CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 8285|Reply: 33

Driver Bas Kena Pukul #PDRM #NoLaw

  [Copy link]
Post time 28-1-2020 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 28-1-2020 03:00 PM

Kes bas terlanggar/ scratch kereta depan ke ape, tapi tak nampak pulak kereta nya. Tapi bila orang tanya yang sedap pukul tu dia cakap kuat "Dia langgar!" Entahla, tak tahu kenapa driver tu dok hadap siap menangis 'sakit, sakit, tolong, tolong' je bila kena pukul tapi takde inisiatif nak lari ke lawan balik. Penumpang bas yang lain pun macam rilek2 je, diam, sekadar cakap2 sikit je.




A. Dia ni pukul driver bas. Tampar. Tumbuk. Sepak/ pijak. Belasah guna adapter extension.


B. Sedang kawal keadaan, tapi tak menghalang pembuli tu dari attack from times to times.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-1-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
VIDEO TULAR: POLIS BERJAYA TAHAN DUA LELAKI SERANG PEMANDU BAS PELANCONG DI JOHOR

Iskandar Puteri, 25 Januari 2020 - Dua lelaki yang video mereka menyerang seorang pemandu bas pelancong di Gelang Patah, Johor viral menerusi media sosial hari ini, sebenarnya sudah ditahan polis sejak petang semalam.

Dalam kejadian itu, seorang daripada suspek dirakam memukul, menumbuk dan menendang pemandu bas berkenaan berulang kali, walaupun mangsa berulang kali merayu supaya mereka tidak meneruskan perbuatan itu.

Serangan terbabit dipercayai dirakam seorang penumpang, selepas bas berkenaan terbabit dalam kemalangan dengan kenderaan pacuan empat roda dinaiki dua lelaki itu itu di persimpangan lampu isyarat Jalan Gelang Patah-Pendas.

Ketua Polis Johor, CP Dato’ Mohd Kamarudin Md Din, berkata kejadian itu dilaporkan berlaku sekitar jam 1.45 petang semalam, selepas mangsa terbabit dalam kemalangan dengan pacuan empat roda dinaiki dua suspek berusia 34 dan 38 tahun terbabit.

“Akibat dari pelanggaran itu, mangsa kemudian keluar dari bas untuk melihat keadaan kenderaan suspek sebelum dia secara tiba-tiba dipukul dan ditumbuk oleh seorang daripada dua lelaki berkenaan sehingga berterusan ke dalam bas.

“Selain membelasah mangsa hingga menyebabkan kecederaan pada kepala dan tangannya, suspek turut dikesan merosakkan peralatan dalam bas sebelum kejadian itu dileraikan orang awam yang berada di lokasi,” katanya kepada BH sebentar tadi.

Dato’ Mohd Kamarudin berkata, sebuah kereta peronda polis yang tiba di lokasi kejadian kemudian mengarahkan mangsa dan dua lelaki terbabit membuat laporan di Balai Polis Trafik berhampiran.
.
“Ketika di pejabat pertanyaan Balai Polis Trafik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Iskandar Puteri, seorang daripada suspek didapati berkelakuan tidak senonoh dan mengeluarkan kata-kata berbaur perkauman, selain turut menghempas kerusi.

“Pada masa sama, kedua-dua mereka juga turut bertindak agresif sehingga memaksa pihak polis menggunakan kekerasan minimum bagi untuk melakukan tangkapan,” katanya.

Katanya, tindakan agresif dua suspek berkenaan tidak berakhir di situ, malah mereka kemudian menyerang dan memukul anggota pengawal lokap hingga berlaku pergelutan.

Dato’ Mohd Kamarudin berkata, susulan kejadian itu, polis menahan reman dua suspek berkenaan yang kini disiasat mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan atas kesalahan menggunakan kekerasan ke atas penjawat awam; Seksyen 90 Akta Polis kerana berkelakuan tidak senonoh dalam balai polis; dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat dan Seksyen 323 kanun sama kerana menyebabkan kecederaan.

Sumber: Berita Harian Online
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 03:32 PM | Show all posts
bagi yang tanya kenapa driver bas tak melawan?

cina tu ada badan banyak tatoo mungkin ahli kongsi gelap. abang tu nak cari makan cari rezeki bergaji, kalau abang tu melawan apa nasib periuk rezeki anak bini.

sekarang zaman ada smartphone boleh rekod. jadi guna otak lebih baik dari guna otot. dalam kereta cina tu mungkin ada besi atau kayu atau apa? kalau apa2 jadi siapa nak tanggung kena pukul pecah muka?

kat sini emosi tu simpan sikit.ada masa mengalah tu lebih baik. ada masa guna kekuatan otot baru guna.


macam kaka dulu accident, cina budak langsi nak tunjuk dia tak salah makan jalan akak sampai accident rosak bahagian depan kereta akak, akak tunjuk video cam, dan beritahu siapa salah siapa betul, dia ludah kereta akak.

masa tu rasa blackout .. sedar2 dah tumbang hidung berdarah. dh sedar diri kaka minta dia bagi wallet untuk rakam lesen dan video untuk claim accident. dia cakap mahu bayar tak nak claim insurans.

apa akak boleh cakap sabar selagi boleh, kalau xboleh sabar dh blackout please jangan pegang besi atau apa, apa kat tangan kaki bagi je dulu. dah sedar diri baru berbudi bahasa.  pegang besi kayu takut mati anak orang.





Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 03:54 PM | Show all posts
Saban tahun ada je kes buli jalanraya ni macam tak ada kesudahannya, masing2 suka bertindak ikut perasaan sendiri sampai lupa perbuatannya tu salah atau tidak
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-1-2020 03:32 PM
bagi yang tanya kenapa driver bas tak melawan?

cina tu ada badan banyak tatoo mungkin ahli kongsi ...

Haih..tu pun masih nak berakak akak
Akak berloceng ni main ketumbukan lak gitu

Camnilah abang kimk rasa tak sesuai akak cili takbalas tumbukan. Takde telor gitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg dlm bas tu tak tlg sbb semua bangsa dia.....

Cibaiiiu......

Nampak amoi tu sorang je yg prihatin....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap dlm lokap, lunyai kau di kerjakn
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai...geramnye akak.tgk video tue...geram sgt nie..nak carutkan aje..melampau2
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-1-2020 05:18 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 28-1-2020 04:57 PM
Harap dlm lokap, lunyai kau di kerjakn

bagi sula lebih sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pokaibanktokyo at 28-1-2020 10:17 AM

Biasalah cina kaum babu lemah longlai bengap bengap semua. Bila lebih ramai saja  berani.  Pastu nak lawan polis yang jaga lokap. Ingat pengawal lokap baik baik ka ? Ada sorang aku kenal bila masuk lokap dia caci polis kat situ. Lepas tiga malam dia keluar dengan ikat jamin terus bunuh diri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 28-1-2020 08:57 AM
Harap dlm lokap, lunyai kau di kerjakn

Itu sudah pasti. Kalau mereka nasib baik cuma kena belasah sampai lembik saja. Kalau nasib tak baik....kena xxxxx sampai lunyai xxxxx
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:21 PM | Show all posts
munchkin replied at 28-1-2020 07:05 AM
VIDEO TULAR: POLIS BERJAYA TAHAN DUA LELAKI SERANG PEMANDU BAS PELANCONG DI JOHOR

Iskandar Puteri ...

"kekerasan minimun" , "pergelutan" itu semua eufemism saja. Kita semua paham paham saja la apa yang sebenarnya dua ekor sotong tu kena bila tunjuk langsi
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:25 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-1-2020 07:32 AM
bagi yang tanya kenapa driver bas tak melawan?

cina tu ada badan banyak tatoo mungkin ahli kongsi ...

Dua lawan satu pulak lagi. Sepet yang lagi sekor tu pasti akan serang gak kalau pemandu tu melawan
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:28 PM | Show all posts
KIM.K replied at 28-1-2020 08:09 AM
Haih..tu pun masih nak berakak akak
Akak berloceng ni main ketumbukan lak gitu

Siapa yang tumbang hidung berdarah ?@CiliPadiSedap



Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 28-1-2020 06:12 PM
Biasalah cina kaum babu lemah longlai bengap bengap semua. Bila lebih ramai saja  berani.  Pastu nak ...

Knp bunuh diri?.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 06:52 PM | Show all posts
Tahun lepas ada sekor apek naik bas konon nak pukul pemandu sebab tak mau  berhenti di tempat bukan hentian. Lepas kata "Hoi! Turun!" , rilek je pemamdu melayu tu terpis sambil hayun balas. Bila tukang rakam letak hp camera untuk masuk campur  ....  ujung ujung keluar berita apek tu dikurung dalam bas hingga bas tiba di stesen kemudian diserah kat polis. Hakim pulak bagi hukuman tak berat sebab dia tau suspek dah kena tibai kaw kaw dalam bas Rapid Penang tuh
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-1-2020 06:54 PM | Show all posts

Paham paham je la kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 28-1-2020 06:21 PM
"kekerasan minimun" , "pergelutan" itu semua eufemism saja. Kita semua paham paham saja la apa yan ...

Karang kalau tulis minimum, depa ni bising. Awal2 sebut. Biaq pi
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 28-1-2020 11:50 AM
Karang kalau tulis minimum, depa ni bising. Awal2 sebut. Biaq pi

Ya. Kalau tak sebut minimum mungkin ada barua bising nanti
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu tu bugis ke ?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:59 AM GMT+8 , Processed in 0.103204 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list