CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fahdramli

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

  [Copy link]
Post time 5-11-2019 07:23 AM | Show all posts
Kita ngaku jer kita old skool ..
tak kisah pun ..

lebih selesa online guna PC / Laptop

tak kisah nak duduk rumah jer .. ngemas ngemas .. masak masak.. dan hormat sangat lelaki yang tau taggungjawab dia sebagai lelaki



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-11-2019 02:05 PM | Show all posts
kira old school x mcm ni..

rumah tak ada penapis air
rumah x ada kettle
utk stok air panas masih masak air atas dapur gas
tak pandai makan kimchi
tak pandai makan sushi
tak pandai makan tako

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 01:01 PM | Show all posts
old school sbb masih tak pernah ade smart tag/RFID/ewallet

sblm wajib pakai TnG mmg pakai cash
gigih byr dgn sen-sen sekali

oh my... lawak la

sekarang nih still dgn TnG sajork tp dah upgrade dgn Zing MBB
no hassle nak topup tp rugi ler RM2 kena cas
takpe lah... jimat masa & kudrat kn

kalau nmpk H beratur panjang tu mgkin kete ak tu
H yg seangkatan selalu nya lalu smart tag

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 01:06 PM | Show all posts
Eric.n9 replied at 22-10-2019 12:27 AM
Masih layan lagu 90 dan ke bawah(atas 2000 skit la, atas 2010 langsung tak)
Wlupun pki smartphone,  ...

sama la i pun layan lagu lama aje
i nyanyi amboi... amboi yang lagu Saloma
sekali anak i lawan amboi... amboi altimet

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka mcm tulis dlm buku..to do list.
Old skool tak?

Mcm financial, rekod perbelanjaan bulan2 oun lg prefer dlm buku. Cth mcm gaji bulan2 nak potong2 utk apa.. Berapa baki lps semua2 tu.. Semua tulis manual dlm buku.
Old skool tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:53 PM | Show all posts
Bawa duit syiling 5 sen untuk bayar bil
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-11-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
1)guna penyapu utk sapu habuk dlm rumah, malas nk angkut vacuum sbb berat
2)baju/ tudung sekolah anak & uniform suami basuh & sental guna sabun mandi ketul
3)nak masak bihun sanggup rendam dulu bihun tu walau ada pressure cooker tp tak suka pun guna
4)takda ig apatah lg twitter tp ada fb & tak aktif pun sbb nyampah tengok org2 yg suka tayang kemewahan / kebahagian masing2. Tak jeles tp meluat

So old school ke akak? takpe yg penting bahagia  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:08 PM | Show all posts
jenjalan kat sopin mall makan kat kepci, pizza, secret recipe atau jonni sajork

tak pernah masuk tempat2 lain sbb rs tak pandai nk order nanti. tp mcm best je tgk hua2...
sushi king, boat noodle, black kanyon, antie anne, stabak, vivo, windmill eh byk lagi la nama pelik2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-11-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah naik kapal terbang. Tak teringin nak fly. Agak ketakutan nak fly.
Old skul tak?
Takde rejeki, takde keperluan dan takut ketinggian sbg alasan ahahaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 04:36 PM | Show all posts
Old skool ek?

Err...duk rumah masih pakai kain batik
Pergi out-station duk hotel pun pakai kain batik
Pi lawat sedara-mara tidoq rumah depa pun guna kain batik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:34 PM | Show all posts
saya sangatlah old skool sampai kengkawan menyampah kalau naik keta kena layan lagu2 lama..tak kisah la lagu omputeh ke, lagi melayu ke..semua yg lama2 90 an ke bawah..lagu baru2 saya pening dan tak faham apa yg cuba disampaikan oleh penyanyi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 03:06 PM | Show all posts
i guna smartphone cuma utk call, whtsapp n snap pics je. tiktok, wechat, twitter, beego live ke ape semua tu xlayan n xtau..
kalo pegi karoks lagu pilihan adalah lagu2 ziana zain, siti nurhaliza, rock kapak n seumpanya.. lagu2 baru haramm xreti nak nyanyi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
iols lebih suka tumbok sambal belacan guna lesung batu daripada guna blender sbb rasa dia lagi sedap dan umphhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:22 PM | Show all posts
boleh panggil old skol ke ni, kalau bertandang rumah org, mesti nak bawak buah tangan, mcm org dulu2, pergi kenduri ke mesti bawak dessert, tak kisah lah org tu catering ke apa tapi mesti nak bawak
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:02 PM | Show all posts
Meols sekarang suka dengar lagu2 evegreen tak kira dlm kereta ke dekat office ke.. Sekrang ni pun meols tengah layan lagu arwah sudirman lepas baca thread kak kiah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk forum cari ni kira old skul tak ?

Yela zmn skrg sibuk dgn instagram twitter facebook etc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 2021 tp iolls xde IG,Weechat,Twitter,n TikTok..hanya ada fb jer tempat nk bersosial..haha..skrg baru btambah satu lagi ber Forum kat sini..tu pun masih newbie

Kalau masak opkos masih suka pakai lesung batu untuk menumbuk.

Kalau dgr lagu..mesti dgr yg rock jiwang 90an ke bawah..masih suka irama malaysia dan sangat x boleh masuk dgn lagu ber genre RAP, Hip hop ..yang nyanyi macam membaca tu

Masih suka beli n  baca surat khabar dr baca online..ada kepuasan tersendiri di situ

Ok sekian


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Walau ada henpon masih nak pakai pc desktop  utk tgk movie internet
Ada hp malas try aplikasi2 baru game baru
Ada blender malas pakai sbb malas basuh
Makan dlm periuk malas basuh byk2
Papaya or tembikai makan cedok terus dgn sudu
Mekdi KFC merybron Burger King secret recipe selain itu Susi korea steamboat Starbucks x mau
X suka order food panda delivery meal,  mau pergi kedai jugak utk beli
Obes restaurant yg jual sayur kampung, gerai kuih apam seri ayu pulut panggang pulut tabur kerisek kelapa kuning pulut tabur gula
X tgk drama zmn skrg pelakon pun x brp kenal
Rumah xde ekon, air bertapis, Xde astro, siaran biasa dan siaran Singapore dah cukup
Masih pakai kereta manual
Baca buku hardcopy punya
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols xde spotify.xde netflix
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:52 AM | Show all posts
how old school i am? ermm.. people and friends said i mcm org tua tp i dont know la if they mean old school or what.. but ya i dont have any socmed account.. i dont shop in shopee bcause i prefer to go to shop tengok n pegang barang yg  nak beli. i still guna cerek bcause i dont like coway dll bcause air tak cukup panas for my coffee. i masih dengar radio lama classic 95. and i will watching P.Ramlee movies when i have time. and the most thing i think im old school i tah hisap vape electric battery all those things i still smoke benda yg di bakar dgn mancis/lighter.. haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 12:33 AM GMT+8 , Processed in 0.157193 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list