CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3027|Reply: 15

Najis Juga Jadi Pilihan! 'Aiskrim Najis' Lengkap Mangkuk Tandas Kini Hot Di Jepu

[Copy link]
Post time 18-1-2019 02:32 PM | Show all posts |Read mode
Jika sebelum ini kita geli-geleman dengan tindakan Aliff Syukri memuat naik gambar najis di laman Instagramnya, aiskrim ini mungkin memberi kesan sama kepada anda!


Kenapa? Ini kerana aiskrim mirip najis kini menjadi trend di Tokyo.




Kredit foto: Tokyo Treat



Jepun memang suka menampilkan sesuatu luar biasa, tetapi rupa aiskrim ini sangat menjijikkan. Apatah lagi ia dihidang dalam bekas menyerupai mangkuk tandas. Eewww!


METRO.co.uk melaporkan, kafe Sweet XO Good Grief di Harajuku menawarkan hidangan baru mereka iaitu aiskrim Unchi-kun Soft Serve.


Unchi-kun adalah nama yang lebih sopan untuk menyebut najis. Tetapi nasib baik perisanya tidak seburuk rupanya yang menjijikkan itu.




  



Aiskrim berwarna coklat seakan-akan najis manusia itu dihias dengan 'mata dan mulut', malah ada mahkota diletakkan di atasnya.




  



Menurut SoraNews24, pelanggan boleh memilih sendiri topping dan perhiasan lain seperti marshmallow yang menyerupai telinga arnab.




Kredit foto: Tokyo Treat



Adakah selepas dihias, aiskrim menyerupai najis itu akan kelihatan menyelerakan? Difahamkan, setiap hidangan Unchi-kun berharga 650 yen iaitu bersamaan hampir RM25.


Nampaknya tema najis bukan saja popular di Jepun, tetapi juga di Taiwan di mana terdapat restoran 'Modern Toilet'.


Ya, semua makanannya bertemakan najis! Ini termasuklah hot pot, mi dan aiskrimnya.





  





  



Mana lebih menjijikkan antara makanan eksotik seperti ulat sagu atau aiskrim mirip najis ini? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Taik mmg bentuk mcm tu ke? Iols berak x pernah dpt bentuk mcm tu pon?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 02:56 PM | Show all posts
Belah2 Jepun, Korea dan Taiwan banyak je kedai yang konseptnya sebegini bukan benda baru pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94: Taik mmg bentuk mcm tu ke? Iols berak x pernah dpt bentuk mcm tu pon?



TMI sis kalau toilet cangkung boleh dapat bentuk tu kot hikhik kalau toilet duduk susah sikit
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehgh..tak lalu nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 11:13 PM | Show all posts
still tak boleh beat bakso dalam toilet dari indon tu hahahaha.. yang tu jijik ya amat
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 09:05 AM | Show all posts
tak gamak nak makan hoiii
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:06 AM | Show all posts
putuih selero den!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-1-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia ada kan restoren toilet ni,sama mcm yg taiwan tu.tp non halal laa...xsure bukak lg ke x,dulu ada satu kt melaka,satu kt penang
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 02:40 PM | Show all posts
aiyooo..ak sanggup pulak nak makannya walaupun membayangkan tu aiskrim coklat je...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:32 AM | Show all posts
kembang tekak aihhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 08:32 AM | Show all posts
alamak tak tergamak nak makan wehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 03:22 PM | Show all posts
uwekkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 12:16 PM | Show all posts
uwekkk!!!   muntah hijau kalau gini
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucks sangat aih
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok gambar dah geli
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 07:11 AM GMT+8 , Processed in 0.082724 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list