then gov jangan bawa balik diorg2 ni bila sah positif... biar mereput di sana sampai sihat. Dah confirm sihat.. baru bawa pulang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap jangan balik nanti jadi penyebar. Sudahlah ketaq betui...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti dah dpt penyakit tu tak payah balik. Duk je situ sambil upload gmbr hokeyy
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis Pooookimak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai saiful, senang buat duit buka thread baru topik yg sama thread forumer buka dah beratus pages
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 18-3-2020 05:16 PM
Retis Pooookimak

Diorg ni mmg patut kena maki dgn AA je.. Selayaknyeeee..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Like these people living in a different world kan? Tak sayang nyawa sendiri, jangan prejudiskan nyawa oranglain. Retis hollywood pun elok je berself quarantine.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 06:16 PM | Show all posts
Edited by meow_tompok at 18-3-2020 06:18 PM

Jom ramai-ramai doa. Gov buat announcement semua pintu masuk Malaysia  ditutup.
Airport berfungsi utk penerbangan luar negara saja utk warga asing pulang ke negara masing2.
Penerbangan masuk tak diterima. Sape2 kat luar negara tak bole masuk Msia. Sila tinggal saja dimana anda berada utk satu tempoh.
Kesilapan gov tak sekat pelancong china dtg, la ni dah satu dunia kena wabak. Ada lagi yg gatal pegi berjalan


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.086980 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list