CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 4-4-2019 03:59 PM | Show all posts
kadang kadang je dapat balik awal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih sikit je 10 minit or 15 minit.. paling lewat 30 minit la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:32 PM | Show all posts
balik on time..hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy sebelum laksana waktu fleksi, mesti balik setengah jam lewat.. Dah fleksi ni balik on time... Hahaa... X tahu kenapa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 02:55 PM | Show all posts
of cosss ontime...hahhaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu bertahun2 I jenis workaholic kerja dtg paling awal dan balik paling lambat. Sampai ofismate perli, ko tido kat ofis ke. Masa tu kerja I byk guna paperwork, documentations etc, mmg kerja kena settle kat office.

Sekarang dah bertahun juga I masuk kerja on time, 5pm sharp I org pertama yg terus balik rumah. Even kalau ada meeting dgn colleagues atau dgn boss pun, I cakap dah pukul 5 ye, I nak balik. Apa2 set new meeting esok sambung discussion.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-4-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nsmj at 5-4-2019 10:19 PM

Datang awal 15-20 minit. Senang nak rebut parking bila datang awal ni. Pernah datang awal dalam 5 minit macam tu cepat gila penuh parking. Berpusing cari parking kosong. Mujur ada la parking dekat tempat ceruk ceruk. Pastu balik sharp 5.30 ptg. Kucing kucing saya menanti di rumah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Datang keje sblm 8.30, balik keje sblm kol 6, sampai rumah dlm 6.30

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya sejenis yang on time.. Balik kerja on time sebab perasaan tak sabar nak balik rumah membuatkan saya tak hiraukan hal kerja yang lain.. Asalkan kerja saya untuk hari tu siap, saya on time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau takde keja byk balik on time, kalau ada kerja penting utk disiapkan baru OT.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 12:42 PM | Show all posts
bergantung pada keadaaan....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 02:57 PM | Show all posts
meols smpai on time balik pun sama..lepas balik kerja xnak igt lgsg pasal kerja.. sebab meols xnk stress

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa single.. mmg pulun balik lambat panjang, kita pun tak kisah sbb OT RM16/ jam.. lebih 3 jam dapat elaun makan RM50 ke RM40 macam tu lah..

Dah kawin, husband tak bg ler balik lambat. Resign terus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 10:14 AM | Show all posts
staff ofis i semua sharp jam 5.00 petang dah beratur depan mesin punch card....i kdg-kdg leka buat kerja sedar-sedar dah pukul 5 lebih....tengok-tengok ofis dah sunyi sangat...tinggal i sorang je.....apa lagi i pun transfer file ke google drive, off pc dan cabutttt......niat nak sambung di rmh mlm-mlm nnti....(hehehehe janji niat tu ada)...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 10:50 AM | Show all posts
datang keje awal 5 - 10 minit. Balik keje biasakan lewat 1 minit dari waktu sepatutnya. tak nampak la sangat on time nyaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 06:11 AM | Show all posts
waktu usia muda, tanaga masih banyak, komitmen masih kurang - kerja lah kuat-kuat, datang awal, balik lambat, untuk menimba sebanyak pengetahuan yang mungkin.

bila usia dah meningkat, tenaga pun dah susut, keluarga perlu diutamakan - datang awal, balik pun on-time. bolehlah berjemaah solat maghrib di masjid, kalau sempat boleh bersukan petang-petang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2019 12:43 PM | Show all posts
aku buat part time and payment by hours so aku xkisah balik lmbt ot sb niat aku keje gaji tu mmg untuk anak.

pagi ke ptg aku habis kn masa ngan ank2 then ptg aku keje smpai mlm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:27 PM | Show all posts
ofis i takde peruntukan overtime utk kebanyakan post..hanya ada 2-3 org je mcm office boy and security ada over time...so everyday balik  on time..tapi i everyday datang keja awal sbb hantar anak awal ke rumah pengasuh..masuk awal breakfast sepsiap and masuk time terus buat keja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:34 PM | Show all posts
office baru ni masuk kul 9,balik 530 sharp sharp..heaven sgt

office before ni..setiap kelewatan akan diambilkira,cukup bulan HR akan kena kira brp jumlah minit yg lewat,campur and bahagi jam dan mins,n wallaaaaa ptg gaji.balik plg awal pun 630.

dgn off sblm tu,dtg ok je on time,ya lah bos mana suka lewat kan..tp tak boleh balik ontime,horror..end up clerk  sebelah,start buat keja aftr lunch sebab nak bagi habih keja lewat..kosserlah ..HOD tak suka staf dept balik 530.so terpaksa la kitaorg mereput till magrib,kami ada laif okeh laiffff dgn family

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:49 PM | Show all posts
Time balik lewat 5 to 10 mins gitu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 08:04 PM GMT+8 , Processed in 0.065351 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list