CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4179|Reply: 26

Ibu Leka Main Game Dengan Teman Lelaki, Biarkan Anak Nazak Akibat Didera Dan Dir

[Copy link]
Post time 14-3-2019 12:52 PM | Show all posts |Read mode

Kecederaan Eve Leatherland disamakan dengan kecederaan akibat kecelakaan jalan raya. Kredit foto: The Independent



Seorang ibu di United Kingdom (UK) asyik bermain permainan video bersama teman lelakinya di saat anak kecilnya terbaring menanti ajal akibat dipukul oleh salah seorang daripada mereka, menurut perbicaraan di mahkamah.


Juri diberitahu, Eve Leatherland, 22 bulan, didera dengan kejam yang menyebabkan tengkorak kepala retak, tulang rusuk patah dan hati pecah- seolah mengalami kemalangan kereta.


Malah ibunya, Abigail Leatherland dan teman lelakinya, Tom Curd memberi minuman yang mengandungi ubat tahan sakit dewasa yang melebihi dos, selepas bayi itu didera.


Sementara bayi itu menahan sakit dan nazak di dalam katilnya, pasangan itu duduk tidak jauh dari situ menghabiskan masa bermain permainan komputer dan berbalas mesej dengan kawan-kawan di Facebook. Badan bayi malang tersebut telah pun mengalami kekejangan apabila ambulans tiba di tempat kejadian.


"Bayangkan kesakitan yang dialaminya," kata pendakwaraya, Sean Brunton.


Leatherland, 26, dan Curd, 31, hanya bertemu beberapa bulan sebelum kematian bayi itu. Mahkamah diberitahu Curd telah berpindah masuk ke rumah itu pada 30 September 2017.


Hari-hari berikutnya menyaksikan Eve dipukul berulang kali. Dia meninggal kurang dari seminggu kemudian iaitu pada 5 Oktober.


"Dia mengalami kecederaan yang digambarkan oleh pakar perubatan sebagai kecederaan akibat kemalangan kenderaan," jelas Brunton.

"Realiti yang tidak boleh dinafikan ialah seorang atau salah seorang atau kedua-duanya (tertuduh) telah mendera anak kecil itu dengan kejam sekali, sehingga dia mengalami kecederaan yang membawa maut," sambungnya.


"Tidak membawanya ke hospital atau menelefon doktor atau cuba buat perkara lain yang boleh menyelamatkan nyawanya, sebaliknya dia diberikan dos codeine yang membawa maut."



Thomas Curd nafi membunuh Eve. Kredit foto: Metro.co



Tambah Brunton, adalah 'tidak boleh diterima akal' apabila kedua-dua tertuduh langsung tidak perasan keadaan Eve yang semakin teruk di dalam rumah yang kecil itu, mereka cuma memilih untuk membutakan mata terhadap penderitaan yang dialaminya.


Leatherland dan Curd, yang berasal dari Watford menafikan membunuh Eve. Mereka juga secara berasingan menafikan pembunuhan disebabkan pengabaian, dan menyebabkan atau membolehkan kematian kanak-kanak. -CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2019 12:56 PM | Show all posts
mcam sial je perangai
apasal ni byk sgt kes mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 02:21 PM | Show all posts
Kenapa la kejam sgt dgn anak2 kecil... Byk sgt dah jd kes mcm ni bila si mak ada kekasih hati.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 02:54 PM | Show all posts
interesting statement  doc  ni.. kecederaan mangsa yg kena dera  sama mcm kecederaan kemalangan kereta... mcm pernah dgr statement yg sama.. kes adib kan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 02:58 PM | Show all posts
jap td baca mak kene dera anak menantu..ni anak lak dibiarkan mati dlm keadaan yg menyayat hati..dh kenapa manusia skang nu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
budak tu comel sangat, kenapa la ekaurang kejam sangat. psiko giler muke laki tu. kesiannya anak kecik tu tahan kesakitan dan tak dibelai dengan kasih syg
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 03:11 PM | Show all posts
Nahh amek ini gamba ibu durjana


Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan yang tak layak jadi ibu...... baiklah dimandulkan samada secara sukarela atau paksa. Fallopian tube tu kasi buang atau ikat kekal. Ngesek lah sepuas2nya sesambil layan fb atau WA. Benci tengok orang zalim tak de peri kemanusiaan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2019 03:28 PM | Show all posts
relevan sangat  death sentence untuk malaun-malaun camni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 03:30 PM | Show all posts
Babinya ko sebagai mak.
Jaga rambut pandai, bab jaga anak bangang!
Lain kali takyah beranak!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 04:11 PM | Show all posts
kesiannya la hai anak kecik yg x berdosa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 04:25 PM | Show all posts
sama usia dgn anak akak..
tergamaknya ko...
apesal la golongan mcm ni senang jer nak mengandung
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 04:42 PM | Show all posts
pity u, kesian dapat mak gitu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 06:09 PM | Show all posts
Comel...kesian nya. semoga tenang di sana jauh dari manusia lahanat dua ekor ni. Tlng lar siksa kedua2 mereka dlm penjara sebelum ke tali gantung
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 06:20 PM | Show all posts
Kes berulang serata dunia bila si ibu dah berboipren lain macam tulah jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 10:47 PM | Show all posts
tak layak jd mak lah dia ni..siap bg ubat tahan sakit dewasa..
eloklah dok dlm penjara diam2..tak pyh ada anak dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru 5 hari pindah dah tibai sampai mati budak tu. Apa yg kau marah sgt ni mangkuk2 oii.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah kesiannya bdk ni... Kenapa laa dpt emk xguna..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejamnya weyyy... Klu x sayang anak patut awal2 bgi kt org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 09:13 AM | Show all posts
mieymiey replied at 14-3-2019 03:30 PM
Babinya ko sebagai mak.
Jaga rambut pandai, bab jaga anak bangang!
Lain kali takyah beranak!

x sanggup hakak baca..pagi Jumaat berita gini sbb kan kemurungan..sian la budak tecit..x tau apa2..tapi dapat rasa kesakitan..x de sapa nak belai..sedihnya Allahu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:49 AM GMT+8 , Processed in 0.114480 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list