CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[SBS] Romantic Doctor, Teacher Kim Season 2 & 3 - Han Suk Kyu, Ahn Hyo Seop, Lee Sung Kyung (S3 Completed)

  [Copy link]
 Author| Post time 13-5-2023 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
La ingatkan apa yg 2 org doktor junior ni buat…dah mula pikir lain…rupa2nya nak practice tgk ultrasound…tapi terpikir jugak takkanlah SBS berani tayang scene lgbt kot…

Pasal anak assemblywoman yg mati sebab tak dpt rawatan tu memang salah Doldam Hospital kot…takkanlah takde langsung yg tgk2 dia…nurse semua ke mana? Kalau in reality dlm hospital nurse lagi ramai dari doktor…dah tau ramai pesakit kena hantar ke trauma centre tu hantarlah ramai staff ke sana sekali…walaupun dia bukan priority tapi still kenalah ada org yg pantau…tapi nak letak kesalahan kat Dr. Jung sorang pun tak boleh jugak…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-5-2023 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Doldam Hospital obviously short staffed…dgn pembukaan trauma centre tu diorg kena recruit lagi ramai doktor & nurse…tapi nak buat camtu kena ada funding pulak…n ada kes pulak dgn org yg diorg harap2kan bagi funding tu…

Walaupun iols tak suka Prof Cha tapi apa yg dia cakap tu ada pointnya…kadang2 bukan kena tgk dari sudut patient je tapi dari side doktor pun kena ambik kira…sebab kalau salah perhitungan segala effort yg diorg buat akan jadi sia2 & end up takde work life balance sebab asyik kena utamakan pesakit je…mcm Dr. Jung tu sampai tak tinggal sama dgn wife & anak sebab nak berkhidmat kat Doldam tu…btw cute anak dia…berani pulak umur 9 tahun naik bas sorang2 nak jumpa appa dia…

Padan muka Dr. Jang sibuk nak masuk line siap tanya2 camna rupa bf Ah Reum…ambik ngkau Eun Tak jawab terang2 ‘nilah rupanya, akulah bf dia’…
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2023 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Iollss baru nk tengok drama ni tapi iolss belum lagi tengok s1 & s2 , if iolss start tengok dari s2, oke ke tak?

Apa iolss kena tengok dari s1 untuk faham pasal drama ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2023 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 14-5-2023 10:24 PM
Iollss baru nk tengok drama ni tapi iolss belum lagi tengok s1 & s2 , if iolss start tengok dari s2, ...

Better tgk dari S1 kalau nak betul2 faham tapi kalau xde masa tgk dari S2 pun xpe…tapi S3 ni ada 1 watak yg mungkin ada connection dgn watak dari S1…so kalau xtgk S1 agak blurlah sikit kalau sampai part tu…
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2023 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr Yang tu bila nak insop, dah lama keje tk pandai2 lg ker.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2023 10:26 PM | Show all posts
.N.A. replied at 17-5-2023 08:43 PM
Dr Yang tu bila nak insop, dah lama keje tk pandai2 lg ker.

tulah...dah 3 tahun kerja kat doldam pun tak pandai2 lagi...
tak malu ke dgn intern & resident kat situ...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-5-2023 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-5-2023 10:26 PM
tulah...dah 3 tahun kerja kat doldam pun tak pandai2 lagi...
tak malu ke dgn intern & resident kat ...

Tu laaa membodek je pandai ahahhahaah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2023 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
.N.A. replied at 17-5-2023 08:43 PM
Dr Yang tu bila nak insop, dah lama keje tk pandai2 lg ker.

Sbb dr yang tu le dr jung boleh terlepas patient who is anak assemblywomen tu....nak assess patient tak boleh...nak operate tak boleh..baik hang jg kaunter je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2023 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 14-5-2023 10:37 PM
Better tgk dari S1 kalau nak betul2 faham tapi kalau xde masa tgk dari S2 pun xpe…tapi S3 ni ada  ...

I tgk season 1 tp semua dah lupa...kecuali muka2 mereka aje...itu pun x semua.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2023 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Best pulak tgk character development Dr. Jang Dong Hwa & Dr. Lee Seunung dlm 2 episod terakhir ni…2 org dgn personaliti berbeza, sorang senyap & rajin practice diam2, sorang lagi outspoken & kadang2 degil ikut kepala sendiri…Dr. Yang je yg xde improvement…org tgh kecoh2 kat hospital, dia blh pulak keluar makan jauh2 pastu x blh balik sebab salji tebal…

Iols suka season ni sebab kes dia mcm berat2…selain drpd medical cases, ada tunjuk camna diorg handle crisis management…tapi iols rasa Prof Cha x sesuai jadi head of trauma centre…sebab dia specialist & xde experience handle kes2 emergency…apa yg dia advice byk mendatangkan masalah…mcm patient Eun Jae tu…nasib baik ada Kim Sabu…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2023 01:36 PM | Show all posts
Btw nampak komen2 kat twitter yg Dr. Lee ni rabun warna...patutlah ada tunjuk fokus kat contact lense tu..
Kalau ye kesian kat dia sebab dia nampak passionate nak jadi doktor...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 01:20 PM | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2023 01:07 PM
Best pulak tgk character development Dr. Jang Dong Hwa & Dr. Lee Seunung dlm 2 episod terakhir ni…2 ...

yes...suka tgk development dr jang and dr lee...iols masa mula2 mmg annoying ngn dr jang...dh kena marah pun tak insaf2..tp latest epi baru la nmpk ok...


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 01:22 PM | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2023 01:36 PM
Btw nampak komen2 kat twitter yg Dr. Lee ni rabun warna...patutlah ada tunjuk fokus kat contact lens ...

tula...mcm mmg rabun warna...sbb diorg compare dgn lense watak dlm cite glory tu....kesian jgak...tp dr bae dh tauu...tak tau la kalau org lain tau acane..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 22-5-2023 01:20 PM
yes...suka tgk development dr jang and dr lee...iols masa mula2 mmg annoying ngn dr jang...dh kena ...

Hahaa...kena dr jang dgn ticer kim...dpt le when i was your age...rs 2x dah dia kena adegan gitu kan...itu seloroh woo jin..hang kan suka main tembak2...dah dpt yg real..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2023 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 22-5-2023 10:08 PM
Hahaa...kena dr jang dgn ticer kim...dpt le when i was your age...rs 2x dah dia kena adegan gitu k ...

Tapi baguslah dgn insiden tembak-menembak ni blh improve relationship dr. Jang & woo jin…kalau tak asyik nak cari pasal je…skrg dia dah blh peluk woo jin…lepas ni harap2 dgn Eun Tak pun dah blh ngam…
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2023 02:22 PM | Show all posts
xyla73 replied at 7-5-2023 12:25 PM
recap siapa Hyun Ju ni...tapi iols memang betul2 tak ingat...kena tgk balik S1 ke ni?

sbb I baru tengok S1, so masih igt sapa budak ni..dia la bagi nama Teacher Kim pada Kim sa bu..dan KIm sa bu sangat frust bila budak ni meninggal sbb dia fav student..sbb dioperate oleh orang lain, tapi Kim Sa bu yang dipersalahkan..kan ada list of 7 ghost surgery yg semua letak kesalahan pada Kim Sa Bu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2023 02:24 PM | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 14-5-2023 10:24 PM
Iollss baru nk tengok drama ni tapi iolss belum lagi tengok s1 & s2 , if iolss start tengok dari s2, ...

better start dari S1 sbb iols lagi suka S1..dan nak tau history cerita ni..so better start dari 1

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2023 04:22 PM | Show all posts
hidet replied at 23-5-2023 02:22 PM
sbb I baru tengok S1, so masih igt sapa budak ni..dia la bagi nama Teacher Kim pada Kim sa bu..dan ...

sebab kes ni juga Kim Sa Bu bawak diri..best cite ni. mmg kena tgk dari S1..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2023 11:57 AM | Show all posts
Edited by xyla73 at 29-5-2023 11:25 AM

epi minggu ni sedih...
ada sebabnya kenapa peraturan2 masa emergency tu dibuat sedemikian rupa...
tapi Woo Jin being romantic like Kim Sabu of course dia akan ketepikan peraturan2 tu semua...
skrg tak taulah tangan dia tu blh recover ke tak...
kesian jugak tgk dia nangis masa Kim Sabu jumpa dia...
nangis bukan sebab sakit tapi sebab dia takut dia tak boleh buat surgery lagi...

so we'll see Kang Dong Joo minggu depan?
adakah dia yg akan gantikan Woo Jin kat Doldam buat sementara waktu?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2023 12:47 PM | Show all posts
episod minggu ni iols banjir...sedih kan kim sabu..sedihkan woo jin...sedihkan eun jae and cute couple euntak and areum...hahhaa...

eunjae menahan sedih and nangis tu yg wat sebak...

geram tul dengan Prof Cha yeee...mmg la dia pegi court tu utk hospital tu...tapi org bermatian2 ni kat opis n kawasan runtuhan..dia xjwb pun call kim sabu...sakit ati tauuu...alih2 call tnya sume ok ke?? padan muka terkedu upenya dia bkan la pilihan pertama pun...just plan B...

adakah Plan A tu Kang dong joo...tak sabar la tgk cameo YYS...harap lama sikit jgak laaa...mmg iols nk sgt tgk doktor S1 & s2 berjumpaaa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:31 PM GMT+8 , Processed in 0.073350 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list