CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DetectiveFS

[Pelbagai] Balik Kerja On Time / Kerja Lebih Masa

  [Copy link]
Post time 2-4-2019 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time. Dapat balik awal is a bonus. Kalau keje Banyak, kalau boleh stayback, siapkan je la. Kalau tak, drop everything n balik sbb my kids are waiting. I feel so gagal if I fetch them late. At least not the last person leaving the Kindy.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2019 01:20 PM | Show all posts
Balik on time.. if lambat pon 5-10 minit je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik on time .. Keje keje jgak . Tpi kne ade mase jgk utk family ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:32 PM | Show all posts
balik on time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
iols pon balik keje on time
tapi on time iols ialah around 7~7.30 pm everyday

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:48 PM | Show all posts
i hanya balik lambat bila perlu...kene stayback for paperwork atau kene ganti masa sbb terlewat pagi td...huhuhuhu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2019 01:48 PM | Show all posts
aku datang awal (nak elakkan trafik jammed) dan akan balik on time.
melainkan ada keje yg urgent nak siapkan, then aku stay smpai siap.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:01 PM | Show all posts
balik on time.. kesian anak lama2 kt nursery

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pergi kerja on time.. balik kerja pun on time.. sbb kat office ot mmg xdop.. huhu.. motto my company follow my rules, so we follow your rules.. begitu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:21 PM | Show all posts
Boss jenis suka staff yg tunjuk rajin but for me, nampak rajin tak semestinya productive. Ada org jenis buat kerja cepat. Iols pula sgt appreciate masa utk diri sendiri dan family so sbb tu jenis dtg kerja awal, balik on time. Apa-apa appointment or meeting mesti on time walaupun social gatherings. Sbb masa itu penting dan kita kena tahu mcm mana nak BALANCE between masa untuk kerja, masa utk diri sendiri, dan masa utk org2 tersayang. Keliq I cinkies yang suka tunjuk rajin tu ada juga yg bebel pasal I jenis habis keja terus cabut, tp I wanna tell them - at least I got my whole life sorted and you guys are sad loners

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:24 PM | Show all posts
HelgaPataki replied at 28-3-2019 09:20 AM
I kerja dengan org Jepun, so depa selalu sangat balik lambat tau kekonon work manner depa kan padaha ...

omg same culture dengan my company... serious ah kadang bukan buat apa pun, tekan space backspace space backspace sampai abg jamil mampos.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:36 PM | Show all posts
on time sbb kena masak utk family. ot kalo perlu duit lebih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dtg awal nak elak jem, balik on time,, klu free sikit, but time off,,hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti balik on time
Work load byk ->skip bfast, skip lunch
Asalkan dpt balik on time
Kat rumah byk lagi keje weh nak setelll

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:59 PM | Show all posts
balik on time sebab kat rumah dah ade kerja yang menanti..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
selalu balik lewat skit dlm 5 minit..sbb nk tulis siap2 pe nk buat bsok pg..ltak ats meja cntik2..lpas tu ssun smue file yg blum settle atas meja siap2..bukan kes nk ampu..tp tu care sya nk hargai mase..5mnit je..klau lbih naya kne bayau lbih plak kt taska anak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sy dtg awal 1jam sbb keluar sekali dgn husband (dia naik tren) so kena keluar awal, biasa pukul 7 sy dah terpacak kat parking ofis. balik pulak lambat 2 jam sebab nak tunggu encik husband turun dari tren. so dalam 2 jam tu sy akan stay ofis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:07 PM | Show all posts
dtg awal nak elakkan jem pastu blk on time tp kdg2 lambat jg
sbb tiba2 ada kerja kene buat jg..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:08 PM | Show all posts
camne pun akan cuba balik ontime.. habiskan sebanyak mungkin masa dengan keluarga..dari time keluar ke tempat kerja hingga perjalanan balik dah ambik masa 12 jam..tinggal la lagi balance.. x masuk masa tidur 5-6 jam..berapabyk masa je la dapat bermesra dgn family

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai ofis selalu around 6.30-6.45 pagi.. punch in pukul 7.30.. so tepat jam 4.30 mmg dah ready nak punch out unless ada meeting atau urgent task kena siapkan juga.. kerja takkan pernah habis.. sambung esok je la kalau tak siap harini..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 199282 Replies : 4669
‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penyediaan Makanan Bersih & Selamat’ – Chef Wan
YgBenar‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penye
Views : 11738 Replies : 8
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23932 Replies : 159
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 41253 Replies : 251
Perfume Mana yg Best?
NaatashaPerfume Mana yg Best?
Views : 105069 Replies : 419
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30349 Replies : 222
Teka Teki Teka Tekok
FARRAZOOLTeka Teki Teka Tekok
Views : 27126 Replies : 106
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73611 Replies : 320
On your mark get set go!!
jueazOn your mark get set go!!
Views : 2929 Replies : 0
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 10290 Replies : 3

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 04:46 PM GMT+8 , Processed in 0.158399 second(s), 65 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list