CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: seribulan

[Pelbagai] Apa yang dirindu...

  [Copy link]
Post time 25-5-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau musim raya ni, sy rindu menghantar dan menerima kad raya.

N kalau waktu study burning the midnight oil, sy dengar radio. Ms tu aman je nk baca buku. Skrg nk baca novel pun terseksa sbb panggilan internet lg powerful
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-5-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak bakar duit pasang panjut, bakar bunga api dan mercun


@idakamaruddin
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesimpulannya, semua rindukan masa lalu.... Masa yang paling jauh, dan xkan kembali...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman bila balik bergawai semua hu ha hu ha tnpa gajet do tangan.. Skrg mana ada lgi.. Sebab bila bertandang ke rumah jiran pun..msg2 sibuk dgn hp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Reyes187 at 25-5-2019 12:52 PM

Rindu zaman rekod lagu kat radio guna kaset tape, sambil dok study mlm2.. radio muzik tu kan keluar kat newspaper lagu pilihan pendengar.. bila dgr je lagu tu, cpt2 tekan record.. Rindunya zaman 90’s tu.. lepak2 main gitar dgn kwn2 kat simpang jln kampung.. skang jd nostalgia je lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah nape rasa sebak je bila baca komen komen forumer kat sini pasal kenangan lalu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-5-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu arwah nenek..da nak raya mcm ni mesti buat kuih dahlia dgn arwah. Harum semerbak baunya..Pernah buat kek pandan tapi bantat ms form1, arwah nenek still cakap sedap.

Rindu bgn pagi2 utk buat nasi lemak dan sandwich telur sama2 nek..

Semoga nenek tenang di sana, raya kang orang lawat nenek lg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 06:12 PM | Show all posts
rindu sgt kat arwah bapa,rindu berkumpul adik beradik nak2 lg
akk baru kehilangan seorang adik.rindu arwah adik ,rindu ms
zmn dl kalau raya kwn2 ramai2 berkumpul pastu g beraya semua
umah kawan yg ada.dr pagi sampai mlm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-5-2019 09:54 PM | Show all posts
rindu ringtone nokia
rindu nak tengok Rumah Kedai sementara tunggu buka puasa
rindu nak naik basikal BMX

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu zaman kanak2....x yah fikir masalah berat2. Happy forever. Gi ngaji sama2 jalan kaki kt kg sebelah, susun jerami padi buat rumah2, tengok orang kail ikan, main teng2 petang2...banyak lg lah. Sekarang semua tu x de dah.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu Zaman kanak2
Rindu Zaman dulu yg indah2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kanak2..masa tu takde pikir masalah..sentiasa happy main dengan kawan..rindu dengan arwah abah yang telah pergi.rindu nak bermanja n paling rindu nak dgr suara n masakan areah abah yg paling sedap didunia..Sedih raya kali ni tanpa arwah abah..Rinduuuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 12:45 PM | Show all posts
rindu ms dl, hari2 mak suruh hantar juadah berbuka dkt rumah jiran (dlm hati aduhhh malu nya) tp kena jugak anta...

rindu zaman sek dkt rumah nenek asal pukul 5 je nnt ada pakistan (ye ke pakistan ke bangali) jual roti potong dgn kaya sedap nya..
lepas tu pergi main dgn kwn2 samp santak pukul 7, tk mcm skrg bahaya utk bdk2 main lama2 dkt luar.
rindu nk naik bus mini aman damai, jalan kaki dr rumah kemana2 pun tk pe tk takut apa pun tk mcm skrg, nk pergi kedai jalan kaki pun pikir byk kli
rindu kalau balik kg nenek suruh pasang pelita keliling rumah
rindu zaman sms, siap jdi gamba masjid

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu Zaman Kanak Kanak
Rindu Zaman sekolah
Rindu mase umah lame

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kanak2. Tidur setilam with siblings, berborak sampai tertidur.. Go window shopping from am to pm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman takde smartphone.
Boleh focus baca novels & khatam dgn lajunya.
Dulu2 bila berkumpul siblings pegi picnic kat waterfall, main boardgame...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu zaman sekolah dulu. setiap petang kena hafal sifir.selagi xhafal xboleh keluar main kat padang. main xigt nak balik. tiap2 petang kakak jerit balik dah pukul 7 maghrib.dulu main permainan ikut musim.main getahla.galah panjangla. roller blade la. rindu nak tengok cartoon kat tv dulu. sailormoon, dragon ball, doraemon, usop sontorion, anak2 sidek

rindu zaman belajar sebab xpayah fikir pasal duit. buat assignment sama2 dgn team member. skang kerja kena fikir commitment.belum lagi kat office yg jenis cakap dan tikam belakang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:47 PM | Show all posts
rindu kat tempat kerja lama..
kalau dulu, waktu lunch bulan puasa
mesti pergi Jalan TAR..
pergi hari2 pun tak bosan..
ada je benda dibeli..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:42 PM | Show all posts
Rindu zaman kecik-kecik dulu kejenya ngaji, tido, mkg, main...hahaha

Rindu jugak zaman blaja kat university...buat assignment ngn kwn2...gi library sama-sama, petang2 kuar gi cari kopok lekor @ ICT ..Seri blaja kat Trg.

Yang paling rindu...rindu sangat pada arwah Abah..selalu teringat zaman susah2 masa ngn arwah. Arwah abah Seri ni dia gi keje tk mkn tkpe...asal anak2 bleh bli buku...baju raya pun tk beli . Tpi Seri belikan jugak abah baju raya guna duit biasiswa matrik..baju murah2 je...huhuuu...

Alfatihah utk arwah Abah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu dengan kawan2 sekolah asrama. Rindu nak makan nasi kawah asrama. Rindu nak nyanyi ramai2 atas katil lagu Tomok Newboyz "sejarah mungkin berulang". Rindu naik bas balik rumah dari asrama, sejam kena berdiri atas bas.


Rindu juga zaman arwah mak dan abah ada. Rindu dengan sambal jantung pisang mak. Rindu kuih Nagasari abah buat.



Rindu zaman remaja jalan raya dengan kawan2 naik motor masuk Felda Mempaga, lurah bilut. Masuk Felda Sertik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.115526 second(s), 62 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list