CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 21519|Reply: 77

Baru Saja Ditayangkan, Drama Adaptasi Sinetron 'Putri Yang Ditukar' Dah Terima K

  [Copy link]
Post time 11-7-2019 11:55 AM | Show all posts |Read mode
Selepas habis sahaja tayangan Jodoh-Jodoh Annisa yang meninggalkan ralat di hati penonton kerana Annisa memilih Rizal dan bukannya Nizam, kini ada cerita baru yang memenuhi slot itu.


Diadaptasi daripada sinetron Indonesia iaitu 'Putri Yang Ditukar', drama ini yang juga menggunakan tajuk yang sama membariskan pelakon-pelakon yang hebat. Antaranya ialah, Siti Elizad, Elisya Sandha, Eyra Hazali, Azrel Ismail dan ramai lagi.



Kredit foto: Blog



Bagi yang dah pernah lihat sinetron asal pasti mengetahui yang plot drama ini berkisar tentang kisah pasangan miskin yang tukarkan anak mereka dengan anak pasangan orang kaya kerana dendam.



Kredit foto: Blog



Amira dan Zahira merupakan dua orang gadis yang mempunyai latar belakang berbeza. Amira dibesarkan di dalam kehidupan yang serba sederhana bersama kedua-dua orang tuanya, Ihsan dan Farina. Zahira pula mempunyai kehidupan yang cukup mewah bersama kedua-dua orang tuanya, Tuan Malik dan Aini, di samping ibu tirinya, Maria dan kakak tirinya, Miesya. Tetapi Zahira selalu dibuli oleh Miesya.

Namun, tiada seorang pun yang mengetahui akan rahsia yang tersembunyi di sebalik dua keluarga tersebut, dimana Zahira dan Amira telah ditukar sejak kecil. Siapakah yang menjadi dalang di sebalik pertukaran kedua bayi ini ketika dilahirkan?



Pun begitu, ramai netizen yang tak puas hati dengan pemilihan sinetron itu sebagai adaptasi drama. Yalah, selain episod yang panjang, kadang-kadang plotnya melampau dan over!







Kredit foto: Facebook


Macam manalah drama 'Puteri Yang Ditukar' ini nanti, sebabnya cerita asal memegang rekod sebagai drama yang mempunyai banyak episod iaitu sebanyak 2185 episod.


Harapnya janganlah terlampau complicated sampai penonton naik meluat -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku layan sinetron ni sbb suka tenguk hidung nya Rezky Aditya kembang mcm buah jambu
Cara dia ckp tu comel
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:58 PM | Show all posts
ade zoom in zoom out x?? hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:06 PM | Show all posts
Macam manalah drama 'Puteri Yang Ditukar' ini nanti, sebabnya cerita asal memegang rekod sebagai drama yang mempunyai banyak episod iaitu sebanyak 2185 episod.


Ya rabbi ko pusing ape sampai beribu episod?

tgk komen kat atas tu tv pun x habiskan siaran sb pjg sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:16 PM | Show all posts
puki sgt amik cerita indon,dahlah jln citer kelongkang
malaysia punya pengarah dan producer bodoh bahlul
kalo nak adaptasi carilah cerita bagus dari negara lain but not yindon petaka malapuaka
cerita depa semua yg ada adengan kena kejar dgn kereta bertukar2..babi tak hengat

p/s kalau ada psl Indon pasti aku dtg menyerang....bikin ngakak..hihihihihi yichhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon xbest baik tgk shamsul ghau ghau dlm kariah cak pong tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:39 PM | Show all posts
biar betul 2185 episod..kalau 1 hari 1 episod itu bersamaan dgn 5.98 tahun

jalan cerita setiap episod mmg tunjuk detail kehidupan harian start drpd bangun tidur, makan, gi sekolah, kerja, konflik sikit2 pastu dh malam, tidur. pastu bersambung episod esok heroin bangun tidur. gitu ke..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:41 PM | Show all posts
Gigih sangat nak adaptasi drama vangang cenggini buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi yang i tengok kat youtube, cerita ni 785 episod something. taktau la dia potong ke apa. hahahahah nak spoiler tak
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
si azrel tu umo brp?? dah la cerita tv3 tu jadi adik fatah amin.. yg ni plak feeling2 remaja ke? oh plzzz laaa... mcm xde plakon laki muda je
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:46 PM | Show all posts
Tak sampai 2000 episod, cerite ni 600++ episod je..yang episod smpai 2000++ tu sinetron Tukang Bubur Naik Haji ke ape entah..tu mmg rekod drama siri terpanjang di Indo
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
80 episod je versi malaysia.. Agaknya dorg tgok syurga yang kedua dpt sambutan hangat.. Dorg adaptasi lg satu sinetron indonesia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:55 PM | Show all posts
Siapakah yang menjadi dalang di sebalik pertukaran kedua bayi ini ketika dilahirkan?

Rasanya episod 1 ke 2 dh tunjuk sapa yg tukar baby...awal2 lg dh tunjuk sapa yg tukar...
si talha tu la...apa nama watak dia dlm drama ni xtau la pulak...tu pun tertengok...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:56 PM | Show all posts
so... betul la orang seni malaysia ni mandul idea?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Koserrr nak tgk. Baik aku tgk drama2 korea
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok tajuk pun dah boleh tau cerita. Sah2 dia tukar anak perempuan dia dengan anak orang lain. Choi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 11-7-2019 02:24 PM
si azrel tu umo brp?? dah la cerita tv3 tu jadi adik fatah amin.. yg ni plak feeling2 remaja ke? oh  ...

Azrel tu tak hensem lansung utk jadi pelakon kan..takde mud aku nengok
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa heroin citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Managerara replied at 11-7-2019 03:21 PM
Azrel tu tak hensem lansung utk jadi pelakon kan..takde mud aku nengok

Betul sangattttt.... Ntah mana datang remy ishak wannabe ramai2 kat malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:47 PM | Show all posts
sinetro nie best mcm awal2 episode iols suka couple yg kedua  pasal sama2 comel sepadan zahirah dam aiman tapi bila byk2 episode drama nie jadi mengarut..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:42 AM GMT+8 , Processed in 0.085345 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list