CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7481|Reply: 30

[Pelbagai] Sapa pernah ada pen pal

  [Copy link]
Post time 20-4-2019 12:45 AM | Show all posts |Read mode
Since malam ni i boring ya amat..Mata x boleh lelap.. Jom share sapa pernah ada pen pal?
Ini maksud pen pal
"A pen pal is someone you write friendly letters to and receive letters from, although the two of you maynever have met."

Ini zmn dulu zmn xde handphone.. Dulu2 kalau nk cari kwn baru, dlm majalah banyak la ruangan berkenalan..
Dlm majalah kanak-kanak, dlm urtv...
I nak share, waktu zmn sekolah rendah, i ada 2 org pen pal
Sorang budak machang, kelantan.. Sorang lagi bdk usa..(international tauuu)
zmn remaja, i berkenalan dgn sorang mamat sabah, cari dlm majalah urtv..

Paling lama i keep in touch dgn bdk machang ni.. dr sek rendah smpi masuk u..
Tapi x pernah jumpa..








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2019 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Encik farlis mmg da bosan ea?? Aduhh. Encik farlis da kawin belum?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow yg dgn budak machang tu, seriouskh dr sekolah rendah? Pastu dah masuk u zaman tu blom ada handphone kah? Camne chuols bole tahan tak jumpa lama camtu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
I had a penpal from Austria during my teenage years.

Macam mana boleh sampai ke Austria yang mana in 90s, orang tak kenal pun Austria? hehe.

My good friend bawak catalogue senarai penpal antarabangsa, kita pilih je. Penpal ni diuruskan oleh sebuah kelab kalau tak silap. Siap ada bayaran pendaftaran. Tapi murahlah, cant recall exact figure tapi less than RM 10. Dah ada pilihan, boleh tulis surat kepada sahabat pena tersebut.

Coming back to my penpal, I received letter from her after a month writing to her. Dia bagi gambar dan cerita mengenai Austria sedikit. Yang kelakarnya, dia dok ingat aku ni laki. haha. Aku takde bagi gambar masa tu. Tulis pun style biasa2. Terfikir juga, how on earth dia boleh rumuskan aku seorang laki. Mungkin niat dia nak cari jodoh kekdahnya, haha.

I replied her letter saying that I am a girl and I talked a lot about Malaysia. Lepas tu dia tak balas2 dah. hahaha. Tu lah kesah penpalku.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2019 07:17 AM | Show all posts
BedahBedul replied at 20-4-2019 03:47 AM
Wow yg dgn budak machang tu, seriouskh dr sekolah rendah? Pastu dah masuk u zaman tu blom ada handph ...

Belum zaman ada hp uolsss...
Berutus2 surat lah kami
Knp x jumpa2 sbb msg2 masuk u jauh2...
Tak ingat mcm mana tetiba terrputus hubungan...
Tgklah satu hari nanti nk try terjah, alamat dia masih segar di ingatan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2019 07:19 AM | Show all posts
saizeriya replied at 20-4-2019 06:20 AM
I had a penpal from Austria during my teenage years.

Macam mana boleh sampai ke Austria yang man ...

Ala..siannyaaa...
I berbalas2 surat dgn budak Amareka few times jugak la..
Teringat lagi dia bagi pic pakai jersey football

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 20-4-2019 07:19 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 20-4-2019 01:42 AM
Encik farlis mmg da bosan ea?? Aduhh. Encik farlis da kawin belum?

Malangnya saya sudah kawen..Mmg tengah terkebil2 mata busan giler.. u xde penpal zmn dulu kala?? Atau u mmg generasi muda belia.. Gen y..??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ada...masa form 1. ..penpal perempuan  Indonesia jakarta. ..semua berutus surat. ..zaman tu semua x dak kecuali surat. .telefon adalah tapi x mampu nak call jauh2. ...budak lagi...putus hubungan bila I masuk ipta lepas form six. ..I mmg X pandai jaga hubungan. ...mungkin bz study. ..dengar cerita dia pun masuk universitas sana. ..jenuh cari nama dia kat fb sekarang tapi..ramai sangat nama tu...dan mungkin masih hidup..mungkin pindah rumah ..mungkin sudah tiada di dunia. ...miss u Desi. ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2019 08:23 AM | Show all posts
saizeriya replied at 20-4-2019 06:20 AM
I had a penpal from Austria during my teenage years.

Macam mana boleh sampai ke Austria yang man ...

yes, betul.i dulu pun dapat katalog mcm tu..kita pilih la mana yg kita nak..dulu i dapat 4 negara. greece, german, denmark dan australia..best tunggu surat diorg..mcm tertunggu surat boyfriend lak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 20-4-2019 08:23 AM
Pernah ada...masa form 1. ..penpal perempuan  Indonesia jakarta. ..semua berutus surat. ..zaman tu s ...

I try cari dlm fb.. X jumpa..  Syg pulak rasanya bila terputus mcm tu ja..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 20-4-2019 09:27 AM
I try cari dlm fb.. X jumpa..  Syg pulak rasanya bila terputus mcm tu ja..

Dulu kita boleh pilih nk penpal dari mana kan. ..zaman dulu la. ..I X reti cakap omputih jadi I pilih Indonesia. .hehe. .cari perempuan Yg sama umur masa tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asteruk2 at 20-4-2019 10:27 AM

Takde pengalaman dgn penpal.. Tapi sy kerap ada kawan maya yg hanya berhubung melalui sms/whatsapp..

Zaman sekolah menengah dulu ada kenal sorang dari chatroom astro hitz.. Sarawakian girl.. Berbalas sms sampailah dah lost contact.. Lynn nama dia..

Lepastu ramai jugak yg kenal melalui fb.. paling lama ialah sorang ni lelaki yg masih contact sampai skrg.. kitorang kenal tahun 2014 waktu sy praktikal.. sama2 antisocial..

Cuma kawan maya ni kita xboleh expect mcm kawan dunia sebenar.. kena pandai adapt dgn situasi.. maksudnya kita mungkin rapat dgn dia di alam maya je.. di alam realiti xserapat di alam maya..

Tapi kawan di dunia sebenar yg kita rapat pun belum tentu boleh bg nasihat berguna mcm kawan alam maya..

Kawan sy tu ada juga ajak nak jumpa.. tapi mmg sy tak nak.. sbb sy dpt rasa yg klu jumpa depan2 kitorang akan jd awkward dan terus terbawak ke alam maya.. jd biarlah kitorang rapat sbg kawan di alam maya shj..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 11:51 AM | Show all posts
Teacher dulu buat projek penpal dalam kelas. Dapat awe Ganu. Putus hubungan bila lepas sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada . zaman 90 an dulu. Hantar surat pakai aerogram dulu yg kita pakai apa tah bayar then dapat alamat penpal kita.  I dulu dapat dari UK nama Lucy Richard, dia dok cornwall. Bila tau jantina i terus dia tak layan, sedih hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernahlah dulu masa sekolah. Org Jepun. Penpal kawan aku yg introduce. Penpal aku tu umor 20an. Drg ni ada perangai childish sikit bab tulis surat kita yg baru belasan tahun ni pun nampak lebih matang dr drg. Mungkin krn faktor bahasa. English dia berterabur. Tapi bolehlah faham. Tiap kali tulis surat dia akan mintak maaf takut aku pening baca surat dia. Tapi dia ni pemurah orgnya. Ada je souvenir dia hantar. Scarves, personalised handkerchief (masih wujud ke benda ni), key chain, deco2 kecil...etc. Kertas yg dia guna pun cantik, cute dan wangi. Aku pakai memo pad je.

Lama jg berbalas surat dgn dia ni. Ada sekali tu lepas 2thn+ aku mula sibuk dgn komitmen kat sekolah tak terbalas surat terakhir dia. Setahun kemudian aku cuba jejak kasih kat dia ni. Nasib baik dia balas. Dah kahwin dan beranak rupanya. Masa tu dlm kesibukan urus famili dia sempat jg balas surat2 aku tapi tak lama lepas beberapa bulan kami putus sebab aku nak exam. Aku cuba jg cari kat FB tapi tak jumpa. I miss her...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally.. I dpt jejak blk penpal i zmn sek rendah..
Hapoy plak rasa.. Dia pun kenal.i juga... Hopefully blh jumpa one fine day..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada masa sekolah rendah dulu dari Germany,hantar2 surar,kirim brg2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2019 09:46 AM | Show all posts
zoomin replied at 21-4-2019 09:43 AM
Ada masa sekolah rendah dulu dari Germany,hantar2 surar,kirim brg2.

Wahh..siap kirim2 brg lagii...
Bestnya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2019 09:47 AM | Show all posts
Rainora replied at 20-4-2019 02:54 PM
Pernahlah dulu masa sekolah. Org Jepun. Penpal kawan aku yg introduce. Penpal aku tu umor 20an. Drg  ...

Oh my... Keep on searching dear...
Seronok tau ada penpal mcm ni..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2019 09:48 AM | Show all posts
fahdramli replied at 20-4-2019 12:28 PM
Ada . zaman 90 an dulu. Hantar surat pakai aerogram dulu yg kita pakai apa tah bayar then dapat alam ...

Pity you
Xpelah dia bg direct hint tu..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:56 PM GMT+8 , Processed in 0.077346 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list