CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2329|Reply: 8

[Dunia] Scammer dari Malaysia di Melbourne

 Close [Copy link]
Post time 30-4-2019 03:39 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Dikatakan dah banyak lapuran polis dibuat di Malaysian, tapi boleh lepas pula ke Australia.  Lepas tu scam orang sana pula.

https://7news.com.au/news/woman-in-court-accused-of-trying-to-scam-couple-with-dying-baby-



Woman in court accused of trying to blackmail couple with dying baby

Lucy Mae Beers
7NEWSMonday, 29 April 2019 6:19 pm

The grieving parents who lost their terminally-ill daughter have sat in a Melbourne court and stared down a woman accused of trying to scam $1000 from them.

A phone containing precious photos of their daughter Amiyah was stolen from Jay and Dee Windross at Chadstone Shopping Centre days before the 11-month-old passed away.

Siti Kamal, 24, allegedly claimed she had the phone, but is now accused of lying in an attempt to extort the family.

The Malaysian national, an UberEats delivery cyclist, fronted Ringwood Magistrates Court on Monday and sobbed in the dock.

She was denied bail with the judge deeming her "flight risk is significant".

She will return to court on Tuesday.

Outside court, Jay and Dee Windross told reporters of the alleged scam: "It's despicable, it’s disgusting. How could you be so disgraceful."


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2019 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts

Boleh plak.kau mintak.duit kt parents tu..
Agaknya dia.pon rasa nak.katok.katok kau yang xse hati dan perasaan ni
Biar dia meringkuk dalam penjara terpencil pls
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak telefon, bak duit


SITI (kanan) dan suaminya tidak dibenarkan jaminan oleh Mahkamah Majistret Ringwood. FOTO/AGENSI

AMIYAH meninggal dunia minggu lalu. FOTO/AGENSI
MELBOURNE: Seorang wanita Malaysia dituduh memeras ugut sepasang suami isteri untuk wang sebanyak A$1,000 (RM2,900) selepas mereka merayu di media sosial supaya telefon bimbit mengandungi gambar bayi mereka yang nazak dipulangkan.

Siti Nurhidayah Kamal, 24, yang bekerja sebagai penghantar makanan untuk Uber Eats tidak dibenarkan jaminan oleh Mahkamah Majistret Ringwood.

Dia didakwa menghubungi Jay dan Dee Windross, ibu bapa kepada Amiyah, 11 bulan, menerusi aplikasi sembang WhatsApp selepas melihat rayuan mereka di media sosial untuk mendapatkan semula telefon bimbit itu, yang dipercayai ditinggalkan di tandas pusat beli-belah, Sabtu minggu lalu.

Telefon bimbit berkenaan mengandungi gambar Amiyah yang menghidap masalah saraf sejak lahir. Bayi itu meninggal dunia minggu lalu, lapor Daily Mail.

News.com.au memetik Windross berkata, seseorang menghubunginya dan mengarahkan wang dimasukkan ke sebuah akaun supaya telefon itu dipulangkan.

Siti Nurhidayah dan suaminya dilaporkan tinggal di Australia sejak empat bulan lalu manakala dua anak mereka ditinggalkan di Malaysia. Sementara itu, Windross berkata, telefon bimbit berkenaan masih belum ditemui.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 29 April 2019 @ 9:47 PM
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
laki bini jahat.

korg kat Msia dulu, rajin menipu org tak sblm g OZ?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pegang hp tu  pulangkan la
Iols pon sedih baca mak dia merayu rayu
Isk...anak.meninggal.kot..
Adoi.la...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam berita tv Channel 9 semalam, si laki minta maaf tak tau bini dia ada buat begitu.  
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-4-2019 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols baca kt group fb melbourne dia ni dah byk scam org msia kt melbourne pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Pindah melbourne keje scam org jeke? Memalukan je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2019 07:28 AM | Show all posts
Thread dah ada

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1157942&extra=page%3D1

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.067405 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list