CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 24-6-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
i mmg klu xde keje yg nk diselesaikan mmg selalu blik on time.. x kuasa lah i nk berlama2 dkt tmpat keje..hahah.. klu ada keje bru lah i bertapa lama skit tp mmg mcm tu je stail keje i.. dkat rumah pn mmg x pkir psal hal keje dah..

sbb pikir skali, buat sakit kepala je kita wat keje smp blik rumah plak.. bg iols, bila dkat rumah, i sangkut sgala hal keje dkat pagar rumah i, bila kt tmpat keje plak, i sangkut hal rmhtngga dkat pagar tmpat keje plak..hehehe.

so, i harap i xde stress nk pkir dua msalah skaligus.. xnk biarkan hdup diselubungi stress.. btul x?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2019 10:27 AM | Show all posts
iols jenis masuk kerja awal sebab ada punchcard (tolak 0.50sen kalau lambat 1minit) then balik on time.. sebab kalau balik lambat pun tak kira OT, korang boleh agak tak company iols mcm mana?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ON TIME! My office never allow OT
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:21 PM | Show all posts
Balik on time! Unless ada meeting/bengkel yg menuntut utk balik lewat then i'll stay.But most of the time mmg xstay. 4.30 dh punch out.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time la. Sbb kadang2 ada harinya kita tiba2 dpt kerja urgent kene siap cepat. Dahhh kene balik lambat. So bila ada peluang balik on time, balik la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 01:44 AM | Show all posts
Balik on time sebab so called 'productivity or stay back' is such a glorified capitalism culture. Semalam baru sahaja dikeluarkan statistik menyatakan KL adalah city kelima yang overwork in the world. That is sad.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-8-2019 06:39 AM | Show all posts
Masuk keje awal sebab nak elak jem sesambil settle kan keje apa yang patut dan sharp 5.30 selalu jadi orang yg pertama touch tumb. Sesambil berharap masa turun bawah tak terserempak dgn ceo.kalau terserempak pun atas meja da bersih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 02:04 PM | Show all posts
OT sbb mmg kene tgu production OT tapi boleh claim meal je..so sad my life...tapi bersyukur jelah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya sangat hormat tinggi dengan orang2 yang  balik kerja on time, majikan mungkin tak suka tapi biasa orang yang boleh kawal masa dia dengan betul dengan siapkan kerja tanpa perlu tangguh untuk esok mmg hebat,

Masa baru kerja saya suka perhati orang yang macam ni, kalau saya tak pasti, saya akan minta tunjuk ajar macam mana nak arrange masa kerja,

Biasanya dorang pesan selesaikan kerja yang mudah dulu, baru fokus yang susah sikit, lagi susah kerja kita nak setel bila dekat dgn waktu balik lagi kita push diri kita untuk setel benda tu dgn baik, mula2 mmg perit, lama2 dah okey,

Sebab kalau buat kerja susah dulu mmg akan ambil banyak masa, sebab kita fikir alah yang next nanti mudah, so kita banyak tangguh masa, tu yang makan sekali dgn kerja mudah, dua2 siap tak sempurna, itu pesan senior saya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 01:41 PM | Show all posts
Datang kerja awal, baca news online,  tenguk email, kalau-kalau ada yang perlu dibuat, tenguk kerja semalam supaya senang nak sambung hari ini. Bila pukul 9.00 pagi, mula masuk "mode kerja", saya cuba tak buat hal persendirian masa ni.

Balik kerja ikut keadaan, selalu cuba paling lambat setengah jam lepas waktu tamat. Tapi kalau ada yang urgent macam esok boss ada meeting saya tunggu tapi lepas maghrib mesti balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik lambat sebab malas nak hadap jem..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:43 PM | Show all posts
dulu takde org tunggu kat rumah..so mmg selalu overtime..kadang tu borak lebih drpd kerja haha sbb opis happening..& kite xbleh pon claim oT
skrg on time plis...sbb minions seme da tungguuuuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 04:55 PM | Show all posts
on time lerrr...sbb xde bayaran OT pung...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:32 AM | Show all posts
sy balik on time. sbb  biasa mmg dh terpacak awl pagi sebelum office bukak .  dtg awl sbb nak elak jem.  

my previous manager  really appreciate staff dia yg suka buat overtime (pdhal bkn byk keje pun). pd sy kalau keje byk boleh la overtime,  tp tak de keje nak duduk kt office lama2 buat apa.

nasib sekarang dh tukar department and manager. masuk keje awl, balik lg awl.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I prefer balik on time sbb dah masa pun tamat . Dulu2 sblm confirmed , memang stay back secara jujur sbb kerja x habis . So , x sampai 3bln terus jd permanent staff . Now , rasenye prestasi kerja n attitude rasenye ok . Ade gak stay back sbb nk settle kan sikitttttt je lagi kerja . Bkn sbb nk appreciation , tp risau kot2 esok mc ke . Hehe . Tapi sedih tak pernah naik gred dah bertahun2 . Now , selagi blh on time , akan balik on time .

Perform OT utk other task & job yg x related tu my main task . Bkn sbb nak appreciation , tapi sbb nak gain money lebih . Gaji cukup makan .

So far tmpt i xde istilah stay back utk dpt name sbb mcm x gune pun . Hahhahaaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik kerja on time bila rasa kalau boss tak bagi naik gaji. Kerja kerja masa bila dapat bonus gaji you kerja lah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Datang on time, balik on time...unless boss bagi last minute assignment yg dateline pun esok..no choice but to stay back...
Tapi kalo last minute assignment, but dateline not tight, then datang awal, balik still on time..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time... Sbb nk spent time ngan family.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 10:23 AM | Show all posts
Balik mesti on time. Sebab dah ada tanggungjawab lain pada anak suami. Company ni bila-bila masa boleh ganti kita. Jd tak payah lah jd hamba company sangat. Tapi tulah, aku nak balik, boss pulak tak balik-balik.. hahahaha jd paling-paling pon aku delaykan 5min je. Then beransur pulang
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
balik on time. kena balance kan masa. masa tu berharga. suami iols mmg pantang kalau weekend pun iols spend masa buat kerja sebab weekend patutnya masa beriadah bersama gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.089555 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list