CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 12-4-2019 09:52 AM | Show all posts
Yeay..Yeay...Yeay....hari ini Jumat...
5.00 tepat acik nak punch card, nak amik si kecik cepat-cepat, rindu setiap hari....
Ya permudahkanlah niatku ini....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau sye lebih selesa dtng keje awl 5 or 10minit.sbb senang nk prepare diri tul strt wat keje. N x lah rasa mcm kelamkabut sngt. N klau blik pun lebihbkurng sama lewat 5 0 10minit sbb mls nk berebut dgn yg lain time blik... Klau ot mmg xleh lebih satu jam.otak trus jem...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ikot kperluan...tak ada keja mmg balik on time la..tak pun lajak la 5 - 10 minit supaya tak kelam kabut..tapi kalau keja bnyak n urgent mmg kna staybck la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgok pada keadaan. Selalunya lebih prefer dtg awal dan balik on time. Keje yang ada pada mastu tu cube siapkan haritu jugak. So esok hari bole buat kerja lain pulak. Klu diberitahu hari esok ade stock take atau stok brg masuk byk, mmg akan dtg lagi awal. Lgpun lg bgus siapkan kerja awal sbb didik diri supaya rajin n siap kn keje on time....klu lmbt2 siapkan keje...lama2 mutu kerja pun xberkualita da

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
biasanya 5.05 atau 5.35

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Prefer balik on time kalau tak stress akan menjelma. Luar kerja automatic otak stop fikir pasal kerja. Me time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-4-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy jenis yg x suka stayback pas kja. For me 9 to 6 mmg sufficient dah. After 6 is family time. Klo ikutkan kja smpi mati pon x abis tp anak2 mkn besar, x lm lg mesti dorang akn tgglkan makbapak ni utk hidup sdri. So....sorry boss career & family sm penting. I hv to balance both.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalaulaaa boleh balik kerja ontime kan... Punch masuk jam 7.55am.. Punch keluar 5.30 pm.. Kdg2 pukul 6 kadang pkl 7. Tak pernah boleh balik jam 5 tepat. Boss aku suka datang opis lewat2,suruh buat itu,ini. Geramm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kerisnaga at 17-4-2019 12:34 AM

biasanya saya keluar pegi keje dlm pukul 6 walaupun opis dalam 15 minit perjalanan sb suka prepare apa yg patut dulu. lgpun boleh tau gak sistem ada problem tak masa mlm sebelumnya. kalo waktu balik mmg on time. malaslah nk tunggu lg melainkan kawan shift malam dtg lambat atau tak dtg, yg tu kenalah sambung ot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
If sampai awal dan takde keja extra balik on time la


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 11:24 AM | Show all posts
On course prefer balik on time. Unless ada keje kena settle kan haritu juga kerja lebih lah sikit atau jalan jem plus hujan lebat. Sebab tau no point keluar on time sekali pun tetap sangkut dalam jem nak lagi minyak pun dah menyala...lapar lagi...Hahaha so kalau mcm tu better stay je la dulu kt office. Agak2 lepas maghrib dah kurang jem tu moh ler kita balik.

Tapi kalau jenis ofis pun ramai orang lagi yang stayback, kerja pun ada yang tak siap lagi...stayback lah juga. Tapi kalau ofis tu angker, dah tak org...ca alip bot lah kita. Opis kt dalam mall best, leh singgah. Tapi kalau bukan dalam mall, tapi jalan jem + hujan lebat...keluar opis singgah lah mall yang terdekat ataupun pergi lah soru dulu sebelum balik rumah. Dah settle semua senang balik rumah terus rest (tertakluk kepada bujang) yang dah kawin tu kena settle kan kerja rumah pulak kan..hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by farlis at 19-4-2019 12:03 PM

Sampai keje on time, balik on time.. Kalau i dtg lewat tanpa dirancang, mcm sangkut dlm jem ka, i blk lewat sikit.. Cover blk.. Tp keje syif, i kena make sure punctual, l on time. Kesian dgn member syif sblm ni. Tak blh blk selagi kita x smpi. Bdk2 level lain xpe.. Diorang blh cover each other. My level, nobody can cover us.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 01:02 PM | Show all posts
I dtg awal.mmg jenis i akan dtg awal.balik kalo xde apa2 mmg on time.tp skrg kejamdh byk.kna stay back.jarang dh dpt balik on time.even weekend kna kerja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 02:34 PM | Show all posts
aku mmg balik awal
aku pnya priority is my family
aku kerja mmg ok, tp aku xkan stayback
OT mmg akan wat on weekend, but with my kids on tow.
whatever it is, kerja is 2nd
aku xmau rugi terlpas anak2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 04:58 PM | Show all posts
Off PC....jom balik
tak sabar nak jumpa anak-anak
Seronoknya 2 hari dapat berkepit dengan anak-anak dari pagi hingga ke malam
Thank You Allah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:04 PM | Show all posts
saya suka datang awal balik on time unless ada urgent kena buat .. datang awal mood pun tgh berkobar kobar dgn org tak ramai lagi . balik on time sbb ada kerja rumah yang menanti .. nanti stress itu tak siap ini tak siap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Datang awal beli breakfast enjoy makan dpn pc sorang2 sbb office kosong. Cari mood, before org masuk dh boleh start kerja. Best! And balik: totally on time. Ada kerja lebih pun kdg2 bwk balik rumah tp diam2 je xbgtau boss sbb xnak dia expect i can always entertain them after-work

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 05:23 PM | Show all posts
Balik kerja on time, bagi i kerja bukanlah everything.. Masa bersama family adalah lebih penting. Dari pagi sampai petang dah mengadap kerja kalau ot bila nak ada masa dgn family..betul tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu waktu mula kerja memang selalu masuk office awal and balik satu jam-tiga jam lewat.. starting this year masuk kerja on time and balik pun on time (exceptional case baru lah OT tupun limit sampai satu jam je).. kalau more than that dah tak boleh bagi full concentration so buat apa stay lama lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 10:16 AM | Show all posts
Iols slalu dtg on time, tp kdg2 tu tlewat gak 5-10 minit

Bab balik memang sharp kul 6 sbb byk keje menanti kat rmh plak.  Lg pun kalo blk lmbt pun x leh claim overtime

Sesekali blk lmbt kiranya bos terlajak meeting

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 08:58 PM GMT+8 , Processed in 0.084752 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list