CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: adila39

SELLING THE WHEEL - THE STORY TELLING FOR ENTREPRENEURS

  [Copy link]
 Author| Post time 11-11-2019 10:25 PM | Show all posts
Edited by adila39 at 11-11-2019 02:32 PM

I actually tak suka buat benda half way so  i nak jugak habiskan. But since i dah takde masa sangat so i buat summary je  ya

Kalau you all ada business and owned a company, apa services yang u all buat and apa strategy u all? what is ur optimum selling style? and strategy you all? so ni adalah soalan lazim utk semua owner companies akan trigger  hal hal ni.

Antara yg i rasa i pilih nak tulis

TECHNOLOGY

Technology is advances and often dramatic and in big jumps! walla new trends! nanti akan ada and ada lagi new advancement so as business owners must act fast and cekap...mcm fast and furious..MARKET PENETRATION akan increase and bila technology itself dah diterima oleh semua..meaning the trends well accepted..dah takde improvement and dah mature and sustained at it is. Therfore masa ni la kena pastikan kena ada new strategy pulak. Cth FB ads...is no longer the best options to increase sales...still relevant but bila dia dah reached level maturity..itu sahaja la. So timbul la ...trend baru FB live broadcast ni.  Yet lepas ni ....pun sama..akan mature and slow down...people akan look for new technology ..


RELATIONSHIP BUILDER

I suka part ni, where ramai tak amek pusing sgt. But this is to me penting.  In anything we do...kita kena ada sikap

Likeable
Fun
Optimistic
but also pragmatic - u kena ada teori u and u kena faham apa u buat synchro dgn strategi u

MARKETING

Mesti ada ideal image on your business
Bila buat marketing tu try to make ur ads to look smart

ada engagements dengan customers and make use the social services to the max and make connections.

Offerings free trials, since  Malaysians love free samples!

And more!

Its too long kalau i nak tulis. But i really hope usahawan to be khususnya akan suka membaca and gained knowledge as much as u can. I really hate seeing usahawan yg i dunt know make them look cheap dgn taktik marketing yg menjengkelkan...its so lame to me.  Anyway selain ni semua...core of all...bila berniaga kenalah jujur kenalah x sombong and always tau apa u buat. And stick to one.
insyaallah next time ada masa i tulis  lagi and mybe i tulis sampai habis  dulu baru i published. Next article maybe.

DO READ THE BOOK!








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2022 12:31 PM | Show all posts
Thnks a lot awak. Sekarang i tengah nak servay nak mula business. Mmg betul2 mula dri zero.
Sedang servay2 cmna nk mula business. Thnks to u. Nmpk sikit sinar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2023 12:01 PM | Show all posts
its  a very good book to build interprenership,  is that any Malaysian translation version?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2023 06:19 PM | Show all posts
terimakasih sudah mengkongsikan materi business ini,  sangat bermanfaat saya akan bantu share
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 10:51 PM GMT+8 , Processed in 0.143093 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list