CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2395|Reply: 9

Ed Sheeran Mengaku Pernah Dibuli Kerana Warna Rambut, Berkaca Mata Dan Gagap

[Copy link]
Post time 26-3-2019 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Dia kini memilliki empat Anugerah Grammy tetapi suatu ketika dahulu penyanyi terkenal, Ed Sheeran, 28, mengakui pernah dibuli kerana warna rambut kuning kemerahannya itu.





Kredit foto: Carian Google





Penyanyi yang baru melangsungkan perkahwinan dengan kekasihnya, Cherry Seaborn mendedahkan bahawa di zaman persekolahannya beliau menangis hampir setiap hari kerana dibuli rakan sekolah disebabkan warna rambutnya, kaca mata dan gagap ketika bertutur.





Kredit foto: Youtube





Kerana rupa parasnya yang 'ganjil' dicaci, Ed Sheeran berkata dia berazam untuk berjaya dalam dunia muzik. Beliau mendedahkan perkara itu dalam temu bual dengan DJ Nihal dan Dave sempena kempen anti-perkauman anjuran kumpulan Love Music Hate Racism.


'Muzik yang akhirnya mengubah diri saya menjadi lebih berkeyakinan.





Kredit foto: Youtube





'Saya selalu kelihatan ganjil dan tidak ada teman wanita sehinggalah saya dikenali kerana sering membawa gitar dan mula menyanyi,' kata Ed Sheeran lagi.


Ed juga menambah, sekolah rendahnya penuh dengan para atlit yang jaguh bermain bola sepak sedangkan dia kaki bangku. Jadi, dia sering tersisih sehinggalah berada di sekolah menengah di mana bakatnya menyanyi dan bermain gitar menjadi tumpuan.





Kredit foto: Carian Google






Ed Sheeran kini bangga menjadi antara penyanyi paling laris di United Kingdom dan berkata hidupnya dengan isteri, Cherry bagaikan satu mimpi yang menjadi kenyataan. Untuk kempen itu, Ed Sheeran memberi nasihat kepada semua mangsa buli supaya bangga menjadi diri mereka sendiri.




Satu nasihat yang berguna daripada Ed Sheeran untuk mereka yang sering merasa disisihkan kerana rupa paras. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-3-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mat saleh memanglah kalau ada orang red headed ni dorang rasa tak lawa. Macam rasa downgrade sgt, padahal orang melayu rasa dorang cantik je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2019 12:03 PM | Show all posts
Kenapa mat salleh diskriminasi golongan rambut kemerahan??
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:28 PM | Show all posts
Biasalah sebelum nak berjaya pasti akan banyak dugaannya.  Kalau ada bakat dan suara yang bagus pasti akan ada peminatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:48 PM | Show all posts
Comel jer gambar dia masa kecik tu dengan mata bulat cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:47 PM | Show all posts
buli ni mana2 negara pun sama jg tp kat luar negara tu sgt2 memudaratkan
sampai menyebabkan kematian pun ada..nsb baik dia ada kebaikan yg dia dpt..
yg membuli dl tu mst menyesal skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmmm tak dapat beli tix concert heshe dah sold out
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 03:28 PM | Show all posts
tp ed sheeran ni berasal dr keluarga yg kaya jugak sbnrnye
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-5-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Testing 123
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka lagu heolls Castle on the hill. Lirik dia cerita nak balik kampung dia, pastu cerita psl kwn2 dia. Kwn2 dia actually kwn2 abg dia. Mmg meremang tiap2 kali dengar. Sbb benda tu pun kita lalui jugak, bila dah besar, pakat2 bawak haluan masing2.

Pastu lagu apa tah yg semua video heolls kecik2. Kecik2 lagi dah pakai spec.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 02:30 PM GMT+8 , Processed in 3.487787 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list