CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[SBS] Romantic Doctor, Teacher Kim Season 2 & 3 - Han Suk Kyu, Ahn Hyo Seop, Lee Sung Kyung (S3 Completed)

  [Copy link]
Post time 16-1-2020 03:35 PM | Show all posts
xyla73 replied at 15-1-2020 03:09 PM
ntah apa masalah Presiden Do tu..x abis2 kacau teacher Kim..
ni nak jawab soalan Dr. Park..actual ...

x sangka kan kim min jae accept S2 ni...aah, dia dh jd hero dh...rmai sket nk tgk cuci mata
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-1-2020 11:17 AM | Show all posts
ala sedihnya Presiden Yeo ni berenti pulak..
tapi baik punya timing dia berenti on Friday..
padan muka Dr. Park..nak sgt kan jadi presiden Doldam kan..
tapi iols sebenarnya x faham apa yg Dr. Park nak sebenarnya..
nampak mcm dia bukan bulat2 ikut rentak Presiden Do..
dia accept offer jadi presiden sebab nak compete dgn master Kim?

pasal Presiden Do nak buat hospital ala2 resort tu teringat pulak kat citer Life..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Epi minggu ni main point dia adakah doktor boleh decide patient mana yg diorg nak selamatkan..of course master Kim selalu betul..apa yg susah sgt doktor2 lain nak hadam? Dr. Seo tu iols fahamlah sebab dia muda lagi..but Dr. Park dia sepatutnya tau his role as a doctor..tulah jadinya bila semua benda nak dipolitikkan..asyik nak cari salah org lain..ikutkan sgt rentak Presiden Do tu..

Iols dah suka sikit kat watak Dr. Cha kali ni..siap sorak dlm hati ‘u can do it, Dr. Cha’ masa dia operate patient yg kena gunshot tu..skrg iols faham kenapa watak dia mcm tu..biasalah org muda selalu cepat jump to conclusion & bertindak ikut kata hati je..tapi kali ni membahayakan diri dia..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2020 01:45 PM | Show all posts
kartieka replied at 16-1-2020 03:35 PM
x sangka kan kim min jae accept S2 ni...aah, dia dh jd hero dh...rmai sket nk tgk cuci mata

Kim Min Jae masa S1 nampak mcm budak2 lagi..
S2 ni dah nampak manly..
sukalah tgk Nurse Park Eun Tak dgn Dr. Yoon..
lagi suka tgk diorg daripada main couple..
lagi sorang iols suka tgk Dr. Bae yg suka main dgn skeleton tu..

btw apsal epi 8 ni sedih sgt..
mata asyik masuk abuk je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 01:55 PM | Show all posts
xyla73 replied at 29-1-2020 01:45 PM
Kim Min Jae masa S1 nampak mcm budak2 lagi..
S2 ni dah nampak manly..
sukalah tgk Nurse Park Eun ...

yg derma organ tu ye....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2020 02:02 PM | Show all posts

ye..berjurai2 airmata tengok..
kena coverline sikit sebab tgk kat ofis

pandailah ahjumma yg jadi mak soo young ni berlakon..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-1-2020 06:04 PM | Show all posts
Baru tengok episode 8. geram sangat aih dengan Dr Park. memang dia akan letak salah tu dekat Kim sabu ke sebab tak buat ct scan masa first operation. bengang betul i tengok dr yang buat salah tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2020 06:16 PM | Show all posts
neemx replied at 29-1-2020 06:04 PM
Baru tengok episode 8. geram sangat aih dengan Dr Park. memang dia akan letak salah tu dekat Kim sab ...

memang fokus dia nak cari salah kim sabu uols..sibuk nak cari salah org sekali team sendiri yg buat salah..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-1-2020 05:16 PM | Show all posts
xyla73 replied at 29-1-2020 06:16 PM
memang fokus dia nak cari salah kim sabu uols..sibuk nak cari salah org sekali team sendiri yg bua ...

adoi menyampahnya dgn Dr Park tu. apa lagi dia nak korek. btw i baru ep 10. hehe slow sikit sebab asal sakit hati je i stop tengok.

season 2 lagi panas membara tak mcm season 1 kan. yang ni lagi byk dendam, sakit hati, jealousy


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2020 05:31 PM | Show all posts
neemx replied at 30-1-2020 05:16 PM
adoi menyampahnya dgn Dr Park tu. apa lagi dia nak korek. btw i baru ep 10. hehe slow sikit sebab  ...

ada 3 org yg menyakitkan hati kat S2 ni selain drpd Chairman Do..1) Dr. Park (sebab asyik nak cari salah kim sabu je)
2) doktor yg buat silap tu (sebab asyik mengapi2kan Dr. Park)
3) anaesthesiologist yg asyik berlagak je tu


tapi so far still ada balance antara political conflict dgn humanity punya issue..
hope to see more medical cases being explored..
tengah2 hangat dgn isu nCov-2019 ni hopefully adalah sentuh sikit pasal penyakit berjangkit..
mcm S1 ada pasal MERS..

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:30 AM | Show all posts
xyla73 replied at 30-1-2020 05:31 PM
ada 3 org yg menyakitkan hati kat S2 ni selain drpd Chairman Do..1) Dr. Park (sebab asyik nak cari ...

Chairman Do jarang ada tu sakit hati tenggelam timbul. Dr Park ni konon being professional la kan tapi sebenarnya focus dia hentam Kim sabu je. tah apa masalah dia bila teringat kes dalam bus tu. tercabar agaknya tak dapat selamatkan orang
Dr buat silap pulak memang kerja dia jadi PA ke apa. manjang himpit Dr Park
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2020 10:47 AM | Show all posts
neemx replied at 4-2-2020 10:30 AM
Chairman Do jarang ada tu sakit hati tenggelam timbul. Dr Park ni konon being professional la kan  ...

yup iols curious nak tau apa yg jadi sebenarnya antara Dr. Park & Kim sabu masa insiden dlm bas tu..
ironically the same incident jadi lagi dlm epi 9 / 17&18..
apa yg i tengok Dr. Park ni selalu lari dari responsibility..
instead of cuba sedaya-upaya save the patients, dia cari jalan selamat utk diri dia..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nadie90 at 4-2-2020 07:20 AM

Bru tgk ep 8 smlm....mmg sedih...tgk lakonan mak Soo Young msa nk lpskan ank dia pergi tu....tgk pd scene Soo Young kn ktuk kepala dgn ajusshi yg tgh mabuk tu nmpk mcm xbg kesan yg truk tp sbnrnya blh membw maut....boleh relate dkt ssiapa sja psl ni kalau trjth ka accident dn sbgainya atau mgkin jgk brgntung pd body condition sseorg tu sndiri....n ceq ska scene psl derma organ...depa tnjuk procedure dan proses mcm mn nk derma organ tu

Ceq ska drama ni wlpun ad scene politik/cinta (skit ja scene tu) dan nk jthkan doktor dlm hospital tu sndiri tp dia x fokus sgt dkt situ....klu tv siri medikal US plak kbykannya dok selit drama cinta (yg ceq nmpk la skit2 kt tv)....tp tv siri ER tu ceq ska
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 30-1-2020 05:31 PM
ada 3 org yg menyakitkan hati kat S2 ni selain drpd Chairman Do..1) Dr. Park (sebab asyik nak cari ...

Makhlukm#2 tu selalu ada kt mana2..imcompetence tp suka ngipas...pastu tak pasal2 rs tergugat dgn org lain...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2020 01:17 PM | Show all posts
Epi 10 / 19&20 indeed another great episode..
Spoiler alert..
Siapa yg tgk kat tv jgn baca dulu..
1) part yg theols selamatkan the pregnant lady tu..bila dengar je baby tu nangis dgn iols sekali bergenang air mata..
2) scene Dr. Park & Kim Sabu..the truth masa insiden kemalangan bas tu..iols memang x rasa pun yg Dr. Park tu totally evil..cuma dia kena lawan rasa bersalah dlm diri dia..so all the while dia ingat Kim sabu sengaja merendah2kan dia padahal Kim sabu x ingat pun dia masa insiden bas tu..ayat powerful dari Kim sabu 'it's time you get off the bus'..Kim sabu indeed a great person..bukan saja the junior doctors can learn from him tapi jugak doktor yg ada pangkat lagi tinggi dari dia..dia x marah pun Dr. Park tu sebab dia tau Dr. Park is another broken soul..
3) hopefully tangan Kim sabu tu boleh heal..Doldam hospital will not be the same without him..dahlah Presiden Yeo pun sakit..siapa lagi yg staf2 kat hospital tu blh harapkan kalau Kim sabu dah x boleh kerja kat situ..
4) Dr. Yang Ho Jun tu memang x boleh diharap...kenapalah dia boleh kerja lagi as a doctor..dahlah incompetent..asyik buat silap je masa buat surgery..
5) iols speku yg bgtau Dr. Yoon pasal Doldam tu Do In Beum..ada kelibat dia sikit kat episod ni..

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 04:06 PM | Show all posts
xyla73 replied at 5-2-2020 01:17 PM
Epi 10 / 19&20 indeed another great episode..
Spoiler alert..
Siapa yg tgk kat tv jgn baca dulu..
...

tak sabar nak tengok! thanks uols i ok je baca spoiler
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka citer ni...doktor muda2....
Kim sabu mmg terbaik...cool je....Dr park tu mmg menjengkelkan..tp iols lg meluat dgn presiden Do....tu muka mmg mcm minta penumbuk...tk habis2 nk sakit hati dgn kim sabu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kdrama yg di follow selain dari stove league. ingtkn dah keluar dr do last episod
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2020 12:40 PM | Show all posts
Haha cute je Kim Sabu kena marah dgn Nurse Oh sebab degil nak kerja jugak walaupun tengah sakit

episod kali ni menyingkap persoalan pasal patutkah seseorang tu jadi whistle blower..
apa implikasi kat org kena tuduh?
sanggup ke kita jadi whistle blower kalau si pelaku tu org terdekat?

appreciate the way the writer try to impose these questions indirectly to viewers..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 10:27 AM | Show all posts
tak sabar nak tggu next week.. apa plk gangsters tu nak buat kat dr. seo woo jin..  huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:21 AM GMT+8 , Processed in 0.200931 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list