CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fahdramli

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

  [Copy link]
Post time 22-10-2019 02:44 PM | Show all posts
1. KAMERA KODAK.my dad : dia x suka kamera digital/smartphone. lebih suka kamera Kodak sb katanya anak2 ambik gmbr tp nk tgk yg print takleh. iols ckp la boleh pegi print kat kedai sb kami2 ni org moden suka letak gmbr kat socmed/simpan dlm fon. bila nk tgk, buka fon je. takde dh print2 mcm pakai Kodak sb nk jimat duit print dan jgk jimat space penyimpanna album dh berapa byk kalau semua gmbr print letak dlm album. Rumah skg kecik2, nak meminimumkan ruang konsepnya.


2. PEMBAYARAN BIL
Tetap bayar kat kaunter. x tau kenapa susah benerrrr nak byr online. Tapi kalau beli online takpe plk guna Internet Banking. Meols masih berbaris di kaunter pembayaran air. Untuk bil elektri, pegi 7e shaja. Meols masih selesa guna kaedah konvensional utk bayaran utiliti

3. BAYARAN SEWA RUMAH
Tuan Rumah : Masih nk duit by hand. takmo bank in ye.. Sanggup terima bayaran lewat dari iols sb tetap x nk duit yg di bank in. Yelah kadang2 kebetulan cuti pjg blk kg, atau kita ada out station, atau dia plkke oversea tp tetaplah x nak duit secara bank in.

4. BASUH KERETA
Masih suka basuh kat kedai wash hand dari guna yang basuh auto pakia machine tu

basuh by hand


basuh dgn mesin

5. JERANG AIR/TANAK NASI
Tanak nasi atas dapur gas, x suka guna rice cooker. Tapi ni kat rumah sewa lah. Bila blk rmh family guna je. Meols takde la tahap guna dapur kayu chuolsssssss hehe. Jerang air, atas dapur gas. Belum lagi berminat guna Coway, Cuckoo atau yg heater biasa2 sekalipun.

kalau ada lagi nt iols update.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
iols modern aka pemalas... baju hantar dobi, rumah org datang mengemas. yang iols buat sendiri memasak je. tu pon menu diet. kalu tak diet bungkus aje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka layan lagu tahun awal 2000 dan 90 an. masih nonton x files . 90an kira ole skool ka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka baca buku dari tgk screen PDF/epub. X boleh menghayati gitu. Hmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:38 PM | Show all posts
Tak bagi anak gadget and tak suka budak ada socmed kira old school tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:15 PM | Show all posts
Aku tua tapi aku tak oldschool.. sebab semua barang2 rumah aku dah update hanya aku kekalkan lesong batu dan satu kuali besi standard yang klu kene ketuk dia melengkong lain macam.. jer.. tu pun klu jenis masak sikit klu masak banyak memang food processor dan kuali Shila Rusli...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-10-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih old school jugak rasanya.. masih guna lesung batu.. masih parut kelapa and perah santan sendiri.. xbeli santan kotak pun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Prefer bli kt kedai dr online, bayaq bil kt mesin/pos opis, transfer duit kt atm.. old school la kot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 05:48 PM | Show all posts
Jam tangan, jenis pusing tombol utk jarum berjalan. Tak pakai bateri. (smart watch mmg tak le)
Alarm pakai jam loceng. (x pakai hp)
TV crt 29 inci

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Prefer pakai baju kurung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya prefer semua benda dalam hardcopies.
Baca buku novel, bukan e-book. Simpan fail atas rak, bukan dalam pc atau external hard disk. Lebih suka menulis bukur diary daripada tulis bloq. Pernah bukak blog, lepas tu idea hang. Kalau menulis atas kertas, idea meluncur laju macam pen kilometrico.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mandi pakai sabun buku...adakah iols ols skool...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tjdak fb, ig ka apa2 akaun lain. Cuma gmail dan whatsapp

Suka rumah kg, tinggal kwsn kg dan bercucuk tanam..ditemani ternakan jiran2.

Berpakaian tidak ikut trend, ikut keselesaan dan sopan.

Brg utk memasak...tk byk guna brg letrik..ada oven, mixer dan blender.

Suka kuih tradisional..tmbhn kuih yg guna pulut n tpg pulut. Tak suka la pastry2 kek2 aising. Dpt kek ada icing, fondant..mmg kikis buang.  Tp klau topping dia coklat atau keju ok..saya mkn

Klau knduri...sgt suka klau dpt bga telow..tk dpt pun tkpa, tp perasaan tu lain.

Suka knduri yg msk sana2, sgt suka tolong gotong royong msk sama2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 22-10-2019 03:06 PM
iols modern aka pemalas... baju hantar dobi, rumah org datang mengemas. yang iols buat sendiri memas ...

Wahhh...bahagianya hidup sis...hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak raya biskut yang mula2 order mesti biskut mazola dan biskut peanut butter. Kek raya simple je kek marble buat ikut sukatan cawan..old school tak kalau macam tu   



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
aku_best replied at 22-10-2019 06:34 PM
Wahhh...bahagianya hidup sis...hihi..

itulah lebihnya hidup single..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsuka bising tu old school x? Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy old school sbb prefer tgk signboard n map dr tgk waze klu nak pegi travel jauh2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols jenis selalu lupa lirik,  tapi lagu R. azmi biasanya tak akan lupa lirik,  salah mungkin, lupa tidak. Ye la, dah hampir setiap hari bapa pasang kalau otw hantar g sekolah.

Kawan2 iols tak kenal ngan R. Azmi ni,  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
iols layan gegar vaganza dari musim 1 sampai sekarang ni. seronok tengok retis lama perform lagu2 lama. amacam layak tak digelar old school gituh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 12:29 AM GMT+8 , Processed in 0.249632 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list