CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2134|Reply: 15

118 orang Melayu Keracunan di Kongres Maruah Melayu.

  [Copy link]
Post time 7-10-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

KIRA-KIRA 118 individu yang menghadiri Kongres Maruah Melayu di Stadium Malawati, Shah Alam, keracunan makanan selepas mengambil hidangan dipercayai disediakan penganjur, pagi tadi.

Difahamkan, kebanyakan mangsa terbabit adalah penuntut universiti yang hadir ke kongres berkenaan.

Pengarah Kesihatan Selangor, Datuk Dr Khalid Ibrahim berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 11.15 pagi tadi memaklumkan mangsa mengalami simptom muntah dan cirit birit ketika menghadiri kongres berkenaan.

Menurutnya, sebanyak lima ambulans bersama petugas perubatan kemudiannya dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Saringan awal mendapati, seramai 27 pesakit diklasifikasikan dengan tag kuning manakala 91 lagi tag hijau dan tiada pesakit diberikan tag merah.

“Jabatan Kecemasan Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) dan Hospital Shah Alam (HSA) diletakkan dalam status berjaga-jaga jam 11.50 pagi untuk menerima mangsa kritikal dan separa kritikal yang dikenal pasti pasukan kecemasan di lokasi.

“Pesakit tag hijau diberikan rawatan di lokasi dan dibenarkan pulang manakala tag kuning dibawa ke hospital dengan ambulans,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 6 Oktober 2019 @ 3:00 PM
Single Polls, Total 8 Users voted
87.50% (7)
12.50% (1)
Your User group have no permission to vote

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2019 06:38 PM | Show all posts
laar.. apa sudah jadi?

patut makanan cmni, vip yg mkn jugak, barula adil
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada orang bagitau, kalu otak penuh najis, ia juga boleh mengakibatkan jangkitan ceret beret pada masyarakat sekeliling
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 07:33 PM | Show all posts
batmana replied at 7-10-2019 06:38 PM
laar.. apa sudah jadi?

patut makanan cmni, vip yg mkn jugak, barula adil

VIP makan set lain...
Yg bebudak paksa rela datang ni makan set lain...
Haruslah vip selamat... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilarious.
Ironi perhimpunan Maruah Melayu yg bab mknan pun gagal total.

Ironi caterer buat duit berniaga dengan bahan niaga (makanan) yg rosak.

Mana maruah Melayu kalau aspek makanan pun cenggini.  I rasa org bukan Melayu pasti gelak besar baca news ini.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 08:13 PM | Show all posts

produk bmf atau bukan bmf ?
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-10-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdan replied at 7-10-2019 08:13 PM
produk bmf atau bukan bmf ?

Nak BMF sangat la tu....tu dapat nye
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Wooow....Signal dari alam dan Tuhan bahwa kehancuran Melayu sudah dekat.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 7-10-2019 09:33 PM
Wooow....Signal dari alam dan Tuhan bahwa kehancuran Melayu sudah dekat.....

Oooii indon.. Kau ni semak je...  Gi jaga negara kau tu.. Menyibukkkk je
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 yg ada kena mengena dgn PM and PH mmg dapat taik jer lahhhh..... lagi mau sembang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyaaaa budak2 jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 7-10-2019 09:33 PM
Wooow....Signal dari alam dan Tuhan bahwa kehancuran Melayu sudah dekat.....

hus... melon pantang di kutuk mulai hari ini  kita harus puji ,apapun dia punya perangai    dan  lu tengok mod@AceHand suka hati  potong credit  dari junior jadi beginer satu lagi mod yang bernama@fantasia2 itu dari sabah tak kalah  sadis...fuihhh..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:36 AM | Show all posts
harnezz replied at 7-10-2019 10:25 PM
hus... melon pantang di kutuk mulai hari ini  kita harus puji ,apapun dia punya perangai    dan  l ...

Republik jawa hindunesia pusat supply babu dunia
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt mana2 ada je indong buat hal..nasib baik aku bkn supermod..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:44 AM | Show all posts
nusaraya replied at 7-10-2019 09:33 PM
Wooow....Signal dari alam dan Tuhan bahwa kehancuran Melayu sudah dekat.....

Bukan da dekat
mmg da sampai pon..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
plasterhati replied at 8-10-2019 10:39 PM
Kt mana2 ada je indong buat hal..nasib baik aku bkn supermod..

Terpaksa la teruskan plaster hati tu kannn.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 06:09 AM GMT+8 , Processed in 0.082932 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list