CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: BlueRose99

Tunku Azizah Komen Mi Bandung Sungai Lembing Paling Sedap di Dunia.

  [Copy link]
 Author| Post time 19-9-2019 10:45 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 18-9-2019 05:21 PM
ur husband punya mee bandung nmpk lebih nyum3

Mee bandung tulang + daging.
Mr Husband memang pandai masak.. Hakak pandai makan je!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-9-2019 10:47 AM | Show all posts
MissVixen replied at 18-9-2019 06:38 PM
Sedapnya. Nak resepi puan ros.

Hahaha..
Tak tanya pun kat Mr Husband. Masa dia sibuk masak kat dapur.. Hakak nengok TV.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka mee bandung yg ada letak kacang dsn mesti ada daging dan udang banyak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 19-9-2019 10:43 AM
ye ker? kat mana tuh?share lah sis...i suka mee rebus haji wahid tuh

Kat food court Aeon Nilai, depan La Boheme. Portion dia kecik sikit, kalau suka makan beli yang mangkuk besar tu baru puas
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:32 AM | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 11:27 AM
Kat food court Aeon Nilai, depan La Boheme. Portion dia kecik sikit, kalau suka makan beli yang ma ...

alah..nilai ker...jauhnya.....kl xder ker?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 19-9-2019 11:32 AM
alah..nilai ker...jauhnya.....kl xder ker?

Dekatlah tu dengan KL, daripada kena turun JB
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-9-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 11:33 AM
Dekatlah tu dengan KL, daripada kena turun JB

kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:25 PM | Show all posts
moonbug replied at 18-9-2019 11:52 PM
Syukur mee rebus Haji Wahid dah ada kat Aeon, tak payah tunggu turun JB baru nak makan

kat hartamas area duta tu ada mi rebus hj wahid...kat ajidon..kuetiaw goreng pn sedap gile...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
pilot replied at 19-9-2019 01:25 PM
kat hartamas area duta tu ada mi rebus hj wahid...kat ajidon..kuetiaw goreng pn sedap gile...

Haa thank you share @msdummy.2018 bolehlah terjah ye
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

Wah lagi dekat dengan iols, bolehlah singgah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:47 PM | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 01:39 PM
Haa thank you share @msdummy.2018 bolehlah terjah ye

klu uols nk masuk dalam plaza tu nt lepas gate parking kedai dia lepas skit dari 1st corner sebelah depan dia ada restoran apa tak igt..

sebab dlm plaza tu ada lg 1 nama warung ajidon kot dulu iols penah trsilap cari mi rebus hj wahid punye pasal la..

yg ni aji don cafe...dah makan nnt update sini sedap ke tak sedap mi rebus dia...oh ada mi rebus tulang jgk hehee
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

Putrajaya dekat giler dgn i.. Kat mana tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mee bandung muar yg ade letak kacang n kuah rsa udang kering sgt kuat huuu..

Stay johor stahun tp makan lontong je byk hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

I know where... I pun br boleh recall.. Pernah mkn kat situ.. Cuma mahal sikitlah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I dlu bljr matrik tangkak, memang mee bandung tersedap di blkg stesen bas tangkak hahahaha

Di muo pulok, circa 2007 i try blkg bas station muor.. wujud lagi ke idok..

Memang lepas belajar kat matrik try mee bandung negeri lain xsesedap mee bandung tangkak-muo..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 18-9-2019 03:52 PM
Nmpk gmbr mcm x sdp je...ampun tungku

haah. mcm xde sawi, carrot, tomat. klu meols sawi tu penting.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 18-9-2019 04:04 PM
Mi bandung tulang Mr Husband buat hari Ahad hari tu.. agak2 mana lagi sedap?!

Yg ni nampak sedap sama mcm mi bandung muar yg selalu jual kat pasar ramadhan  bdr baru bangi tu.
Sedap, tp tahun ni tak jumpa plak.
Yg mcm hat kat sg lembing tu dh mcm pekat kuah ala2 mi jawa ke apatah.
Iols tak gemar sgt kuah mi pekat2 mcm sup kaki ayam bila sejuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-9-2019 07:05 PM
Dekat bangi gateway belakang petronas ada kedai makanan johor. Sebelah kompleks sukan bangi

Ade bukak lg ye kedai ni,penah g sekali sbb iols teringin nk makan lontong kering.
Tp skrg ni kalau nk makan lontong kering leh g beli kat flea market kat bangi gateaway tu gak.
Situ mcm ala2 downtown tp byk jual makanan.
Ade akak tu jual lontong kering, nasi ambeng bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 19-9-2019 02:58 AM
Tak suka mee bandung tp laksa johor mmg thorbaik..

Suka gak laksa johor tp kalu buat iols sorang je makan pastu lebihan kuah kalau byk iols masak atas kuali sampai kering jd serunding sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 18-9-2019 04:04 PM
Mi bandung tulang Mr Husband buat hari Ahad hari tu.. agak2 mana lagi sedap?!

Kuoh cair nau laa..tengok taww

Kasik pekat lai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 180328 Replies : 4081
Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik perhatian Tengku Ampuan Pahang
ultra78Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik p
Views : 2036 Replies : 8
Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Tinot7Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Views : 5803 Replies : 43
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 22417 Replies : 131
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 73370 Replies : 2956
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103267 Replies : 2877
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 40083 Replies : 245
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 7579 Replies : 82
‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak Boleh’ – Disindir Netizen Di TikTok, Syamimia Respon ‘Wah Cantik Bahasa’
dio5774‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak
Views : 14794 Replies : 100
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 5558 Replies : 21

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 03:24 PM GMT+8 , Processed in 0.632226 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list