CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 15655|Reply: 160

[Tempatan] Tulang wanita ditemui di ladang getah terbiar Uniten

  [Copy link]
Post time 11-4-2019 09:31 AM | Show all posts |Read mode
Juru ukur jumpa tulang manusia di kawasan UNITENSuhaila Shahrul Annuar
suhaila.shahrul@nstp.com.my


PUTRAJAYA: Beberapa tulang manusia dipercayai milik seorang wanita ditemui di kawasan hutan ladang getah terbiar di Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) di Kampung Datuk Abu Bakar Baginda, Sepang, dekat sini, semalam. Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Abdul Aziz Ali, berkata dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, pengadu yang juga seorang juru ukur sedang dalam proses membuat kerja pengukuran tanah di seluruh kawasan UNITEN.



“Ketika hendak mengukur di kawasan berkenaan, pengadu terlihat selipar, pakaian dan bantal di salah satu ‘check point’.

“Pengadu menghampiri dan mendapati terdapat beberapa tulang yang besar dan dibalut dengan selimut disyaki sebagai tulang manusia.

“Tempat kejadian adalah sebuah kawasan hutan ladang getah yang terbiar di dalam UNITEN dengan anggaran jarak kira-kira satu kilometer dari padang ragbi dan 30 meter dari jalan tanah merah berdekatan pencawang elektrik,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, siasatan polis mendapati ia adalah tulang manusia selain beberapa barangan lain dipercayai milik mangsa termasuk sepasang selipar, sebentuk cincin, sehelai jaket kain berwarna gelap, satu gelang tangan dan tali pengikat rambut.

Katanya, barangan lain yang turut ditemui adalah tali pinggang berwarna hitam, seluar dan baju dalam selain sehelai selimut.

“Tiada sebarang dokumen pengenalan diri ditemui di tempat kejadian.

“Mangsa dipercayai seorang wanita dan berkemungkinan mayat mangsa ditinggalkan di tempat berkenaan kira-kira setahun yang lalu,” katanya.

Beliau berkata, siasatan dibuat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan sesiapa yang mempunyai maklumat berkaitan kes itu boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Asisten Superintendan Wan Azirul, di Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang di talian 03-87774222 atau mana-mana balai polis berhampiran.









This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2019 09:34 AM | Show all posts
mayat siapalah agaknya tu ya.. semoga pihak polis dpt merungkai misteri kes jenayah bunuh ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2019 09:35 AM | Show all posts
myakayina replied at 11-4-2019 09:34 AM
mayat siapalah agaknya tu ya.. semoga pihak polis dpt merungkai misteri kes jenayah bunuh ni..

macam minah2 rempit or student je
berdasarkan kasut tu

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:36 AM | Show all posts
kena check senarai org yg hilang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2019 09:37 AM | Show all posts
lipans replied at 11-4-2019 09:36 AM
kena check senarai org yg hilang.

katanya siap jumpa selimut dan bantal
takkan hiking situ kot.
ke takkan lari dari rumah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:37 AM | Show all posts
kena buat DNA test mangsa dan
keluarga orang hilang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:38 AM | Show all posts
nanny_1 replied at 11-4-2019 09:35 AM
macam minah2 rempit or student je
berdasarkan kasut tu

boleh jadi jgk kan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:40 AM | Show all posts
Jumpa selimut?????

Wat pe  kat situ tuh

Bukan tmpt hiking tu
Ke lari dari rumah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-4-2019 09:43 AM | Show all posts
shania88 replied at 11-4-2019 09:40 AM
Jumpa selimut?????

Wat pe  kat situ tuh

macam pelik je zaman 2019 ni lari dari rumah masuk ke hutan
iols ingat lari dari rumah ke rumah pakwe je
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:44 AM | Show all posts
Aku rasa dia kena bunuh di tempat lain
Lalu pembunuh membawa mangsa dibunuh yg ditutupi oleh selimut kat ladang tuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:45 AM | Show all posts
tlg la jangan tuduh bunian sorok pastu mai jumpa kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:45 AM | Show all posts
kalau student, takkan tak ada report orang hilang..
mak bapak family takkan tak cari..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:49 AM | Show all posts
Kesian betul la kalau jadi mangsa bunuh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin ada kes org hilang yg kita x tahu kot..xsemua keluar media massa.

Lglun mybe family xda..n org dok ingat dia sibuk belajar kt uniten (klau dia student la).

Mybe dia sibunuh tmpt lain, bantal dibawa skali abb guna utk tekup mula, gulung skali dlm selimut tu. (Byk naa tgk kes kat CnI)
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:50 AM | Show all posts
msti pempuan ni muda lg... siannye
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
ada bantal ada selimut...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
nanny_1 replied at 11-4-2019 09:35 AM
macam minah2 rempit or student je
berdasarkan kasut tu

Yup, fashion  Minah rempit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2019 09:53 AM | Show all posts
iloveselangor replied at 11-4-2019 09:52 AM
Yup, fashion  Minah rempit

aku syak baya awal 20an gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
nanny_1 replied at 11-4-2019 09:37 AM
katanya siap jumpa selimut dan bantal
takkan hiking situ kot.
ke takkan lari dari rumah?

Beromen ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2019 09:54 AM | Show all posts

jauh betul beromen sampai ke dalam hutan.
hotel murah kan ado.
tempat iols ada hotel kira jam
ramai acik2 kahwin masuk situ
konon kata p kerja padahal masuk hotel kira jam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 05:31 PM GMT+8 , Processed in 0.118503 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list