CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 5723|Reply: 69

Perlukan pandangan

  [Copy link]
Post time 14-1-2020 10:18 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lembaga at 25-1-2020 11:10 AM

Assalammualaikum

terima kasih semua atas nasihat anda.. walaupun  sesetengah komen tu perit utk dibaca.. tp iolss tahu anda semua komen sebegitu utk kebaikan iolss...

insya Allah penceraian telah difailkan.. doa yg terbaik utk iolss dan anak anak

terima kasih momod... terima kasih semua..
Semoga Allah mudahkan urusan uolss semua dan iolss juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-1-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ni la.. Kalau ang nak juga kat suami ang.. Apa kata ang beli siap2 racun utk ang guna bunuh diri nanti.

Punya la ang dok hadap mcm2  ang boleh tanya dia boleh berubah ke tak? What the heckkkk.. Aku carut karang kena potong tacang dgn mood.. Tapi

WOIIIII AKAL ADA SILA GUNA.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 10:33 AM | Show all posts
aku dh tawar hati sis..

tapi keluarga blah dia dok kata ini semua punca dr aku.. kalau tak... anak dia takkan masuk dalam...
aku mcm what the hell.. mak dia ckp dgn aku.. bg dia peluang... anak dia dh mula berubah... dh solat..


yang anak dia pun tak faham2 aku kata tak nak dah dengan dia.. dok merayu pg petang siang malam bg dia peluang akhir... skrg ni dia dok gunakan senjata kelemahan aku.. anak2 aku..



Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali suami maki gelar pelacur. .sundal semua...sekali.tu patut dah angkat kaki...dia mmg x layak jadi suami. ...cerita seterusnya pasal.syabu. .malas kerja semua tu aduhhh patutnya awal2 dah cerai. ...kesian anak2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt. ....jangan biarkan perangai jahat suami mempengaruhi anak2. ..Tt kena hidup sendiri. ..kenapa beranak lagi dah tahu dia x guna sesen pun.....nanti anak2 membesar dlm keadaan yg tidak elok.....sayangilah diri dan anak2. ..bagi lah anak2 berjaya dalam kehidupan. .dunia dan akhirat. ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lembaga replied at 14-1-2020 10:33 AM
aku dh tawar hati sis..

tapi keluarga blah dia dok kata ini semua punca dr aku.. kalau tak... ana ...

La ni aku tanya.. Ang hidup sebab MANUSIA atau ang hidup sbb ALLAH?

Kalau ang hidup sebab manusia.. Apa yg org kata ang akan ambik kisah.

Jadi sekali lagi aku menaip.

GUNA AKAL YG ALLAH BAGI TU
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
I kalau dah naik suara, tgn panggil pelacur sundal mmg goodbye lah.. jawapannya u sendiri tau..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih saya baca kisah TT ni. Saya tak rasa dia akan berubah unless dengan izin Allah. TT kena fikirkan diri TT dan anak2 dulu dlm hal ni. Dia ada pun serupa takde. Tak menjalankan tanggungjawab sebagai suami/bapa yg baik. Tak hormat keluarga mertua lg tu. Selamatkan diri TT dan anak2 dulu sebelum dia jadi lebih aggresif dan mula fizikal dgn anak2. Carutan dan maki hamun dia pada TT pun bukan pengaruh yg baik pada anak2. Semoga dipermudahkan urusan TT dalam memfailkan perceraian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-1-2020 10:55 AM | Show all posts
haiyooo dah kena maki sundal, pelacur pun ko hadap lagi laki camtu? dah la pemalas..hutang keliling pinggang..asal berlaki ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayooookkkkk dik, dah kena panggil pelacur sundal bagai, anak dah 5, kena pukul bagai lagi mau tanya dik? Jawapan ada pada diri adik sendiri. Maaf dik
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:05 AM | Show all posts
TT, aku ada ahli keluarga mcm ni wlauppon bukan keluarga dekat. terus terang cakap, TT boleh survive alone with anak2. teruskan dgn niat utk berpisah tu. TT da bagi peluang terlalu banyak dan frankly speaking you are too soft. be strong be firm dgn niat TT. aku laki , aku tau perangai so called nak berubah tu, mmg x ke mana pon if banyak kali peluang di beri. TT banyakkan berdoa mintak kekuatan. skrg fasa berdoa untuk minta semangat, bukan fasa berdoa minta petunjuk da ni...teruskan hidup berjuang utk anak2..insyaAllah u will find someone better in your life.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun heran apa yg kau nk lagi kat jantan tu. Sampai 5 anak pon x sedar sedar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah banyak kisah pasal jantan xguna
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la hadap jantan cam nie lagi....gi minta cerai....hidup gembira ngan anak2...tu lebih baik
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:37 AM | Show all posts
tt cerai je..
takyah nak fikir panjang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
"malam2 kalau dia tak dpt syabu... dia suka2 pukul aku tgh tidur... kalau aku buat lg tak tahu... dia lap kaki dia kat kepala aku...bila aku melawan dia pukul aku.."

Anaknya perempuan tt pun tertekan mengadu kat cikgu...


Tt. .sedarlah!!!!!!!..lelaki di bawah pengaruh dadah ni mental mereka mmg rosak. ..membunuh pun depa sanggup...tt sedarlah!!!!!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-1-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko ni biar betul???jantan x guna tu maki mak ko pelacur pon ko boleh tahan lagi???patutnya ko tendang dia terus...pukul ko n anak2...ko boleh terima lagi???x kesian ke kat anak2 ko tu???dyorg sampai mngadu kt cikgu sebab ko fail to protect them,dengan x keja,drug,hutang...aiyohhh apa yg ko tunggu lagi????nk tunggu jantan hanat tu gadai anak2 ko bayar hutang baru ko nk bertindak ke apa????aq kesian kt mak bapak n adik beradik ko n anak2 ko....lagi ko nk dengar cakap mil ko,sah2 dia nk lepas tangan biar ada org uruskan anak dia yg x guna tu...kalo ko sayangkan anak2 ko sila ke mahkamah syariah mintak cerai asap....ko akn lebih bahagia n tenang hidup bsama anak2 n family...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:53 AM | Show all posts
Kalau dia guna senjata anak2 dekat sis, sis nak pertahankan gak ke? Kesian anak2 sis membesar dalam environment yang tak baik. Bukan nak menghasut, tapi sis fikir la betul2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak, cerai je la. Fokus hidup sendiri dan anak2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 12:53 PM | Show all posts
sila jgn jadi bodoh..

cepat2 selamatkan anak sblm kena bunuh, kena rogol dek penajis dadah ni..

sekian...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 12:50 PM GMT+8 , Processed in 0.097724 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list