CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: seribulan

[Pelbagai] Apa yang dirindu...

  [Copy link]
Post time 6-8-2019 12:12 AM | Show all posts
currently missing my time with my freindsss...indahnya zaman study
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu.....masa zaman budak2...
Main patung kertas.......
Main galah panjang.......
Main sembunyi2 sampai kedlm reban ayam pon leh sembunyi
Mandi dlm kolah masjid buat mcm swimming pool (Allahuu...jgn dicontohi,otak xbrp nk bhubung lg msa ni)
Main kusyen2..buat rmh la..buat benteng main perang2....
Ehhh byk main laaa

Zaman kanak2 tanpa fikir masalah...

Tp yg paling dirindui sekarang...arwah abah...segala kenangan manis besamanya...
Alfatihah abah...........................

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 09:04 AM | Show all posts
yeahh, rindu zaman hingusan dulu.. tak ada fikir apa masalah pun.. main je dengan kawan2 . .sampai terbakar kulit.. hahaha
zaman sekarang mana ada lagi mcm tu.. bdk sekarang semua sibuk dgn gadget , dh pndai nak ada gf/bf.. kenapa banyak dah berubah eh. nnti 5 tahun akan dtg apa pula?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 09:11 AM | Show all posts
Rindu masa zaman study....stay up, kna sergah dgn warden mlm2 buta sbb buat bising, pegi kelas, buat assignment...haiihhhh..rindu nyer...

and i miss my late dad and son..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:43 PM | Show all posts
Rindunya nak makan sate minang dekat depan ofis lama. Slurpppp.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman keluarga complete sebelum ayah passed away. Rindu sgat
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-8-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak tgk muka happy mak ayah bila belikan hadiah utk diorg. Belikan benda biasa2 je pun, alas meja ke, sandal baru ke..tapi reaction diorg tu..priceless.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman membesar 90an dulu...campak beg sekolah tukar baju panggil kawan2 main panjat2 pokok..baling selipar..galah panjang..cop tiang..main guli.kadang pergi semak samun tangkap belalang dan cari pokok letup2..masuk dlm air biji die meletup. Balik umah sebelum maghrib takut mak belasah.
Pastu rindu sgt dgn drama tayangan dulu2...pukul 6 ptg tv3 ade drama hongkong..kayuh basikal laju2 lepas balik sekolah agama xnak miss episod tiap hari..pastu sambung tgk drama2 melayu yg masa tu zaman heronya rusdi ramli, azhar sulaiman, norman hakim.. heroine lak sherry merlis, maz, azah aziz..rindu giler tgk citer2 melayu zaman dulu..
Pastu rindu makanan2 dulu yg mostly sedap dan murah..nasi lemak 50 sen je tp penuh pinggan sambal sedap..heaven..rindu zaman menbesar yg asyik happy enjoy.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I rindu nak pegi zaman belajar i. Time tu takde komitmen takde sape nak larang hidup mcm zaman takde masalah. Kena buat assignment pn tak kisah. Rindu kawan kawan zaman belajar. Semua dah ada life sendiri. Semoga semua bahagia lah hendaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kecil, cucu sulong semua org syg, jd perhatian

Rindu zaman sekolah

Tadika - main je sepanjang hari, baru nak berkawan, belajar kena huruf dan number.

Sek rendah - rindu jd harapan 1 sekolah, harapan cikgu dalam semua event, start ada bff, sekolah petang main dengan kawan2, blk kelas main lagi kt umah kawan. Senang cite main je keje. Haha

Sek menengah - start zaman cintan cintun. 1st puppy love. rindu study smpai pagi sebab study last minute, rindu cikgu2 yang banyak membantu, rindu makanan dewan makan asrama, kawan2 baik, bedmate, kawan baris pagi, kawan 1 dorm, warden yang garang. Haha

Rindu my arwah abah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu bas mini!!

Dulu2 tak payah risau kalau terlepas bas..setiap 5 minit confirm ada bas!!
kecik, padat, murah dan cepat..
public transport sekarang NAN HADO!!
mahal je lebih..x mesra pengguna!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:38 PM | Show all posts
bungalavender19 replied at 10-8-2019 11:50 PM
Zaman keluarga complete sebelum ayah passed away. Rindu sgat

sama lah! rindu zaman semua nya buat sama-sama..sejak ayah takde..memasing hal memasing..sedih kadang2
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 04:30 PM | Show all posts
rindu zaman2 telefon ni hanya untuk call/mesej je.
sekarang semua telefon. nak makan, nak tidur.
masa pun kurang dihargai bila berkumpul
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:53 PM | Show all posts
rindu masakan mak
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:34 AM | Show all posts
Rindu berat for my late mom and dad. Al Fateha..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:31 AM | Show all posts
Rindu hidup dalam suasana kampung kecik2 dulu.  Tidur dalam kelambu, nampak kelip2 kat luar, udara bersih dan nyaman, tak payah tutup tingkap pun selamat je, bangun pagi nak mandi pun takut sb sejuk.  Bunyi cengkerik, burung hantu, katak menemani tidur.  Tak payah pakai tilam mahal, tilam dan bantal kekabu je, rasa selesa, tak pulak rasa sakit belakang.  Nak makan ulam2an, petik je dari keliling rumah, sayur fresh, tiada guna racun serangga.

Sejak dah berpuluh tahun menetap di bandar, tidur tak lena kalau takde aircon.  Paling kurang pun kipas siling.  Tingkap wajib tutup rapat. Kelip2 ....nak tunjuk kat anak2 pun, aku tak tau nak cari kat mana.  Burung hantu takde, tapi banyak orang yg jd 'hantu'. Nak cari ulam2an, tunggu pasar tani seminggu sekali.  Nak tanam sendiri kang, habis kena berak dek kucing.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2019 11:59 AM | Show all posts
Rindu arwah Ayah
Rindu nak dengar suara dia mengaji
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:19 PM | Show all posts
rindu my zaman kanak kanak. rindu arwah datuk dan nenek.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman bergelar student uni. Free commitment, focus on study only and we hv more time to hangout with friends and family
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:30 PM | Show all posts
saya rindukan banyak perkara yang dah lepas, tapi sesuatu yang paling saya rindu...zaman bujang.

zaman bujang saya biasa2 je sebenarnya. baru nak belajar mula hidup kan.. first job kerja dengan kerajaan saya dapat posting negeri lain dan terpaksa berpisah dengan keluarga. tapi sebab saya dah biasa sekolah asrma, perpisahan tu dah menjadi lumrah, dan saya pun dah biasa.

waktu bujang dan baru mula kerja, saya banyak usaha sendiri. dari cari rumah sewa, deal dengan pakcik penyewa rumah, travel sorang2, cari barang rumah, cari tempat makan yang best, jaga keselamatan diri duduk sorang2 dirumah sewa...macam2 lagi. bukan bermaksud saya tak ada kawan masa tu, cuma saya pilih untuk menyewa sendiri sebab saya perlukan privasi dan kebebasan.

sekarang saya dah berkahwin, dah settle down dengan famili, dan berpindah semula dekat dengan famili dan mertua. saya bersyukur semua urusan dipermudahkan.

cuma kadang2 terdetik, alangkah rindunya pada zaman bujang...kebebasan dan being independent itu yang saya sangat2 rindu dan sangat2 hargai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 02:48 PM GMT+8 , Processed in 0.087639 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list