CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3442|Reply: 38

Larikan Anak Orang Kerana Cinta Tak Berbalas

  [Copy link]
Post time 22-7-2019 01:46 PM | Show all posts |Read mode
Lelaki bertindak drastik dengan menculik seorang wanita selepas cintanya ditolak.


Utusan melaporkan, lelaki berusia 27 tahun itu melarikan mangsa di tempat letak kereta sebuah pasar raya di Bertam, Kepala Batas kira-kira jam 10.30, malam tadi.


Difahamkan, ketika kejadian mangsa berusia 29 tahun itu dalam perjalanan pulang dari kerja menuju ke keretanya.




Gambar Hiasan




Bagaimanapun, mangsa terkejut apabila suspek muncul tiba-tiba sebaik dia memasuki kereta Proton Iriz sebelum ditolak ke tempat duduk penumpang.


Video kejadian suspek melarikan mangsa menuju ke kawasan pasar awam di Tasek Gelugor menjadi tular sejak malam tadi.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, cubaan saksi lelaki yang terdengar jeritan meminta tolong mengejar kenderaan tersebut gagal kerana dipandu laju.


Bimbang anaknya tidak pulang dari kerja dan gagal dihubungi, bapa mangsa mencari anaknya itu jam 11.30 malam, namun dia dimaklumkan rakan anaknya bahawa mangsa telah diculik lelaki berbaju kemeja.


Tambahnya, suspek mengikat kedua-dua tangan mangsa ketika berada di pasar awam Tasek Gelugor, namun melepaskan ikatan mangsa 20 minit kemudian dan mengunci wanita itu di dalam kereta selama hampir satu jam.


Suspek kemudian menghubungi abangnya dan memaklumkan mengenai kejadian sebelum abangnya bertemu mereka di pasar berkenaan.

“Ketiga-tiga mereka kemudiannya menaiki kereta Proton Wira abang mangsa menuju ke Pantai Bersih, Butterworth dan berada di sana sehingga jam 4 pagi.

“Difahamkan mangsa dipujuk supaya tidak melaporkan kejadian itu kepada polis manakala suspek pula dipujuk menyerah diri sebelum abang mangsa membawa mereka ke Balai Polis Kepala Batas untuk tindakan lanjut,” katanya kepada pemberita.


Bapa mangsa sebelum ini pernah membuat laporan polis terhadap suspek yang mempunyai rekod jenayah dadah kerana mengganggu anaknya, namun kes itu diselesaikan secara baik dan suspek berjanji tidak akan mengganggu mangsa lagi.


Suspek ditahan mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan kerana menculik dan melarikan seseorang dengan niat hendak mengurungnya dengan sulit dan dengan salah. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:51 PM | Show all posts
gila apa..kalau cerai boleh kata gila talak

mat dadih..ada hati nak anak dara orang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:51 PM | Show all posts
sumbat ke dalam..jangan bagi keluar sampai bila2
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:58 PM | Show all posts
bahaya betul
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus tindakan bijak pompuan tu bkn asal brlaki. Kuarga dia pun xhingin ngn matpet. Moga mat dadah disumbat dlm pnjara dgn mkn hnya 3x shari jer. Ni sbuk prabis duit bg mkn pnjhat smpai 5x shari
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Payah la jenis xpaham bahasa camni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:24 PM | Show all posts
apa nak jadi laa ngan ko dik....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ms saspek kidnap perempuan tu dia tgh high ke, mudah2an perempuan tu okay2 aje xde rs trauma etc
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Reject cara baik pun boleh jadi gaduh besar.. Tambah kalau jenis mat pet tak boleh terima diri ditolak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:51 PM | Show all posts
dah ada kes dadih lagi mau culik orang
buktikan dulu mu berjaya pulih
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:53 PM | Show all posts
taik dadah x guna satu sen pon pada masyarakat. ada hati lagi nak rembat anak orang. syukur la budak perempuan tu x apa2 & tak mengamalkan konsep asal berlaki.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:53 PM | Show all posts
dah pernah kena report before this, still lagi buat perangai... sian ppuan tu, ni kut ada boyfriend baru sok x tau lah apa plak boleh jadi if he's still at large.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak puji tindakan si abang. Heols boleh pujuk jantan tu serah diri kat polis dan boleh buat jantan pet tu tak apa2kan adiknya. Syabas brother!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:29 PM | Show all posts
perangai mcm ni sape nak
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:38 PM | Show all posts
sangat bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:48 PM | Show all posts
noraini ke yg kena culik ni?

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 04:01 PM | Show all posts
confirm ke lepas ni dia tak ganggu lagi
takut je orang psiko macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 04:12 PM | Show all posts
berani si abang...takut jugak kot jadi kes bertumbuk ke tikam menikam ke..ngeri sungguh la dengan peel org macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 04:22 PM | Show all posts
gilerr lah
menakutkan jerk
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 05:04 PM | Show all posts
singkatnye pemikiran mu wahai anak muda
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 11:35 PM GMT+8 , Processed in 4.202813 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list