CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fahdramli

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

  [Copy link]
Post time 22-10-2019 11:29 AM | Show all posts
my fren salu ckp tgk muka  i urban habis,  hahahaha tp hakikatnya i suka layan citer2 lama hitam putih mcm p.ramlee etc.,  masa raya layan kuih2 lama mcm kuih karas, kuih loyang/rose, kerepek2,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 11:52 AM | Show all posts
iols suka
1. kumpul duit lama (ni bukan scammer eh)
2. barang-barang antik
3. masih menumbuk dan tak suka guna blender
4. suka duduk kawasan kg dan rumah idaman adalah rumah tradisional
5. masa nikah pakai inai tumbuk takda ukir-ukir dekat tangan
6. masih ada simpan tiket bus masa zaman belajar
7. catit resepi, kewangan, diari even boleh ja type di telefon
8. tak ada fb, twitter, tiktok, we chat tapi ada acc cari (kes nurse shiden) & insta (suka tgk picture cantik-cantik)
9. masih bawa bekal ke office
.
.
.
etc.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Old skoll di kala tahun nak menghampiri 2020. Masih guna mesin basuh semi auto di kala orang lain dah pakai fully auto sekali dryer.. Hehehe.  Kira kuno ke?  Hmmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
cakera liut beli sekotak yg ada susunan kaler macam rainbow, ada lagi sampai skrg tapi dah x leh nak read hew hew hew

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kakyungpilah85 replied at 22-10-2019 10:47 AM
saya basuh baju still pakai tangan

Jgn lupa letak kain atas kepala, sambil nyanyi tepi sungai... menarik tu. I basuh juga pakai tangan bila kotoran tu degil sangat nak hilang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasutumitinggi replied at 22-10-2019 11:55 AM
Old skoll di kala tahun nak menghampiri 2020. Masih guna mesin basuh semi auto di kala orang lain da ...

I pun pakai mesi bajuh separa auto, senaman tangan lah kata kan.. jimat karan, kalau pakai yang dryer bil mencanak2
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-10-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih old skool bila:-
1)Orang lain dah guna kereta auto saya still kereta manual..lebih pick up.
2)Orang guna cuckoo saya masih jerang air.
3)nak masak masih guna lesung batu
4)Guna online shopping tapi bayar di 7e lebih selamat.
5)masih lagi simpan segala resepi dalam buku2 nota..dan masih lagi gunakan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah baru i ni, i tak pasang ekon langsung, sehingga la my niece lahir dan kena dok dalam ekon, baby special, i terus pasang ekon. Sekarang ni ekon tu ada ja tapi jarang guna. Kira old school jugak lah ye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha mak zaman belajor guna diskette tu yach!!! Beli berkotak2 lepas tu beli ink printer yg ribbon tu.. Gila kertu mak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kira oldskool ke klu sampai skrg iols masih suka sapu karpet guna penyapu lidi or penyapu plastik yg keras tu?? Sbb sangsi dgn tahap kebersihan klu guna vacum je... and yes masih suka tumbuk bwg2 utk menumis..sambal belacan pun still tumbuk lg...x suka blend nnt hancur sgt...klu msk byk br guna blender.. and masih suka catit benda2 penting dkt buku nota wlupun blh je guna fon...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih baca surat khabar secara fizikal. Iols subscribe newspaper via mamak bawak motor. Dan juga masih beli dan baca majalah readers digest. Mahal sgt dah skrg ni. So beli occasionally saja.

Iols masih simpan dan update buku telepon. Yg lama dah lunyai, I gigih beli baru dan tulis balik no telefon semua org. It took me few months to complete it okay.

Few years ago, I still send kad hari raya via normal mail. Best kot feeling dia...tapi dah stopped sbb takde masa. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-10-2019 12:08 PM
I pun pakai mesi bajuh separa auto, senaman tangan lah kata kan.. jimat karan, kalau pakai yang dr ...

Sama la... Mesin separa auto sbb nk jimat air n letrik.. dr
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:32 PM | Show all posts
fahdramli replied at 22-10-2019 12:06 PM
Jgn lupa letak kain atas kepala, sambil nyanyi tepi sungai... menarik tu. I basuh juga pakai tanga ...

haha...dalam bilik air pon leh imejin kolah jadi sungai...bukak air besar2 sampai melimpah pastu tenyeh la baju pakai berus sabut coklat tu...hahaha...lagi oldskool
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih dgr radio zaman dulu..bkn dgr radio kat hp..gmbr bwh ni radio i yg sebenar

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:11 PM | Show all posts
ada kah sy  dikira old school sbb

1) tumbuk bwg / sambal belacan guna lesung dr pakai blender
2) tk suka tgk tiktok/smule/karok
3) smua detail password masih tulis tngan dkt notebook
4) microwave hanya hiasan sbb tk suka guna pun
5) drama ke movie ke suka yg lama2 punya lani punya jarang sgt2 nk tgk
6) bila bukak joox pun lagu2 lama yg dicari.. lagu baru tk kena jiwa
7) tk suka pakai pressure cooker lantak lh rebus sup tulang berjam2

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols berulang kali disuruh donlod spotify pasang lagu kat kereta, tp iols stil pakai pendrive cucuk kat kereta pasang lagu. Senang nk organize dan x yah risau kalau x de line segala bagai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
saya rasa saya oldschool bab :
1. cari jodoh. suami saya adalah jodoh saya yang dicarikan oleh keluarga.hihi
2. mop lantai guna mop yang kembang kena perah manual tu baru puas hati.. kalai guna  spray mop tu rasa xpuas.
3. xsuka dan xfaham bahasa budak2 skg.. cthnya aq = aku
4. aku setia pakai tudung bawal dan xteringin langsung nak cuba tudung2 yg mcm2 style sekarang dan fashion2 budak skg.
5. sapu lantai suka pakai penyapu biasa. puas hatiii instead of pakai vacuum.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:56 PM | Show all posts
Cpkay replied at 22-10-2019 09:21 AM
saya boleh dikategorikan sebagai old school sebab
mengeja penuh.. kurang gemar dengan short form s ...

terima kasih bagi point berganda.. hahhaha yihaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh x cakap old skool sebab biarkan anak ngan laki mandi hujan. dia kata macam zaman kecik2 mandi hujan. so bila hujan, dia tunggu beberapa ketika, (konon hujan mula2 banyak acid sebab nak cuci udara). lepas tu anak beranak tu berlompat2 la di tengah hujan. iol lari masuk ke dalam sebab takot ditarik.

seb baik setakat ni x demam sebab kalau demam memang kena piat la
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 02:24 PM | Show all posts
i masih old school rebus daging atau tulang berjam jam atas dapur. tak teringin nak beli pressure cooker or whatever. mircowave pon tak dak. panaskan lauk semua atas dapur je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 08:51 AM GMT+8 , Processed in 0.098200 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list