CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tin

Ideas, announcement, feedback, report thread kene sorok antu nenen

[Copy link]
Post time 13-2-2007 11:01 AM | Show all posts
I really dont know what's the purpose of "Reading Access 1234568789"?!
I just wanted to post a info about PT-91M and i found i cant access anymore?!

arent internet suppose to share? and now we are playing small circle game here...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-2-2007 01:51 PM | Show all posts

Reply #221 qwerty223's post

I'm so sorry, qwerty. but we put Reading Access to encourage other forumer to participate rather than just browsing. if you want to read or participate in threads that have Reading Access, you have to earn it by increase your posting or participation in other threads. after you've made a certain number of postings, your Reading Access will be upgraded automatically.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 02:24 PM | Show all posts
Nak cadang kalau jawapan, posting terbaru dalam setiap thread diletak didepan untuk memudahkan kita mengikut jawapan/posting terkini. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2007 03:28 PM | Show all posts
satu cadangan-mod MESTI BETUL2 NEUTRAL kerana itu lah fungsi sebagai MOD..kalu MOD nak join perang mulut,sepatut nya MOD tu wat kat P.M dan bukan di open space. MOD ialah untuk menjaga forum DAN BUKAN TERTARIK TURUT 'BERPERANG' dgn ahli2 dlm sesuatu isu atau memberi galakan. MOD seharus memberi komen yg tak berpihak DAN KOMEN YG MEMBINA. Sila teliti semula FUNGSI2 SEBAGAI MOD... ADA MOD TU DIA TERBAWA2 PERANGAI KAT FORUM DIA YG MANA SETENGAH2 PIHAK JE DAPAT MASUK...FORUM TU,AHLI KENA SENADA...TAK SENADA? BAN LA...

[ Last edited by  razhar at 18-3-2007 03:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2007 03:31 PM | Show all posts
satu lagi ialah,bila ahli tu subscribe sesuatu link ,mengapa tiada email dihantar tentang update? byk forum buat gitu..ini menyenangkan..sekadar cadangan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 06:31 PM | Show all posts
wei reading access aku baru 1, sian ler

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 09:30 PM | Show all posts

Reply #226 far-eiq's post

kao malas...pesal tu la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 09:44 AM | Show all posts
don't worry, far-eiq join thread borak tu, nanti berdesup kredit masuk dan RA naik punya...rajinlah buat sesuatu nak dapat tacang atau kredit tambahan dari mods..sini depa tak kedekut punya....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 09:56 AM | Show all posts

Reply #228 mmc's post

yup.....thanks....baru 3 hari la....but i see all people here are very2 nice and happy go lucky.....very interesting discussions in all threads
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 12:12 PM | Show all posts

Reply #229 far-eiq's post

sabor, sabor,... dah dekatlah tu, jap lagi akan naik RA dan pasang abatar
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 01:04 PM | Show all posts

Reply #230 kiuros's post

abatar?????
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 02:37 PM | Show all posts

Reply #231 far-eiq's post

abatar = avatar ... gambar signature kamu tu
.... yang dibawah nick kamu tu   

kalau boleh pasang abatar cari dalam thread newbies untuk tunjuk ajar camna nak posting gambar, abatar...

Dulu pun Mod Yipun78 yang tunjuk ajar (konon nya nak :bodek: dgn harapan dapat lebih kredit) :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 02:38 PM | Show all posts

Reply #232 kiuros's post

tahniah nie dah naik pangkat deh.... :clap:
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 03:07 PM | Show all posts

Reply #233 kiuros's post

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 06:33 PM | Show all posts
Sambutan 200 Tahun PDRM di Dataran Merdeka Ahad ini (25 Mac). Berikut ialah aturcara sambutan
http://www.rmp.gov.my/rmp03/acarasambutan.htm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-3-2007 05:02 PM | Show all posts

JAWATAN KOSONG!!!

Saya baru je menelefon pejabat Majalah TEMPUR untuk mendapatkan input tentang apa artikel yang menarik bagi bulan ini untuk dihebahkan melalui Forum MPSA (Rupa-rupanya mmc lebih pantas ).


Tapi apa yang menarik adalah mereka sedang mencari staff baru untuk mengisi kekosongan sebagai wartawan untuk Majalah TEMPUR. Di antara ciri-ciri yang mereka cari adalah

  • Boleh menulis artikel
  • Amat berminat dengan hal ehwal ketenteraan
  • technology savvy (memahami teknologi ketenteraan)
  • Berminat untuk belajar
  • Memiliki Ijazah Sarjana Muda (preferably fresh graduate)
  • Sanggup bekerja lebih masa
   

Yang paling best, calon yang berjaya akan dilatih sendiri dalam asas persenjataan dan kewartawanan oleh Editor TEMPUR sendiri dan menjadi anggota Tim TEMPUR.

Untuk maklumat lanjut atau kepada sesiapa yang berminat, bolehlah menghubungi pejabat TEMPUR di no. 03-62018152 atau fakskan resume anda (jangan lupa cover letter tau ) ke no. 03-62019800.  

Jawatan kosong ini hanya dihebahkan secara eksklusif di forum MPSA sahaja. Saya mengucapkan terima kasih kepada pihak pengurusan TEMPUR kerana memberi kepercayaan kepada Forum MPSA untuk menghebahkan peluang keemasan ini.

[ Last edited by  tin at 28-3-2007 05:04 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2007 07:19 PM | Show all posts
bape gaji die?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2007 07:35 PM | Show all posts

Reply #1 tin's post

Pergkh Tin dah jadi ejen blackwater? The Headhunter!

Kerjaya kewartawanan nie menarik, penulisan mesti kreatif dan paling penting kena minat, minat dan minat menulis...

Penulisan dan kewartawanan ini banyak cabang, satu kerjaya yang dinamik (mudah nak dapat peluang kerja di organisasi media lain)...

Apa-apa pun PR kena baik! rajin membaca, dan perlu pandai bawa diri dan hormat orang lain, serta mahu belajar dan tingkatkan pengetahuan sama seperti amalan konsep lifelong learning...

Hati plak kena kering, sebab kritikan memang banyak, kalau rasa tak tahan kena kritik, sahih bukan wartawan sejati.

Bagi Majalah pertahanan tak tau ler apa kelebihan yang mungkin ditawarkan yang pasti bidang nie banyak peluang untuk berjalan jauh, selalunya kerap outstation... fieldwork sepanjang masa ler. Tak pasti dengan Tempur, tapi kalau organisasi lain standby passport, banyak peluang merantau ke semua benua.

Selamat mencuba dan bertemu di mana2 pressnite!

[ Last edited by  tin at 29-3-2007 08:14 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2007 08:13 AM | Show all posts

Reply #2 bravotwozero's post

Saya dah double check dengan pejabat TEMPUR. Gaji bergantung kepada pengalaman. Boleh negotiate.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2007 12:10 PM | Show all posts
Gambar Selingan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 06:58 AM GMT+8 , Processed in 0.083835 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list