CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: diya_az

TVN Crash Landing of Love [Hyun Bin, Son Ye Jin]

  [Copy link]
Post time 17-12-2019 12:18 PM | Show all posts
yg buat i interested nak tengok sbb nak tengok life in North Korea walaupun maybe dlm drama ni exagerate sikit

teringat scene seri kata dia tak akan cerita psl kejadian ni nanti sbb dia akan buat2 amnesia
lps tu askar tu kata org south korea 9 out 10 selalu kena amnesia based on drama yg dia tengok.
ni mesti sbb banyak minum coca cola usa kata budak tu


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2019 10:45 AM | Show all posts
xyla73 replied at 16-12-2019 10:05 AM
Episod 2 best..bagi gambaran camna life kat North Korea..
the ending scene..depan ramai org tu decl ...

yihaaaaaaaaaaaa....iols dah lama tak masuk porem uolsssss...patut la tetiba memanggil2 je porum ni..ada orang seru ghupenya...ahahahaha
rindu la nak meroyan ngan korang semua..tapi tu la..iols ni tak tahu lah nape..dah lama giler mood tgk kdrama hilang entah ke mana...tak tahu cemana nak start the enjin balik semula ni..huhu..mungkin oppa HB bisa mengembalikan mood layan kdrama semula..hihi..nnt iiols try download k...kalau on iols singgah sini lagi...ahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2019 04:05 PM | Show all posts
so far dah tengok episod 2..tak sabaq oiii episod 3

lagi best sebab ada kat Netflix..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Lakonan hyun bin tk mengecewakan..walau tk minat sgt ngn heroine..tp i msh leh lyn citer ni...tknsbr nk tgk episod seterusnya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 19-12-2019 05:25 PM

Mungkin ramai yg wonder betul ke gambaran life kat North Korea dlm citer ni..ok this is an interesting post..

https://forums.soompi.com/topic/434873-current-drama-2019-2020-crash-landing-on-you-%EC%82%AC%EB%9E%91%EC%9D%98-%EB%B6%88%EC%8B%9C%EC%B0%A9-sat-sun-2255-kst/?do=findComment&comment=21661716

credit : soompi’s forummer KimSooHanMoo

Ni translation dari Korean article pasal camna writer dpt idea buat citer ni & research yg dia buat pasal life kat North Korea..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha very recomended drama...best sgt..heroin perempuan mmg dr dulu klu berlakon sgt best..hehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-12-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 17-12-2019 12:18 PM
yg buat i interested nak tengok sbb nak tengok life in North Korea walaupun maybe dlm drama ni exage ...

Hahahha org bawah captain tu pun lawak2 semua kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 03:42 PM | Show all posts
Jatuh cinta as usual! Lepas MOTA memang berharap ada lagi and yes!

Cerita best tak boring. Yes, cuma part rebut2 harta tu cliche la. Tapi i suka sebab tunjuk life dekat NK kan. Cane dorang bleh dpt kebenaran tu sume ek.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-12-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 22-12-2019 08:10 AM

Ok so far iols suka citer ni..they are both have effortless chemistry..part serius & kelakar well balanced..more interested dgn apa yg berlaku kat North Korea tu rather than konflik family Se Ri..

Part bagi award tu muka Captain Ri mcm x puas hati Se Ri x bagi dia apa2 award..dahlah hadiah utk award tu guna barang2 dia..

Last scene  
buat mcm dlm drama kalau nak elak krisis..camnalah Captain Ri blh terpikir nak ikut cakap mamat drama tu..so nampaknya Se Ri belum boleh balik lagilah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 10:42 AM | Show all posts
Syok plak tgk drama ni tp bru ep 3....byk scene hero dgn heroin....tp scene org curi viper kreta tu cm ap ja dgn askr yg kaki tgk k-drama tu...ceq ska scond heroin tu....muka berlagak dia very on point.....gaya pun sophisticated..bkn sekadar tempelan wlpun 2nd heroin ja....hrp dia dpt wtk utama dlm mn2 drama lps ni....

Chemistry hero dgn heroin mmg mantap....natural ja smpai buat ceq tersengih....no wonder rmai ship depa 2 org.....tp rsanya xsmpai bercinta kot....tkut xkekal ja....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya scene Se Ri & Jung Hyeuk jumpa kat atas jambatan kat Swiss tu..Se Ri sbnrnya nak tamatkan hidup dia tapi x jadi  sebab Jung Hyeok mintak dia tolong ambik gmbr dgn tunang dia..

Harap citer ni happy ending walaupun in reality mcm x mungkin je they end up together..

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 10:06 AM | Show all posts
best tgk cerita ni....pyong yang mmg cantik eh..so..kwsn border je la yg sgt teruk tu eh
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 03:15 PM | Show all posts
xyla73 replied at 22-12-2019 11:57 PM
Sedihnya scene Se Ri & Jung Hyeuk jumpa kat atas jambatan kat Swiss tu..Se Ri sbnrnya nak tamatkan h ...

cam rasa gitu jgk kene siap2kan diri tuk tgk ending yg xhappy kalau betul
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
nyampuk replied at 24-12-2019 03:15 PM
cam rasa gitu jgk kene siap2kan diri tuk tgk ending yg xhappy kalau betul

Adakah ending dia tergantung nanti?ala2 tunggu reunificatiin?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 24-12-2019 08:51 PM
Adakah ending dia tergantung nanti?ala2 tunggu reunificatiin?

Mungkin jugak..
Ataupun diorg kena migrate ke negara lain kalau nak end up together..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ost part 2
Yoon Mirae - Flower
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi sume..lama tak jengak benang kdrama ni..
Baru nak start layan dramani mlm ni..nampak cam best je.. harap2 best la.. haha
Last tenguk hyun bin lam memory alhambra
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Best cite ni.. iols suka..
Baru layan abih ep 2.. nak sambung ep 3 kang besok tak bangun nak gi keje lak.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2019 08:27 AM | Show all posts
baru nak layan citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2019 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
qis13 replied at 25-12-2019 11:30 PM
Hi sume..lama tak jengak benang kdrama ni..
Baru nak start layan dramani mlm ni..nampak cam best je ...

Welcome back @qis13
Lama x nampak..
So far best citer ni..
Harap2 ending pun best..jgn mcm MoA

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 194169 Replies : 4495
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103927 Replies : 2886
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5023 Replies : 45
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23617 Replies : 153
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74202 Replies : 2976
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8371 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78469 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5918 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6799 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 30082 Replies : 48

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 09:52 AM GMT+8 , Processed in 0.145568 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list