CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 22891|Reply: 186

Single Mom & Dad, we are ok

  [Copy link]
Post time 3-10-2019 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by noraidil_06 at 3-10-2019 07:48 AM

Hi, this is spin off thread utk thread @ifanonline.
Bukan thread kaunter pertanyaan tp thread meluah perasaan, kongsi info (bantuan utk single mom contohnya) & kalau perlu tmt cari jodoh (bkn mengatal ye noks noks semua, kalau mengatal, hal koranglah).

Tq @ihtisyam1 for the suggestion utk thread ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:46 AM | Show all posts
hi  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 3-10-2019 08:46 AM
hi

Hi haryatie, ur tips about tomato msh kekal diingatan.

Hows life being single?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:03 AM | Show all posts
Edited by haryatie at 3-10-2019 09:07 AM
noraidil_06 replied at 3-10-2019 08:50 AM
Hi haryatie, ur tips about tomato msh kekal diingatan.

Hows life being single?

yer ker
da 8 thun single
Alhamdulillah smua nya baik2 saja, ank pun da besar pjg
mereka lah kawan dan teman
masa susah dn perit tu da berlalu
smpai masa nya kita dgn sendri akan rsa heppy dgn hidup kita dn jln yg telah Allah takdirkan
cuma perlu sabar dn tabah, pndai pujuk hati sendiri
ank sulung perempuan da pun abis belajar (poly) sekarang keje secara sambilan kat jabatan kerajaan
ank lelaki (pic profile tu) sekrang last sem kat poly..coz civil engineering
Alhamdulillah perancangan Allah tu yg terbaik utk hamba2 nya
yg penting jgn putus asa, bersangka baik dgn Allah
bykkan doa, berserah dn yakin pd Allah..biar susah mcm mana pun
hikmah tu akn dtg dgn sendiri


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2019 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 3-10-2019 09:03 AM
yer ker
da 8 thun single
Alhamdulillah smua nya baik2 saja, ank p ...

Nice.
Alhamdulillah InsyaAllah baik2 saja selamanye.
X nak kawin semula ke sis? (Errr bz bodynye iols)
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:20 AM | Show all posts
ramai ke single parent dalam ni tt?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:38 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-10-2019 09:16 AM
Nice.
Alhamdulillah InsyaAllah baik2 saja selamanye.
X nak kawin semula ke sis? (Errr bz bodyny ...

hahaha..x per ramai yg tanya mcam tu
malas nk fikir sgt
takut menyusahkan hidup pulak
sekrang da aman2.. cuma fikir diri sendiri dn anak2 jerk
x yah lg nak jaga hati org, fikir pasal org

nak jalan2 n buat apa pun da senang
lagi pun da x laku dahhh..umo da tuo
rasa pelik pulak kalau ada yg nak kat kita..susah nk percaya
samada org tu sewel atau nak ambil kesempatan jerk
lg pun ank2 masih ada bersama
x tau la nnti kalau ank2 da kwin..tinggal jauh, kita pulak tinggal sorang2
kdg2 terfikir jugak mcam tu...da tua2 duk sorang2..harap2 x lah kan
kang ninggal sorang2 pulak
macam ank buah aku duk sorang2, prempuan muda la jugak, umur 36 tahun, baru jerk kelmarin 28 Sept (sabtu)..pengsan@koma
ari jumaat kul 3 ptg dia dijumpai pengsan kat rumah, di syaki pengsan waktu subuh
pagi sabtu dia meninggal
itu pun sbb sekolah tmpt dia mengajar call kakak ipar bertnya kenapa dia x dtg mengajar
akak ipar pegi rumah dia...terpaksa la panggil bomba pecahkan pintu

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:40 AM | Show all posts
nak tanya...ada hot mom tak kat sini?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 3-10-2019 09:20 AM
ramai ke single parent dalam ni tt?

Boleh tahan la. Tp x semua berminat nk dedahkan. Menjaga privacy mungkin.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 3-10-2019 09:40 AM
nak tanya...ada hot mom tak kat sini?

Hot temper mom ade. Sayalah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:50 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-10-2019 09:45 AM
Hot temper mom ade. Sayalah.

tak nak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Check in dengan tersipu sipu....
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 3-10-2019 09:38 AM
hahaha..x per ramai yg tanya mcam tu
malas nk fikir sgt
takut menyusahkan hidup pulak ...

Innalillahiwainnailaihiraajiun untuk anak buah.... In shaa Allah, Allah lindung
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai dah 2 tahun single mother, anak pun ex jaga so memang single namatey la ni ....
Ok je life sekarang cuma kes court ngan ex masih on
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 3-10-2019 11:43 AM
ifanonline replied at 3-10-2019 09:50 AM
tak nak...


Hamdalah sus. Sis bersyukur. Sila la terus menjaga hal ehwal andartu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:55 AM | Show all posts
haryatie replied at 3-10-2019 09:38 AM
hahaha..x per ramai yg tanya mcam tu
malas nk fikir sgt
takut menyusahkan hidup pulak ...

apabila negara ke arah negara maju...peratusan mati sorang2 ni semakin meningkat...jgn compare la dgn negara jepun...kebanyakan wanita dan lelaki di sana tinggal sorang2...mayat pun hampir reput apabila di jumpai sanak saudara dan pihak berkuasa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:56 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-10-2019 11:41 AM
Hamdalah sus. Sis bersyukur. Sila la terus menjaga hal ehwal andartu.

jgn hot temper sangat...nanti mati awal...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:01 PM | Show all posts
Tak kisah lah apa pon status kita perempuan2 ni. Andartu..single mum..isteri org skali pun..
Ada org cakap…
Bestnya jadi andartu..sbb xde komitmen..leh kemana2 je..
Best juga jadi single mum..tak perlu nk jaga suami..
Yg paling best katanya jadi isteri..sbb ada suami..takde lah org nak mengata..kan. Ko pulak sibuk mengata org. . Apa2 jelah kan…

Hidup ini takde yg sempurna..iols pon tak sempurna. Jadi, belajar lah menyempurnakan apa yg ada. Focus apa yg perlu sahaja buat masa ni. Jadikan ianya yg terbaik.  Benda yg takde tu, tak perlu nak dicari2..nak disibuk2. Berserabut berselirat kepala otak nak meng adakan apa yg takde.

Sibuk fikir apa org nak cakap kalau takde laki..
Cepat sentap dok  org mengata kenapa bertahun kawin takde anak..
Yg konon dah ada segalanya pon..sibuk bergossip…sibuk menayang. Lupa kot, allah tu leh tarik segalanya balik anytime

Dari fikir org cakap..baik focus apa yg kita ada..yg tuhan dah bagi.
Perbaiki diri..majukan diri. berusaha.
Jgn sedih kalau org tu ada..tapi kita takde yang kita nak.
Ntah2 kita lagi banyak nikmat yg allah beri...compare dia kan…
Tuhan sentiasa nampak..tau apa yg kita buat..apa yg kita usaha.
Sure ada lah nanti jalannya..kebahagian yg tak disangka2 tepat pada waktunya.

Buat en. @ifanonline betterlah  awak focus ngan andartu awak tu ye.
Pegang jawatan awak tu kuat2..
Sometimes kan..iols conpius lah ngan mamat ni..dia ni laki org ke..apa ker. tp good infonya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:26 PM | Show all posts
yuki812 replied at 3-10-2019 12:01 PM
Tak kisah lah apa pon status kita perempuan2 ni. Andartu..single mum..isteri org skali pun..
Ada or ...

itu lah lumrah kehidupan my dear yuki...benda yg ada tak di hargai, benda yg takde di cari-cari...itu lah naluri manusia...you cant run away from it...manusia senantiasa berlumba-lumba mengejar duniawi...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 02:12 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-10-2019 09:45 AM
Hot temper mom ade. Sayalah.




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 04:40 AM GMT+8 , Processed in 0.090673 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list