CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

[OCN] Strangers From Hell - Lee Dong Wook, Im Si Wan

[Copy link]
Post time 22-9-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Creepy episode 5 ni... Seriously polis pompuan tu pergi eden studio sorang2... degil betul dia ni... nanti tak pasal2 kena bunuh...

Kesian tengok ahjumma peramal tu... dia dah selamat keluar dari Eden studio tapi jumpa Wookie pulak... memang kena bunuh  la...

Tak taulah apa jadi kat girlfriend jungwoo bila pergi eden studio...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkejut jap iols... ingatkan laki room 302 tu hidup lagi... rupanya imagination jungwoo...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nervous betul la citer ni... nightmare jungwoo tu pun scary...

Jungwoo dah masuk level 4 tapi mak dia tetibe call... so selamat lah dia... sorang twin tu dah kena bunuh...

Ahjumma landlady tu macam bunuh family sendiri je... semua life insurance dia yang dapat... gila...

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:48 AM | Show all posts
Rahah replied at 23-9-2019 10:49 PM
Nervous betul la citer ni... nightmare jungwoo tu pun scary...

Jungwoo dah masuk level 4 tapi ma ...

nervous dan drama ni buat aiols dpt nightmare ok
hahaa.teruk betul penangan im siwan berlakon

nasib baik mak dia call..tp lepas tu mana dia letak pisau tu?kan masa p level 4 dia bawk pisau
memula aiols ingt dia bunuh kembar yg xgagap tu
skali dr gigi la bunuh

ahjumaa tu memg lg scary dr dr gigi..betul la kat kembar gagap sebb dia baik ng org..pastu suruh org tu ambil insurans
pastu dia bunuh slow2..tgok nenek yg dia p melawat tu
aiols tau mesti dia bg something kat dlm air tu
sama mcm dia bg kat jungwoo
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by diya_az at 24-9-2019 03:53 PM
Rahah replied at 23-9-2019 10:49 PM
Nervous betul la citer ni... nightmare jungwoo tu pun scary...

Jungwoo dah masuk level 4 tapi ma ...


Selalu layan drama mlm2 leps blk keje..selalu tgk wyg ke movie cite hantu or seram horror crime ok je tido..tp serious ah drama ni..seram weh tgk sorg2 mlm2..seram nk tido..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 24-9-2019 10:48 AM
nervous dan drama ni buat aiols dpt nightmare ok
hahaa.teruk betul penangan im siwan berlakon


I takut okay tengok citer ni... start dari montaj ke apa yang starting tu... setakat ni belum dapat nightmare lagi... tak sangguplah nightmare citer ni... seram gila... tapi teringat2 jugaklah scene creepy tu semua... paling ingat scene terbaru girlfriend jungwoo mata berdarah tu... Hahaha...

Pisau tu ada kat poket seluar dia... dia ada keluarkan... kalau mak dia tak call tak tau la apa jadi... sebab kat level 4 tu semua ada kat situ... I pun tak sangka dentist bunuh twin tu...

Tapi kan iols rasa dentist tu nak jungwoo join team dia... sebab dia tak bunuh lagi... yang lain semua kan kena bunuh...

Motif ahjumma tu nak dapat duit la kan... dia dapat semua life insurance si mati... air tu macam dibubuh darah je... plus dadah yang boleh matikan orang slow2...

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-9-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 24-9-2019 12:40 PM
Selasu layan drama mlm2 leps blk keje..selalu tgk wyg ke movie cite hantu or seram horror crime ok ...

Berani uols... I dah stop tengok citer hantu... sejak citer ju-on & the ring kot memang tak berani tengok citer hantu... asyik teringat muka hantu je... Hahaha

Eh tapi citer stranger to hell ni bukan citer hantu... padahal citer crime... citer crime lain okay je I tengok...citer ni memang creepy semacam...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 24-9-2019 02:34 PM
Berani uols... I dah stop tengok citer hantu... sejak citer ju-on & the ring kot memang tak berani ...

Aah crime dia tu creepy maksud i. Jln citer dia mcm citer seram.. tp seram pasal crime..kenapa ntah rasa last2 semua ni bygn siwan tu je sebab dia tgh tulis drama theme crime jugak kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 24-9-2019 03:56 PM
Aah crime dia tu creepy maksud i. Jln citer dia mcm citer seram.. tp seram pasal crime..kenapa nta ...

Tak best la kalau plot twist imagination jungwoo je uols... rasa macam krik krik pulak tengok kalau ending macam tu...

Citer ni creepy sebab ada nightmare jungwoo... plus Eden studio tu pun macam berhantu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni lain drpd citer2 crime thriller sblm ni..creepy dia tu at another level..rasa mcm tgk movie pun ye jugak..stail penceritaan & camera shot tu enhance rasa takut kat minda penonton..

Iols ada gak terpikir kalau2 ni semua imaginasi jung woo..let’s see..tinggal smpi mggu dpn je kan citer ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 24-9-2019 02:34 PM
Berani uols... I dah stop tengok citer hantu... sejak citer ju-on & the ring kot memang tak berani ...

Citer ju-on tu citer paling seram yg iols pernah tgk..citer lain xdelah seseram ju-on..tu sbb iols berani je tgk citer seram lain sbb xde yg menandingi tahap keseraman ju-on..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah hbs tgk smp episode 6
Ya rabb ms tgk rs berdebar2 aje
Suka tgk lakonan siwan, sgt berkesan dgn citer dark mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-9-2019 10:18 PM
xyla73 replied at 28-9-2019 11:09 PM
Citer ju-on tu citer paling seram yg iols pernah tgk..citer lain xdelah seseram ju-on..tu sbb iols ...


Kan... ju-on paling seram... iols ambil masa jugak nak lupakan rupa & bunyi ju-on tu... citer hantu lain kejap je dah lupa... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak macam psycho pulak jungwoo bila dia senyum lepas pukul tu...

Rupanya hidup lagi thug guy tu... kena kurung kat basement... lama pulak dia simpan thug guy tu...

Polis pompuan tu dah tau kaitan ahjumma landlady & dentist... at least dapat jugaklah clue pasal diorang...

Memang confirm la ahjumma tu nak duit insurance je...semua dia dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Si wan menjadi berlakon.. Dgn konfiusnya, tetibe baik, tetibe nampak jahat..mcm dlm diri dia ada dua.. Itu kot yg dentist tu nampak..yg kene bunuh awal dulu normal jugak dia.tapi geng2 tu ntah2 letak dadah kot. Cerita ni macam im siwan bermain dgn emosi. Takut, marah, dendam, kesunyian, stress semua ada. Itu mgkn lead seseorang kearah kejahatan. So harap boleh calonkan si wan utk pelakon terbaik cari
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2019 06:11 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 30-9-2019 06:14 PM

stress aku tgk citer ni

boleh fahami camne begitu stressnya im si wan bw wtk jong won lagi2 dgn enviroment yg bikin dia stress.. akhirnye kemarahan dia diluapkan jugak.. kali ni, mgkn perancangan lee dong wook tu tak menjadi utk jadikan dia 'stranger' seterusnya. jong won terlepas dr seksaan tu kerana dpt sokongan dr makwe dia dan polis pompuan tu..

tp menariknya seok hyun yg baru masuk tu..
adekah curiousity dia dibuat saja2 smpi akhirnya terperangkap dan jd mangsa pembunuhan baru lak? sbb mase dia pinjam charger jong won tu, dia dh ade charger yg elok dlm bilik. aku rasa tak mudah gtuh dia mati katak camtu saja. mungkinkah dia  polis yg menyamar jd occupant baru?

yg reporter tu lak aku tak pasti samada terselamat mengenangkan yg jumpa dia budak OKU tu dulu unless budak OKU tu berpakat budak pervert atau ahjumma tu terus tangkap dia sblm dia adukan pd polis?
sbb report tu juga satu-satunya saksi bos jong won kena bunuh dlm office
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-9-2019 06:21 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 30-9-2019 06:26 PM

@wima tengok dak citer ni?


p/s: pakcik gangster tu tak mati rupanya.. jd mayat yg dikerah buat masakan selama ni ialah mayat budak yg selalu duk usung beg & gantikan tempat jong won tu patutnya.  

yg dah mati so far,

1. orang asing dr negara india
2. polis detektif yg cari gangster tu
3. ahjumma tukang tilik, bekas kwn baik si ahjumma landlady
4. budak yg usung beg tinggal bilik lain (aritu igt belum mati, rupanya bayangan si jong won jek)
5. kembar budak oku tu
6. bos jong won
7. possible : reporter
8. possible : seok hyun, budak rapper

ade lagi aku tertinggal? ni tak termasuk dua bekas suami ahjumma landladdy tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2019 06:23 PM | Show all posts
lonso replied at 30-9-2019 11:20 AM
Si wan menjadi berlakon.. Dgn konfiusnya, tetibe baik, tetibe nampak jahat..mcm dlm diri dia ada dua ...

sila2 calonkn ramai2 wlpn competitor thn ni byk gak dr lee jung jae, yeo jin goo (crowned clown), kim nam gil, jang dong gun, nam goong min, ji sung, hyun bin (alhambra) dll

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2019 06:33 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 30-9-2019 06:40 PM

ahjumma landlady tu pun belum lagik tunjuk taringnya.. kenapa dia boleh simpan gangster tu melainkan dia ade kuasa utk arahkan diorg supaya dia boleh uruskan gangster tu sebaliknya? it seemed like basement tu mcm personal space buat ahjumma landlady tu saja manakala yg lain nak buat jenayah kena guna lorong tgkt 4.

dia juga akui yg  dia latih dentist tu jd manipulator & psychopath
wlpn nmpk dentist tu dominan dan orchestrate everything,in the end, ahjumma mungkin dalang sebenarnya..

so aku syak reporter tu mgkn tak terselamat dan bakal jd mangsa seterusnya...perkara yg dentist tu terlepas pndg dan tak sangka ade saksi mase dia lakukan pembunuhan td..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 30-9-2019 06:21 PM
@wima tengok dak citer ni?



x tgk la uols..wpun ada rasa curious je nk tgk...sbb folo je tred ni..tp iols x cukup berani la...

uols pun ckp stress tgk...x sanggup la nk hadap...haha..

iols mampu layan 1 drama je wat masa ni..be melo tu...yg lain2 x sempat lg..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 08:06 AM GMT+8 , Processed in 0.063973 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list