CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[SBS] Romantic Doctor, Teacher Kim Season 2 & 3 - Han Suk Kyu, Ahn Hyo Seop, Lee Sung Kyung (S3 Completed)

  [Copy link]
Post time 13-2-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-1-2020 01:45 PM
Kim Min Jae masa S1 nampak mcm budak2 lagi..
S2 ni dah nampak manly..
sukalah tgk Nurse Park Eun ...

Suke kim min jae tu lps tgk die dlm joseon flower crew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2020 10:00 AM | Show all posts
i kan perati je Dr Yang ni dia mmg suka eavesdropping apa org cakap. memang kerja dia duk belakang staff Doldam je la

lega sikit i bila Dr Bae cakap yang dia tau Kim sabu can turn everything around. Kim sabu cuma tunggu the right time je. takda la i fikir diaorang ni kena pijak je

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Iema5008 at 19-2-2020 03:05 PM

Ep13 best....

Dr park gila isim dh benar kan seo woo jin masuk OR.
Dr yang adan uke. Stress la tu patient ramai nak.operate. dh la kes apendic hahah... paling best doc shim mcm ada brubah sikit. Hrp2 okay la...

Tak boleh bla dr cha lak igt kan tu ubat nausea.. tau2 pil indigestion. Hahahah ngek la kim sa bu ni.


Dr park dh stress sgt... padan muka jgk... suka sgt tgok dia stress....  
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iema5008 replied at 19-2-2020 02:02 PM
Ep15 best....

Dr park gila isim dh benar kan seo woo jin masuk OR.

Seo woo jin sempat mhanjeng dr cha utk p operation. Kalau pengsan nnt dia angkut skali lagi kat blkg. Lawak lak dgr hahaha dah la loud speaker.

Time operation first time doc shim agree dgn nurse oh. Nmpk doc shim ada soft spot dh lepas kena marah aritu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2020 02:06 PM | Show all posts
Iema5008 replied at 19-2-2020 02:02 PM
Ep15 best....

Dr park gila isim dh benar kan seo woo jin masuk OR.

nanti kalau dah tgk epi 16 lagi puas hati tgk Dr. Yang..
silaplah Dr. Park dpt penasihat bodoh mcm dia..
dgn Dr. Park sekali jadi bodoh padahal Dr. Park tu lulusan uni hebat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kep 15...

Kim sa bu sound dr yang tgh tgu doc shim siap.. kan dh mendapat. Hahaha takut la tu kena marahm dr yang ni watak dia annoying sgt...

Dr cha eun jae makin yakin hahah boleh operate tnpa ubat.


Time scene operate thigh amputation patient tu, doc yang skodeng doc cha join kim sa bu.. hahaha kan dh padan muka. Feeling semacam dia trngok..

Do yang jahat tu pun datang visit. Pasal patient vvip tu la x leh operate sebab OR1 kena guna. Dr park ni bongok.. dia tak tau dia d pergunakan oleh setan Do tu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-2-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-2-2020 02:06 PM
nanti kalau dah tgk epi 16 lagi puas hati tgk Dr. Yang..
silaplah Dr. Park dpt penasihat bodoh mc ...

Kan hahahah... padan muka...
Aku x leh tgok muka admin manager tu tah sapa nma... bongok2
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kim sa bu ni mmg best. Kan padan muka manager kilang tu hahahha... kan dh mendapat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-2-2020 02:18 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 19-2-2020 02:23 PM

ni rumusan pasal epi 14..
sapa tak nak spoiler jgn baca dulu..

Eun Jae & Mr. Jang jadi hero kali ni..
puas hati rasa tgk apa yg Eun Jae buat kat Dr. Yang..
tak sangka pulak Mr. Jang ada plan utk Hyun Joo..
ingatkan dia mata duitan..

kali ni ego Dr. Park memakan diri..
tulah tak nak dengar nasihat org & nak tunjuk dia lagi hebat dari Kim sabu..
org kata kalau buat sesuatu tapi niat kita tak elok memang mendapatlah..
habislah dia kali ni..

dan seperti yg kusangka Eun Jae akhirnya contact jugak gangster yg dia tolong dulu utk selamatkan Woo Jin..
tapi apa hubungan Dr. Bae dgn gangster tu? ayah dia?

so next week Dr. Do In Beum datang ke Doldam..
next week gak minggu terakhir
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-2-2020 02:18 PM
ni rumusan pasal epi 14..
sapa tak nak spoiler jgn baca dulu..


Kan. Suka tgok eun jae sejenis yg rebel yg betul....
Padan muka dr yang... rasa nak nari2 tgok dia mcm tu.. tetiba akhir ni suka lal.tgok dr shim. Mcm dia leh trima dh pndangan nurse oh...

Paling sedih kim sa bu x blur.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak smpi hati tgok crita ni abis.

Kejap sgt rasanya drama ni padahal sma gak dgn yg lain 16 episode.

Mgu depan nak marathon 15 dan 16 skali.. tak sngup tdur tgantung tnpa ending wlaupun cuma skejap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2020 06:45 PM | Show all posts
Iema5008 replied at 19-2-2020 05:41 PM
Tak smpi hati tgok crita ni abis.

Kejap sgt rasanya drama ni padahal sma gak dgn yg lain ...

actually drama ni boleh buat byk2 season mcm siri omputeh ER, House, Grey Anatomy tu..
sebab cerita dia bukan habis takat tu je..
hopefully ada season 3..boleh tgk Kim sabu lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-2-2020 06:45 PM
actually drama ni boleh buat byk2 season mcm siri omputeh ER, House, Grey Anatomy tu..
sebab ceri ...

Btul tu... hrp2 sgt la ada byk season... suka tgok kesah doldam ni.. mcm mna kim sa bu train org2 dia..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:26 PM | Show all posts
Sedih dah nak habis dah series ni harap Doldam dapat kembali ke zaman glorynya semula
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually situasi kat doldam ni mcm situasi politik opis la...kipaa punya kipas..yg dikipas takleh harap...yg mengipas pun takleh pakai..haha...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iema5008 replied at 19-2-2020 10:05 PM
Btul tu... hrp2 sgt la ada byk season... suka tgok kesah doldam ni.. mcm mna kim sa bu train org2  ...

Haah...next season doc yg lama tu plak abis belajar n balik..yg batch ni plak sambung belajar...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 25-2-2020 08:54 PM
Haah...next season doc yg lama tu plak abis belajar n balik..yg batch ni plak sambung belajar...

Kan.. harap sangat. Ah dah nak abeh dah. Td tlayan plak kebetuln outstation p Korea, dan dan tlayan kat tv masa makan..... ah sudah... kan tak leh tido. Td tak sempat nak tgok ep16...

Sudahnya hati resah gundah gulana gitu hahahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-2-2020 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk epi 15..epi 16 sambung esoklah..

Ada potensi sambung season 3 ni..boleh panggil balik Dr. Kang & Dr. Yoon dari season 1..
Season 2 ni less romance compared to season 1 tapi still best..cepat je masa berlalu tau2 dah epi last mlm ni..
Tgk mlm ni trending kat twitter & ramai yg nak season 3..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Waaaa...abes dah....
Siriusly 1 of the greatest drama i've seen.
I gonna miss this drama.
Withdrawal symptom niiii.
S3 jusaeyo!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-2-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes baru abis tgk finale..
Agreed..one of the best drama...
Tak puas tgk rasa sekejap je dah abis..
Boleh menangis & ketawa sama2 dgn watak2 dlm citer ni...the moving scenes masa Kim sabu nak kena operate and the final moment of President Yeo..
Kim sabu is the best but all the other supporting characters are also good..

Sampai ke sudah chairman Do & Dr. Yang annoying..

S3 bring it on..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 197681 Replies : 4584
UK dilanda cuaca panas melampau 26 darjah celcius
YgBenarUK dilanda cuaca panas melampau 26 darja
Views : 1111 Replies : 0
‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penyediaan Makanan Bersih & Selamat’ – Chef Wan
YgBenar‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penye
Views : 1616 Replies : 0
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73507 Replies : 316
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30249 Replies : 221
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 104093 Replies : 2890
Sejauh mana 'old school'nya anda..
fahdramliSejauh mana 'old school'nya anda
Views : 56329 Replies : 149
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30625 Replies : 167
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26655 Replies : 100
Aneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
simpletongohAneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
Views : 4964 Replies : 29

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 08:54 AM GMT+8 , Processed in 0.062638 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list