CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 24-5-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Of course la fox pilih nak balik keje on time. But, in reality, mai keje biasanya on time, balik keje tak pernah on time. Selalu balik lewat. Sekarang cam okay sikit lewatnya, dulu2 paling awal pun balik jam 7-8 malam. Nak wat camana, dah keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2019 05:15 PM | Show all posts
Foxey replied at 24-5-2019 03:13 PM
Of course la fox pilih nak balik keje on time. But, in reality, mai keje biasanya on time, balik kej ...

btols... meols even mc demam or tgh cuti nak lurus pinggang kat rumah pun dah banyak kali dah big bos call direct mintak dtg keje....


apetah lah normal working hours ni mmg dia sendiri pun balik kul9 mlm paling cepat pun...


haisshhhh... tau la dah percaya kita buat keje direct dgn dia...  tak ikut arahan kang kang kang kang...backfire kita balik...haisshhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka balik on time tapi masuk keje lambat.boleh tak gitu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time..Bak Kate TT kita pun ade life lain lepas waktu kerja..Masa utk keluarga pula..tapi kalau ada kerja urgent perlu selesaikan hari tu juga, I will stay back la..tp bos pun jangan la ambil kesempatan bagi kerja lewat kannn..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:26 PM | Show all posts
balik keje ontime, bagusnya dengan bos baru ni dia tak berkira kalau kita nak balik ontime, dia faham agaknya kita nak uruskan ambil anak sume, dengan bos lama dulu walapun dh kerja lebih masa bila maklumkan nak balik boleh lagi dia pertikai awal lagi dah nak balik ke..stressya aku..mujurlah seksaan dari segi nak balik ni dah berakhir sekarang..legaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:40 PM | Show all posts
Masuk keja awal bebenor...balik pon awal sikit..takut la sensorang je kat office, boss pon dah lama benau tak tunjukkan muka..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-6-2019 01:26 PM | Show all posts
Datang awal sebab senang nk buat preparation utk meeting ke apa ke..Bosses lak sejenis dtg awal jugak jd mcm segan lak kalo masuk lmbt dari dia.

masa x kawen lg, leh stay lama sikit or wiken pon leh dtg support sukarela..tp bila dh kawen ni, terus terang cakap dgn boss, ada komitmen lain kt rumah dh.

skrg balik on time or paling lmbt 30 min ja.. kene amek anak bagai dh kann..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Punch card 10-15mnit awal, balik sharp on time,
Ada kehidupan/urusan lain yg menanti selepas kerja..walopun ada yg bising di belakang,  i dont care

Buat hapa lepak opis after offcehour??
Urusan dunia jaa, kena cari bekalan akhirat pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time dah la. Klu sakit bukan sapaa ambil tahu pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:29 PM | Show all posts
Masuk keja ontime tapi balik awal before time




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:54 PM | Show all posts
On time. I don't do charity for company!
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat me ols, masuk on time balik on time. Never ever sacrifice your personal life for your company you ols. Tak berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Of cozz blk on time. Dulu penah la jgk keje lbh masa konon2 mcm nk tunjuk yg kite ni xde la berkira sgt dgn company.  Tp pengalaman jgk la yg mengajar erti blk keje kene on time.. Tp kalo ade bnd yg urgent tu kene jgk keje lbh masa jgk. Nk buat mcm mne kan.. Adat mkn gaji

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
i slalu balik on time. klau ada kerja urgent baru stay . tp selalunya dlm sebulan. 2-3 kali je balik lambat. hari lain sume on time sbb nk elak jem
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Datang awal & balik on time. Kalau kena stay back pun, lepas habis segala keje@ meeting, terus chow. Tepu dah otak kalau kena stay lama2. Kalau ada benda nak kena follow up, een prefer buat awal pagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tengok keje
klu keje abes awal balik la awal
klu tak i stay je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2019 09:01 AM | Show all posts
kalau banyak kerja... kena balik lambat sebab x suka tangguh2 kerja...kena setel hari tu jugak..tapi kalau xde kerja...balik la on time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 04:17 PM | Show all posts
on time of course!

tapi x menolak kalau terpaksa overtime asalkan bukan selalu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 04:46 PM | Show all posts
balik on time.. and tak sukalah sejak ada whatsapp ni.. huhuhuhu..

bila ada whatsapp, kita ni dah macam 7e pulak..24/7 pulak jadi kaunter pertanyaan boss.. suka2 dia teringat nak report itu, dia mintak.. nak figure ini, dia mintak.. haih~~ kalau ada undang2 digubal yg pekerja boleh saman boss yg hantar whatsapp after office hour, i SOKONG!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 04:56 PM | Show all posts
sejak keje company baru ni, memang daku balik on time...lagi pulak keje pun semua dah setel...

malas nak stay lama2 kat ofis lps ofishour...sbb tak sabar nak balik rumah, jumpa org2 tersayang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:55 PM GMT+8 , Processed in 0.064246 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list