CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fahdramli

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

  [Copy link]
Post time 14-6-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih selesa baca buku fizikal.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk filem Melayu hitam putih walaupun ada yang berlakon kayu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 21-10-2019 10:07 PM
Saya suka guna lesung batu, tak suka blend. Kalau buat kuah kacang pun, meolls akan tumbuk2 sbb kala ...

Sama lah kita! Bab menumbuk pakai lesung batu dgn tulis semua dalam buku. Biar lah orang cakap dah boleh pakai chopper ke apa ke, “feel” menumbuk tu ibarat kau lumatkan muka ex boipren dulu. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehe boleh tak iols katakan yg iols
tak suka tiktok. Iols lebih kepada

Chill chill type . Serious. Tang joget joget macam bbnu iols tak minat.
Gaje tpaling ok, tak kisah dibuang masa kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 07:43 PM | Show all posts
time masak nasi, ai sukat pakai jari

mak ai yg ajar pakai jari tu pon sekarang sukat pakai cawan khas, terkejut dia tengok ai masih guna method zaman dahulu kala
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 07:46 PM | Show all posts
ai tak kenal dan takda napseww nak kenal retis BBNU zaman sekarang, lokalista ataupun luar.
suka dengar lagu lama, paling latest pun yg sebelum 2010
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-7-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
I still use pencil..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak dikira old-school ni dari list lagu kat Spotify, I memang kategori old-school la. Lagu baru, artis baru, semua tak minat/tak kenal.

I still tulis reminder atas paper.
Grocery list pun sama, tulis atas kertas.

I tak reti melukis guna iPad, manually atas paper pandai la. Or if nak digital jugak, guna Adobe Illustrator je pandai. Itupun utk buat design je kalau sketch prefer atas kertas gak.

I suka kuih raya style lama. Agar2 kering, kuih putu kacang, batang buruk, bahulu dgn kuih bangkit. Tu semua favorite. Choc chip cookies ke apa semua tak minat. Makan la jugak kalau ada tapi prefer lagi kuih old-school ni.

Tu je la kot. Hahaha.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
1) lagu2 faveret KRU, Linkin Park, Nsync, BSB
2) suka pakai tudung bawal.shawl tak minat
3) suka baca buku
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:19 AM | Show all posts
masih menyimpan koleksi stamp iols berbuku2. ada kt kampung taktau apa kabo hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy kalau tgok barang lama. Auto tringat kisah cinta zaman skola..smpai trikut crush naik last bus nk balik umah..hahhahh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Bg kad raya kat kengkawan dgn family sampai raya baruni. Saja nak bg kerja lebih kat abg posmen
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
aku masih pakai cerek nak masak air..rumah aku takde water filter
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun I ni baru lewat 20an tapi serius I tak suka tik tok. Euww cringe giler dak2 tik tok ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 14-6-2021 10:18 PM
Lebih selesa baca buku fizikal.

Sama dengan I. Kalau baca ebook rasa tak puas je sebab x boleh nak bau buku tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka dengar lagu2 lama. Contohnya, lagu Avril Lavigne, Westlife, Backstreet Boys n etc. Banyak lagi kalau nak dilistkan semua.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 2-7-2021 07:43 PM
time masak nasi, ai sukat pakai jari

mak ai yg ajar pakai jari tu pon sekarang sukat pakai cawan  ...

Samalah dengan I. Rasa yakin akan ketepatan bila guna jari.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
igetso replied at 11-7-2021 10:10 PM
I still use pencil..

sama. Aku still amik note ngn pencil n buku
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 23-10-2019 11:40 AM
Masih lagi mandi guna air perigi walaupun dh ada air kerajaan. Seronok bila xde elektrik pun air tet ...

Wahh bestnya u still boleh mandi air perigi. Perigi kat rumah I ni dah jadi perigi buta dah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2023 06:13 PM | Show all posts
I x tahu la kira old school ke tak. Tapi, I xde FB, Twitter n seangkatan.
I suka pakai kain batik, even keluar dekat dekat pon, memang i berkain batik je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 08:04 AM GMT+8 , Processed in 1.031997 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list