CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 2-4-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
9 jam trmsk rehat tu pun dah ckp utk cr rejeki... 9 jam tidoq... 4 jam membawang... brapa jam utk Allah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka datang kerja awal sebab boleh relaks kejap dan suka balik on time sebab nak jenjalan lepas habis waktu kerja untuk Release tension. Setiap hari macam tuu sebab aku ni jenis tak suka bawa balik masalah tempat kerja ke rumah. So aku akan jenjalan hilangkan stress dulu sebelum balik rumah  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:18 PM | Show all posts
dating awal, balik on time. busy after work ambik anak sekolah, masak dinner hantar anak tusyen

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:32 PM | Show all posts
masa meolz dekat Germany dulu.... 8-5 sharp... cukup pukul 5, geng2 German pakat balik... stay pon kes rare sgt... meolz tanya la mmg cenggitu ka.. theyol cakap family first & kerja kna produktif...

ntah la.. sbb meolz stay tu dekat Rostock.. kampung2 sikit kawasan ni nk banding dgn Hamburg, Berlin....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:57 PM | Show all posts
Datang on time , balik on time. Itu yg sebagus bagusnya imo.

Tp sebab i sejenis kalau pagi pagi tu nak ambil mood kerja lambat sikit so iolls balik lambat sikit. Ibarat mengganti masa yg disia-siakan tu walaupun tak wujud pun konsep tu . Bos pun bukan nampak pun i balik bila sbb bilik bos nun jauh di bangunan lain. Nak nak pula iolls bukan ada family pun nak kena balik awal. So aman aman je. Kadang kadang mai angin khusyuk buat kerja, sedar sedar dah sunyi dah takde orang.
*Disebabkan i nak hilangkan mengantuk, main forum. Nampaknya harini balik lambat lagi lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
masuk je on time.. balik i jenis tak kisah balik even lmbt 15 minit pun.. mcm senior i sharp je terus balik tepat plak tu.. i cuba bt mcm tu tp tak boleh.. ada je hal kena bt itu la kena bt ini la.. tp i tak claim ot pun kalau bnda tu i rela.. tp kalau mmg duty i kena bt overtime baru i claim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-4-2019 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Datang awal 30 minit selalunya sebab nak breakfast sama2 kawan (macam budak sekolah pulak) Then balik selalu on time, tak pun 5 minit lebih macam tu. Kalau husband jemput, kena tunggu lah susun2 file ke kemas2 cabinet ke.

Pernah I kerja sekejap je tak sampai sebulan sebab kerja macam hamba. Memang takde punch card katanyah macam army pulak sebab taknak strict. Tapiiiii kalau ada meeting walaupun tak involve, kena tunggu sampai pukul 9pm wadefakkkk. Kalau nak balik kena bgtau reason kenapa nak balik. Pening iolls terus resign. Kena demam terkejut low blood pressure terus. Ada staff yg masuk selepas2 I ramai kerja sekejap je. Punyalah nak maintain KPI company, staff yg teruk huuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu bujang rajin la ot.balik awal pun serabut jam..baik ot je dapat duit lebih.ni dah ada family tak sabar nk balik rumah cium anak2.kerja mmg tak pernah habis.duit lebih tak sepenting anak2.mereka membesar sekali je.tak nak terlepas any moment.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2019 09:22 AM | Show all posts
dokupangg replied at 2-4-2019 02:24 PM
omg same culture dengan my company... serious ah kadang bukan buat apa pun, tekan space backspace  ...

Sabo jelahhhh, kalau kita ni mati kutu dibuatnya. Deyols boleh lagi buat muka tekun walaupun tekan space backspace sahajaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:32 AM | Show all posts
Balik On Time. Sebab pergi kerja dah keluar pagi2..Kalau time balik, keluar on time pun sampai rumah dah lewat..Kat rumah ada dah yg menunggu..Rugi masa kalau buat OT..gaji tetap sama..hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols mmg akan balik kerja on time, perkara boleh settle esok as tak urgent, esok2 je... generally it’s bad for health if overwork, unless you are building yr own empire la kot

Iols ada few friends yg suka lepak2 & hangout kat tmpat kerja before balik, seriously tak faham, nak tegur, takut terasa plk kan...

Few ppl yg i know like highly educated pun, they all ni smua balik on time je. Ada certain tu, 5 mins dh tggu nak punch

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dstang kerja on time or terlambat sikit, stay back bila perlu lakukan kerja2 tambahan, jika tidak balik on time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 07:59 AM | Show all posts
bergantung.
kalau perlu ot saya akan ot
kalau tak perlu balik je awal on time

takde masalah nak ot or tak..huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau dah habis kerja balik on time..actually work smart...hehe..melainkan kalau la ada org yg nak claim elaun ot lebih..tmpt kerja I dulu2 lerr..hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:40 AM | Show all posts

Datang on time and balik on time. ..keje dah lama pandai2lar manage masa...
komitmen luar kerja pon penting jg ..cukup2lar waktu yg diguna sebelum smpai ke tmpt kerja hinggalah keluar dr tempat keje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sentiasa balik on time sbb masa di luar kerja sangat berharga. kerja lebih masa bila perlu sahaja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2019 01:27 PM | Show all posts
dtg awal balik ontime pon ok. jgn dtg lmbt tp nak blik ontime plk..nsb skrg ad waktu fleksi..kikiki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:39 PM | Show all posts
Balik on time kalau masuk on time.
kadang tu buat kerja khusyuk sangat sampai tak perasan masa balik..rare sangat tak perasan tu sebab kalau tak perasan, menangis anak kat sekolah balik lambat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:10 PM | Show all posts
mostly perempuan akan balik kerja on-time... mcm iouls.... pkul 4.59 da terpacak kt tempat punch sbb nk balik on time maklumla rumah i dari ofis amek masa 45 minit baru sampai.. so mmg xde masa nk duduk lama2 kt ofis.... klu lelaki for sure akan berlengah-lengah borak dulu dgn kwn2 padahal dri pagi smpi petang kot kerja nya mmg berborak je... so xpasti knp lelaki ada sikap mcm tu.. 80% lelaki mcm tu yer.. kdg2 ada kwn iouls cerita siap balik keje sempat nk lepak kt mamak lg.. so klu yg bujang tu i excuse la sbb balik pun bkn buat apa pun klu yg mmg duduk sorang... lantak ko la nk balek kol brp kt ofis tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo kerja dah settle balik on time. Kalo perlu ot sy akan ot. Bila kerja melibatkan org lain, nak tknk kadang2 kena ot.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:54 PM GMT+8 , Processed in 0.139835 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list