CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 27-4-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Datang kerja on time balik pun on time. Tugasan pun selalunya akan abis sebelum balik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
on time
x lebih
x kurang
sharp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 08:14 PM | Show all posts
rata2 org memang prefer balik kerja on time. tetapi depends pada workjob jugak kan. for our industry ko senior or junior if time tendering stage for sure kena overtime even for 1 day. sebab kne kejar dateline yg tak logik dek akal

but still tak selalu lah kan overtime tu so kira acceptable lah jugekkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Datang awal blk lewat..sbb pg dan ptg slalunya students datang tnya soalan..so mmg xleh nk blk awai la..huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2019 03:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 kerja datang awal balik lambat nak impress bos. Bila dah senior ni, datang awal sebab hantar budak sekolah dan breakfast dgn hubby... balik ikut mood bos... dia balik awal aku pun menyusul, dia balik lambat aku pun ikut tapi tengok keadaanlah klu dia lambat sebab duk bersembang kat phone aku chow dulu... after office hour famili lebih memerlukan aku... lagipun senior staf yg selalu balik lambat ni aku perasan KPI drg takde beza dgn yg balik awal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 02:01 AM | Show all posts
Most of the time i akan balik on time
I akan make sure kerja siap before balik
Tp kalau keadaan tak mengizinkan i akan stay back
Rasanya jarang la buat overtime ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2019 01:30 PM | Show all posts
datang on time, balik pun on time. Unless kalau ada kerja kena settle, balik lewat sampai kerja siap. kalau tak boleh siap, bawak balik, buat kat rumah. kalau tak siap kat rumah, esok pagi2 datang awal selesaikan kerja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:01 PM | Show all posts
balik on time of course
kerja boleh tunggu...tapi masa bersama keluarga is precious
nanti sedar sedar anak dah besar panjang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by united_holland at 20-5-2019 04:33 PM

Work never ending uols, so I prefer balik on time but make sure time keje fokus buat keje..Lagipun kat tempat I semua jenis kalau dah siap keje balik lah why stayback? Lagipun takde payment pun kalau buat ot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:08 PM | Show all posts
i balik on time.sebab cukup2 la zaman studi arhitecture dulu asek midnite saje. mcm tak de kehidupan. so dah kerja mmg i balek on time untuk menikmati kehidupan malam yg dah terlepas lebih 4 tahun lamanya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
i balik kadang ontime, kadang balik lambat dlm setgh jam lewat..ganti balik masa kerja yg kita ambil bersembang dgn kawan ka, masa kita pg pantry buat air ka..br rasa berkat sikit nk guna duit gaji..huhu..

tapi kalau kerja agak urgent & penting i akan balik lambat siapkan kerja sbb i jenis tak boleh tunggu besok baru nak buat, nanti i kat rumah duk teringat-ingat kerja tu, so better la siapkan agar tak menyusahkan diri utk buat kerja yang bertangguh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:43 PM | Show all posts
iols datang ontime. blk pon ontime sbb skrg dah berfamily.

kalau time bujang memang bertunggu tangga kt opis la. sebab balik umah awal pon takde orang kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pula jam 7.30pagi dah sampai, pukul 6.30petang baru boleh balik since carpool dengan husband.

Tu belum lagi kalau husband ada urgent meeting,  support, task...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:22 PM | Show all posts
Datang awal. office hour pukul 9, tapi biasanya akan dtg sebelum 8.30 sebab suka breakfast kat opis dan ambik mood sebelum mula keje.
balik harus on time.
pedulik la aku orang nak jeling2 sebab cukup time ko angkat beg, janji keje aku siap tak penah pending.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:10 AM | Show all posts
balik on time sbb banyak lagi keja nak buat kat rumah...
mana anak2 lagi nak di urus teda masa nak ot kat ofis
melainkan bos suruh kerja lebih masa...kenalah stay kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Datang awal sebab taknak stuck atas jalanraya pastu balik on time sebab nak uruskan anak2 dan family. Melainkan tak boleh elak kena stay juga. iol event2 pun tak pegi. Ada je bagi alasan mcm2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2019 12:54 PM | Show all posts
flexible...

datang awal balik awal
datang awal balik lambat
datang lambat balik awal
datang lambat balik lambat giler mati

ikut keperluan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:08 PM | Show all posts
Ai selalu masuk kerja awal sikit. Zaman bkerja makan gaji la.. Kerja start 9, ai masuk 830  selalunya.. Sbb boleh breakfast dulu. Scrolling website ke fb ke.. Start pukul 9 zasss terus start buat kerja.  Zaman first job dulu, bujang, muda dan masih naif, yg bekerja sampai 8 9 malam tau.. Konon.. Tp lepastu br sedar, ai kena fikir yg life ai bukan dkat ofis je.

Cuma kalau ada hal tertentu, macam kul 6 nak gi dinner, so ai lepak jelah ofis siapkan kerja apa yg patut.

Ai nasihatkan kat semua, SILA DATANG KERJA AWAL 5 10 MINIT PON TAKPE.. LEPASTU BALIK ON TIME!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:10 PM | Show all posts
Noyen replied at 23-5-2019 01:22 PM
Datang awal. office hour pukul 9, tapi biasanya akan dtg sebelum 8.30 sebab suka breakfast kat opis  ...

Eh sama! Suka breakfast and cari mood dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:19 PM | Show all posts
sarukhan replied at 24-5-2019 01:10 PM
Eh sama! Suka breakfast and cari mood dulu..

YES!! So nanti bila pukul 9 sharp dah boleh terus fokus kerja.
Takde dah nak main2 nak scroll fon bagai.
Walaupun rumah dengan ofis iols jarak jalan kaki je, tetap iols datang awal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 07:13 PM GMT+8 , Processed in 0.072907 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list