CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5549|Reply: 39

[Jenayah] Patung Tokong Dicampak Pampers

  [Copy link]
Post time 13-12-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 13-12-2019 04:26 PM




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni mmg kurang ajaq la.. kejadahnya nak salahkan
Malaya?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 01:02 PM | Show all posts
speechless....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
I bole kata membohong sarawak tak de racist
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 13-12-2019 01:02 PM
Ni mmg kurang ajaq la.. kejadahnya nak salahkan
Malaya?

Of course Sabah dulu Sapa Kasi rosak klau bukan Malaya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama jah suma. Kdg2 org Swak dan Sabah mcm org Klate kalau kat Semenanjung. SSKJP jugak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 13-12-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 13-12-2019 01:06 PM
Sama jah suma. Kdg2 org Swak dan Sabah mcm org Klate kalau kat Semenanjung. SSKJP jugak.

Org Malaya bani melayu Kat sarawak pun apa kurang.bergaul ngan bangsa dia jer.yg cikgu2 dari kelantan pula anti Sgt dgn penduduk asli.ptuihhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aHoi83 replied at 13-12-2019 01:04 PM
I bole kata membohong sarawak tak de racist

Mmg tapi kurang Tak mcm malaya.skrg tambah teruk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ArvindArvind replied at 13-12-2019 01:10 PM
Org Malaya bani melayu Kat sarawak pun apa kurang.bergaul ngan bangsa dia jer.yg cikgu2 dari kelan ...

Sbb tu aku kata semua sama jah .....begitulah dek

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha penat Iols nak ketawa. I ada kawan ramai Sarawakian, but this 1 person which I dont want to mention bangsa dia.She is atm wife.Kawan2 sarawak sesama BAKAT pun dia kutuk kawkaw.At last iols dah tak kawan dengan dia,i she is SDA , she claim dia ada bunian jaga dia which is her grandmother.One peaceful day, dia tanya Iols,kenal tak nabi nama khidr.I was like... hmmmmm so many time dia dah main hadith palsu dan keep asking me hold on with the bibble ( btw I pun ada bibble sendiri sebab I I pernah attend Religion comparison course) .

I layankan sampai dia kata nabi khidr lamar nenek dia and nenek dia si bunian mahu kahwin .And dia nampak Nabi khidr yang ala ala cerita maleficent, bila lelaki yang dia  nampak lalu dalam hutan,pokok duri berbunga indah.

so, sedangkan kawan kawan senegeri dia pon dia bantai kaw kaw burukkan.Inikan pula dengan orang luar.One peaceful day,iols bantai dia jangan bawa main kepercayaan orang kain,terus sentap block iols.... haduhhhh sick people bukan based on their negeri,rapi on themself
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je perkauman..
Tapi perkauman yg paling melampau sekarang ialah puak2 jdt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat tak patut. But please dont blame other people.

Sorrylah i mmg sayang sarawak. Dok 5 tahun sana.

Janganlah bila everytime things happen like this u blame malaya. Problematic individual attitude takde kena mengena dengan negeri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa cakap sarawak takde perkauman. Selagi kamu berbilang kaum, sentiment it sentiasa ada. Mungkin setakat gereja dan masjid dok sebelah menyebelah, kedai makan minum campur tu ok lagi la. Cuba buat gereja Kat 95% kawasan melayu atau masjid Kat 95% kawasan cina... Akan Ada isu jugak. Sekarang ni nak kekalkan keadaan sedia ada... Elakkan anasir luar melampau terutama politik yg terlalu perkauman... parti2 sarawak pun berunsur kaum. Tak boleh lari. Cuma Ada batasnya. Bayangkan kalau perkauman melampau terjadi ke atas negeri yg terdapat berpuluh kaum...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:25 PM | Show all posts
TT ..

Harap hentikan membangkit Isu Perkauman atau Kenegerian bila buka Thread.


Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:29 PM | Show all posts
ada bukti ker memana pihak yg buat?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang orang gila punya perbuatan la ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak mcm diapers org dewasa. Sapalah punya kerja. Tak patut
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ni musti kojo 'Yahudi Mabuk'...tak pon orng kurang siuman.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 13-12-2019 04:25 PM
TT ..

Harap hentikan membangkit Isu Perkauman atau Kenegerian bila buka Thread.

MN cytro..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt mana2 pun racism tetap ada..kdg2 sendiri hati pun hitam,ada hati nak kutuk org..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 54715 Replies : 108
‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak Boleh’ – Disindir Netizen Di TikTok, Syamimia Respon ‘Wah Cantik Bahasa’
dio5774‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak
Views : 18557 Replies : 115
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 231988 Replies : 4205
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 20727 Replies : 48
Lawak edisi PDPR
MistrezHermanazLawak edisi PDPR
Views : 22719 Replies : 93
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12663 Replies : 71
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92358 Replies : 1013
Fahmi’s public call-out of MCMC chief unnecessary, says Zaid
mojarean_XFahmi’s public call-out of MCMC chief u
Views : 2424 Replies : 0
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 39352 Replies : 328
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 27839 Replies : 103

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 12:22 AM GMT+8 , Processed in 0.227002 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list