CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fahdramli

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

  [Copy link]
Post time 22-10-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nie kot ciri2 old school Saya
- takde Instagram
- takde Twitter
- ada Facebook je tapi Facebook tu guna utk baca berita je.
- tak tengok movie di panggung
- tak tengok any movie lebih dari 10 tahun dah
- tak tengok sebarang drama TV (tapi tengok YouTube !)

Sekian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tambahan:

Hari Hari masak nasik atas dapur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:08 PM | Show all posts
masih pakai penyapu lidi bila sapu sampah..lagi cepat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
I pulak suka kek butter. Kira old school x?
Letak la choc indulgence black forest ke apa pun, tapi i tetap akan cari kek butter jugak buat cicah dgn kopi atau teh panas.
I tak suke bahasa bbnu yg ada hujung2 w tu eg apew,kitew, tu semua kira old school x? Ke i yg x muda. Bahahah. I kenot la bahasa pelat2 tu

Lepas tu i baju putih sekolah ke kemeja ke warna putih je i asingkan i basuh guna tangan lepas tu nila kan. Kira old school x. Hahahah.

Lepas tu i masa raya kena bawa anak2 jumpa sedara mara nak kena kenalkan. No gadget in their hands.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 11:31 AM | Show all posts
Rendam baju putih campur Nila.
Kasut x der tali, tapi strap Velcro.
Beli kete baru Manual.
Tiket apa pun pegi beli di kaunter.
Nak talipon, cari public phone (kat sekolah2 ada lagi)
Still kata Moto Honda EX5 moto paling best.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih lagi mandi guna air perigi walaupun dh ada air kerajaan. Seronok bila xde elektrik pun air tetap ada. Tapi pagi2 terketar jgk la nk boleh mandi termenung dulu stengah jam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-10-2019 01:56 PM | Show all posts
Mcm2 old skool. Jika anda masih guna. Maka anda mmg old skool.
Kalau teringat tapi tak guna atau buat maka cuba lah buat.

Cthnye
Beli jam loceng, ganti alam dr HP.
TV hanya tgk , channel TV1, TV2 & TV3.
Tak guna Wassup langsung. Call shj kalau nk inform apa2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm... Lemme see

~ takde akaun fb, twitter, insta
~ prefer buku dari e-book
~ still buat nota study/kerja tulis sendiri
~ suka hantar greeting cards melalui pos
~ can still drive manual car walaupun car sendiri auto
~ prefer cari jalan tengok landmarks and signages, kalau ada orang tolong explain, takleh gak baru bukak google map
~ prefer pergi mall/kedai beli barang banding online

Ni setakat ingat masa ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-10-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka msh kira old skool
Bakar roti x guna toaster tp bakar atas dapo
Msk air guna dapo gas
X guna blender utk blend chili kering tp gilding kecuali dah byk br guna blender
Utk lembut kan daging kaka msh guna petua org lama2 sbb xde pressure cooker dan xde juga magic pan
Mop lantai msh guna towel lama instead mop

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Oldskool kah saya??? Hehehe...
- tidur masih pakai selimut corak dulu2, bantal isi kekabu..
- mandi msh pakai gayung amik air dlm bekas simpan air walau ade shower...
- ape2 nota ke plan ke psword penting msh tulis dlm planner@diari
- handphone sejenis pakai dlm mase yg lame,selalu dlm 5 tahun,if dh betul2 rosak n ngong,baru beli baru..
- msh gune lesung batu, masak n tumis bawang/cili tu lbh hancur..
- still setia dgn jenama kasut BATA...
- gunting rambut secara sdn bhd di rumah, mak n adik2 jd hairstylist.. hahaha...
- pe lagi ek??? Makan bersila dgn fmly wlupun de je meja makan...
- panas perhangat lauk smlm gune dapur gas jgk wlupn dh de teknologi microwave..
- sekian...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Intan masih guna lesung batu utk tumbuk bahan tumis,masih salin resepi dlm buku,suka tgk filem Lama n layan lagu2 zaman rock kapak.lebih suka Baca buku dr online.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 02:18 PM | Show all posts
saya banyak hafal lagu2 lama zaman 70-90 an tapi lagu2 sekarang tak minat.. sampai tahap nyanyi lagu skrg tapi tak tau sapa penyanyi.. tu belum lagi kalau tgk gambar penyanyi tu, samada tak kenal atau tak tau sapa nama

sekarang pulak kalau dengar radio dekat dlm kereta memang tak kan bukak radio era sebab xleh masuk langsung

mungkin petanda saya dah makin kertu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 02:43 PM | Show all posts
xpasti list ni kategori old skul ke x:
- mandi mesti nk pakai sabun buku
- masih pakai kriss 1 tahun 2000
- byk lagi baju yg dah 20 tahun lepas masih pakai sampai skrg sbb badan xnaik2 cuma berisi sikit je dan baju masih elok, tetas sikit2 jahit balik
- tak suka dapat berita formal melalui wasap, contohnya pasal event sekolah anak, prefer surat
- takde kad kredit
- kasut jalan xde, pegi mana2 majlis pakai slipar buruk asadi je
- masih simpan stamp2 lama
- masih simpan henfon2 lama sbg kenangan sejak 2002

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 12:14 PM | Show all posts
playlist masih lagu2 lama 90s 2000, lagu2 melayu klasik...lagu2 skrg sekadar dgr kat radio

tiap kali raya, masak rendang pakai dapor arang, bayangkan raya eve baru start masak (suboh) sampai la takbir malam raya, sebab hanya masak pakai bara je ....
boleh je nak masak dapor gas, tapi sebab arwah mak da masak style mcm tu, kita pun nak memory arwah tu sentiasa wujud, tu yg maintain.....gituuu sedih la pulak

still beli newspaper / buku...wlpun skrg da ada news online and ebook/kindle....rasa tak feel baca buku tak dpt selak2 pages and lipat hujung page utk mark bacaan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mamarock at 29-10-2019 11:10 PM

Mama jerang/tanak nasi atas dapur (tak pakai rice cooker). Basuh baju putih mesti rendam dahulu, dan mesti bilas dgn nila. Sidai baju wajib, tak guna dryer (husband mama stress bila hr hujan.. memang dia akan curi-curi taruk dlm dryer ) Electric Steamer  jd ‘tukun’ sbb mama lbh suka steamer lama yg taruk atas dapur gas tu. Buang perut/‘siang’  ikan sendiri. Kukur/parut kelapa sendiri. Panggang ikan wajib pakai dapur arang. Suka makan nasi pulut gaul kelapa dgn ikan kering. Tak suka beli barang online.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 07:38 AM | Show all posts
I super love to listen to Klasik Nasional sbb lagu2 dia mostly my favourite.
I prefer buku yg boleh dipegang, dibelek, dan dicium compare dgn online reading.
lagi suka guna penyapu lidi bila menyapu.
Prefer guna penggiling/lesung batu compare to blender.
Lagi suka perah santan sendiri compare beli yg instant atau dh siap perah.
Still tulis surat kepada pen pal. sbb value tu tinggi for me and sentimental.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2019 05:56 PM | Show all posts
still boleh dengar lagu2 lama..lagu2 bbnu ni susah nak layan...
kalau pi meeting ke apa,prefer menulis dalam notebook..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya sangat suka teknologi, tak kisah lah dari segi mesin ka, gajet ka, keperluan dapur atau rumah ka, memang saya embrace mana2 orang yang suka upgrade segala macam jenis teknologi, sangat minat ya,

Tapi kalau bab makanan memang oldschool giler, mana2 revolusi makanan yang moden memang saya reject membabi buta tanpa sebab munasabah mahupun dengan belas kasihan

Bagilah pisang cheese ka caramel ka, memang pisang goreng versi jumud jua jadi pilihan, begitu jua lauk pauk, segala nasi goreng, kuih muih harus original dari zaman penjajah dulu, segala bukti kajian pemakanan mahupun segala bentuk rayuan tak akan dilayan sama sekali

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih suka pakai pc desktop,  Walaupun hp wasap send file itu semua buat semak HP simpan doc.  Hp Ada camera masih mau pakai digital camera.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak ialah wanita tua yang cuba menembusi lifestyle dan trend terkini anak anak muda..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:50 AM GMT+8 , Processed in 0.685107 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list