CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

[OCN] Strangers From Hell - Lee Dong Wook, Im Si Wan

[Copy link]
Post time 3-9-2019 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 2-9-2019 10:29 PM
Biasa tengok citer thriller iols rasa nervous je... citer ni seram lain macam...

Wookie mastermi ...

seram sangat ke uols?

iols nk tengok drama ni..
tp iols penakut budaknya...huhu

klau seram sgt..mmg xleh la tgk..
nnti nk kena berteman plak klau nk bgn gi
toilet mmlm..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 06:29 AM
seram sangat ke uols?

iols nk tengok drama ni..

Dia bukan seram mcm citer hantu tu..
Cuba bayangkan kalau kita sewa bilik & penghuni2 lain kat situ semua pelik2 & menyeramkan..
Memang asyik berdebar2 je tgk citer ni..tapi best..
But not recommended tgk dgn budak2..

First time tgk wookie bwk watak antagonis..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2019 06:39 AM
Dia bukan seram mcm citer hantu tu..
Cuba bayangkan kalau kita sewa bilik & penghuni2 lain kat si ...

ooo...mcm trap aritu pun berdebar2 gak tgk...tp maybe x creepy cam ni la kot kn..

tula..iols nk tgk wookie bwk watak lain dr biasa..nnti tgk waktu siang la kot drama ni..jd xdela terbayang2..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:26 AM | Show all posts
Edited by mimiekiut at 3-9-2019 11:32 AM
Rahah replied at 1-9-2019 10:33 PM
Citer ni interesting tapi creepy... seriously rasa macam tengok ghost story...

Apasal dia  ...

X nyempat nak layan lg drama ni..

Kalau ikutkan jln cerita dlm webtoon dia sewa kt situ sbb murah banget..dia pun baru start keje so xde bajet..lgpun dia baru dtg Seoul dr kampung..so x tahu selok belok kt Seoul lg..

dia ada mintak nak kuar dari situ lepas beberapa hari stay kt situ tapi makcik owner tu kata kalau dia kuar dia tak dapat duit sewa terus burn gitew..so nak tak nak dia terpaksa dok sewa situ sampai hujung bulan gitu la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:09 PM | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 06:45 AM
ooo...mcm trap aritu pun berdebar2 gak tgk...tp maybe x creepy cam ni la kot kn..

tula..iols nk ...

yup..kalau takut jgn tgk mlm2..nanti termimpi2..

bukan saja penghuni2 kat situ menakutkan tapi keadaan kat studio tu sendiri..
dgn toilet yg super kotor..dgn landlord yg suka masakkan telur busuk kat tenant..

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2019 12:09 PM
yup..kalau takut jgn tgk mlm2..nanti termimpi2..

bukan saja penghuni2 kat situ menakutkan tapi  ...

eee..creepy...
tgk trailer pun mmg seram...

tp filem korea yg ganas2 bunuh2 camtu gakla kan gambar gelap suram je...

iols tunggu review uols bile cite ni dh tamat la..
klau best gile baru iols layan..
takut plak dh tgk asik duk terbayang2..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-9-2019 03:43 PM | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2019 12:09 PM
yup..kalau takut jgn tgk mlm2..nanti termimpi2..

bukan saja penghuni2 kat situ menakutkan tapi  ...

selalu iols tgk drama korea kagum tgk interior umah2 ngan toilet dorang yg berkilat lagi bersinar..tapi kali yachhhh..geli geleman tgk toilet nya kan..sib baik tgk tadi bukan time tgh lunch...ahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:46 PM | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2019 12:09 PM
yup..kalau takut jgn tgk mlm2..nanti termimpi2..

bukan saja penghuni2 kat situ menakutkan tapi  ...

aiols baru abes tgok ni
perghh..psycho giler semua org dlm cite ni
xsangka dentist aka lee dong wook mastermind yg bunuh2 penghuni kat situ
tp diorg mcm ada pertalian antara satu sama lain ja
sebb ada gmbr sesama jd volunteer

sian si wan terpinga2 ja duk kat situ

sape nak tgok memg disarankan tgok siang2 ye
malam2 kang takut nak p toilet plak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm menarik tp ketakutan la pulak baca review dkt sini. kumpul episod dlu la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 04:50 PM | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 06:29 AM
seram sangat ke uols?

iols nk tengok drama ni..

tak de lah seram sgt noks.. oldboy dulu tu lagik seram noks

kiranya penghuni apartment lusuh tu cuba nak jadikan penghuni yg baru masuk utk join aktiviti jahat diorg..
im si wan tu antara dipilih kerana dia ade criminal mind katanya..



Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 3-9-2019 04:50 PM
tak de lah seram sgt noks.. oldboy dulu tu lagik seram noks

kiranya penghuni apartment lusuh ...

hahaha...

oldboy tu seram sbb twist ujung2 tu uols...
tp klau oldboy lg seram means apela sgt drama ni kan..
blehla nmpknya try layan..kikiki
tp mmg lyn siang jela..
hotel del luna tu pun iols seram klau lyn mmlm...mmg penakut gile iols ni..haha

btw..uols dh aktif balik nmpknya daus...
byk jugak benang uols mengomen ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 06:01 PM | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 05:26 PM
hahaha...

oldboy tu seram sbb twist ujung2 tu uols...

sbb baru nak cergas balik menonton drama.. sblm ni satu dua jek tgk
lately layan drama moment of eighteen, doctor john, stranger from hell.. hotel del luna baru jek abis..



Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 3-9-2019 01:41 AM
byk sgt pki tepung gomak kah?

Mungkin jugak...
Tengok muka dia macam hantu pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 06:29 AM
seram sangat ke uols?

iols nk tengok drama ni..

Iols pun penakut uols...
Tapi gigih tengok citer ni... Hahaha...

Boleh tahan seram la... biasa tengok citer crime ni rasa  nervous je...

Pelakon best... plot citer pun best... tak boleh nak drop...

I suggest uols tengok siang... I memang penakut, so tengok citer ni siang je... so, takde la teringat2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 3-9-2019 06:45 AM
ooo...mcm trap aritu pun berdebar2 gak tgk...tp maybe x creepy cam ni la kot kn..

tula..iols nk ...

Pada iols citer trap tak sama feel macam tengok citer ni... walaupun genre sama tapi creepy lain macam...

Uols try la tengok 1@2 episode... best citer ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiekiut replied at 3-9-2019 11:26 AM
X nyempat nak layan lg drama ni..

Kalau ikutkan jln cerita dlm webtoon dia sewa kt situ sbb mur ...

Haah... iols tau dia tak cukup bajet... tapi i kesian tengok dia stay situ... neighbours semua weird & killer...

Tapi kan iols rasa ada advantage jung woo duduk situ... sebab dia tulis novel kan... confirm la banyak idea...

Kalau iols... mati keras kat eden studio tu... tak boleh tidur... Hahaha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols memang tak boleh nak ingat nama watak jahat dalam citer ni sebab creepy semacam tengok diorang...

I nak tau apa motif team ni jadi killer... satisfaction kah... wookie tu macam suka collect gigi je... eiii...

BTW... salah sorang victim tu macam indian kan...

I hope polis pompuan tu tak kena bunuh la...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Weh semalam aku tengok waktu mlm. Mujur tak mimpi.

Cerita ni eerie gila..watak, persekitaran..dasat
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols sebagai peminat horror , cite2 dark..creepy camni mmg favourite food Iols la
Alahai Wookie! Wpon ko jahat dlm cite ni, tak mampu nk benci sebab ko handsome. Tapi kemain watak wookie sejak dua menjak ni.. Dari doctor ke lawyer,pastu ke dentist plak. Professional betul.

Tapi kembang jugaklah tekak tgk toilet, shower area semua kotor
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun suka citer2 gini..iols dah biasa tgk citer2 yg dark..kalau novel pun iols prefer genre dark mcm novel fixi tu..tapi citer ni agak lain compared to drama2 thriller ocn sblm ni..

Let’s see whether percubaan wookie utk bwk watak creepy ni menjadi..adakah blh menandingi watak mo tae goo yg kim jae wook bwk dlm voice..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.078696 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list