CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2562|Reply: 4

"Jangan Masukkan Sabun Ini Ke Dalam 'Lubang' Itu!" - Amaran Doktor Kep

[Copy link]
Post time 18-1-2019 12:19 PM | Show all posts |Read mode
Sesiapa yang mempunyai iPhone pasti tahu sesetengah emoji sayur-sayuran dan buah-buahan banyak digunakan sebagai simbol bagi anggota seks. Sebagai contoh, buah pic adalah simbol untuk punggung, manakala terung digunakan sebagai simbol kemaluan lelaki.





Kredit foto: Mirror





Mendapat inspirasi daripada simbol ini, pengeluar sabun mandian terkenal Lush telah melancarkan produk baru sempena Hari Kekasih 2019 berdasarkan bentuk kedua-dua pic dan terung itu.


'Bath bomb' ini akan menghasilkan gelegak buih apabilah dijatuhkan ke dalam air. Bagaimanapun, ramai pengguna bimbang produk ini bakal disalahgunakan.





Kredit foto: Lush





Ramai di kalangan netizen membuat spekulasi kemungkinan ada pembeli yang akan menyalahgunakan sabun mandian berbentuk terung itu sebagai permainan seks.


Seorang pengguna Twitter menyelar syarikat Lush dengan bertanya, "Adakah kamu telah membuat kajian mendalam? Pasti ada orang bodoh yang akan melakukan sesuatu dengannya".





Kredit foto: Allure





Susulan kebimbangan orang ramai, Dr Vanessa Mackay dari Royal College of Obstetricians and Gynaecologist telah membuat kenyataan kepada Metro UK mengenai bahaya memasukkan sabun itu ke dalam rongga badan.





Kredit foto: Twitter




"Saya tidak menggalakkan sabun ini digunakan untuk bahagian dalam kerana ianya akan menganggu keseimbangan bakteria dalam vagina dan boleh mengakibatkan jangkitan dan komplikasi lain.

"Wanita dinasihati untuk menggunakan produk tanpa pewangi untuk bahagian sulit masing-masing," katanya.





Kredit foto: Twitter





Ketika dihubungi, jurucakap syarikat Lush hanya berkata bahawa "semua orang yang waras tahu bahawa sabun ini tidak boleh digunakan untuk tujuan lain selain untuk mandi," tanpa mengulas lebih panjang lagi. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kehabisan design ke nak buat bath bomb?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kreatif jugak lah

Cuma takut disalahguna je
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sayang rasa nak guna bath bomb  ni..cute2 je
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 07:05 PM | Show all posts
hari tu tengok kat VS mahal kemain..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.177649 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list