CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5061|Reply: 35

"Bulan Lepas Jumpa Telekung, Bulan Ni Jumpa Tudung Pula! Patutlah Kedai Gel

[Copy link]
Post time 18-1-2019 10:46 AM | Show all posts |Read mode
Amalan sihir-menyihir dan penggunaan ilmu hitam dalam perniagaan tidak asing lagi di kalangan masyarakat kita. Semuanya demi kepentingan peribadi untuk menjatuhkan pesaing.









Terbaru, pemilik restoran makanan barat Ana Burger di Bintong, Kangar, Perlis mendakwa kedainya disihir pihak yang penuh hasad dengki.


Dua hari lalu, Ana Burger memuat naik sebuah video menunjukkan tiga helai tudung ditemui di sebelah kanan kedai.




  



Malah, itu bukan kejadian pertama menimpa Ana Burger. Menurutnya, bulan lepas mereka menemui tiga helai telekung di sebelah kiri pintu masuk kedai.




  



Pemilik Ana Burger dan kakitangannya menegaskan kedai mereka tidak pernah ditutup kecuali hari Rabu, namun ramai pelanggan mendakwa kedai 'bergelap' setiap kali melalui di hadapannya.











Ramai pelanggan dan netizen menggesa pemilik restoran itu berikhtiar mendapatkan penawar daripada ustaz selain mendoakan perniagaan mereka pulih dan terus maju.











Pemilik restoran itu berterima kasih di atas segala doa dan kata-kata semangat orang ramai.




Kredit foto: IG Ana Burger




Bila hasad dengki menguasai nafsu dan akal, pelbagai cara sanggup dilakukan. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu i jenis percaya tak percaya benda ni. Sampai lah jadi sendiri kat i. Kitorang suka beli burger kat area rumah ni. Tapi tetiba tengok kedai tu lama tak buka. Ye lah ingat dia sakit ke apa. After a few month dia buka and kitorang singgah. Tanya dia kenapa lama tak buka? Dia kata dia buka je and nampak je kitorang lalu depan kedai dia tapi tak singgah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 18-1-2019 11:57 AM
Dulu i jenis percaya tak percaya benda ni. Sampai lah jadi sendiri kat i. Kitorang suka beli burger  ...


Tak pernah lagi lalui pengalaman macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 12:01 PM | Show all posts
melayu berniaga asek nak dengki je bila nak majunya
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 12:14 PM | Show all posts
baru lalu 2 minggu sudah..
ok je tengok..
ramai sungguh manusia..
so tak jadi nak singgah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt sini pun sian kedai char kue teow tu
Org asyik komplen npe tutup kedai
Tp depa ckp hari2 buka
Sian
Tp iols pun xtau yg depa ada meniaga situ..lalu belah tu x perasan ada org meniaga mlm2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 12:58 PM | Show all posts
bukan kedai makanan je kene.. kedai kasut baju semua pon tak terkecuali.. pantang nampak orang lain untung lebih sikit mula la nak disihirnye
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:12 PM | Show all posts
pernah kerja kedai makan makcik aku dulu masa lepas spm, kes yang sama mcm ni lah jadi kat kedai makcik aku.
menonong je member dia lalu depan kedai.
makcik aku ingat member dia memang nak makan kat kedai sebelah.
tak lama lepas tu terserempak kawan dia yang menonong tu, tup2 kawan dia bagitau dah lama tak nampak kedai makcik aku bukak. dah kaya ke?
padahal kedai dia bukak dan tak pernah lagi tutup sebab bisnes tgh down teruk, tak boleh nak cuti.
korek-korek lah duit dalam simpanan buat rolling modal beli barang masak.
mana tak down kalau semedang lah orang cakap kedai makcik aku tutup tak bukak2.
ingat dah kaya dah tak nak berniaga. rupanya kena khianat orang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 02:07 PM | Show all posts
Eiiii jahatnya manusia berhati syaitan yang sihirkan kedai tu....
hitam betul hatinya....
tak ingat akhirat ke.... Ya Allah.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 02:12 PM | Show all posts
pernah dulu masa bujang dok setiawangsa, asal lalu je tutup asal lalu je tutup, dah la aku ni jenis outstation selalu so kalo ada nak la makan nasik lemak makcik tu tapi tu lah..manjang tutup. geram jugak nak niaga ke tak

pastu teringat orang kata kot2 kena sihir, aku stop kete and pergi melangkah ke kedai dia..eh eh mmg tutup la xde orang langsung..aiayayayaaa

so next time macam mana trick nak tau kedai ni betul ditutup pandangan or mmg tutuplah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 02:41 PM | Show all posts
mcm ni pun ada

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:16 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 18-1-2019 12:14 PM
baru lalu 2 minggu sudah..
ok je tengok..
ramai sungguh manusia..

hhahaha...
tak singgah sebab ramai sgt orang.
aku pun kalau ramai sgt aku malas nak singgah.
sampai parking pun payah.
pernah pegi sekali ja kedai ana burger ni.
sos lada hitam dia ja tak berapa kena kat tekak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:57 PM | Show all posts
hmm... kenapa kedai bangsa lain tak pulak mcm nie yer?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 05:09 PM | Show all posts
VirginLady replied at 18-1-2019 02:12 PM
pernah dulu masa bujang dok setiawangsa, asal lalu je tutup asal lalu je tutup, dah la aku ni jenis  ...
so next time macam mana trick nak tau kedai ni betul ditutup pandangan or mmg tutuplah
try mcm neh sis...sampai depan kedai hg baca ayat kursi sis tp kalo tak nampak jgk hg azan 3 kali sis kalo ada org mai penampaq hg sis kompen kedai tuh bukak sis
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 08:18 PM | Show all posts
tapi apasal kena pakai tudung & telekung?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat tak pi bomoh kfc,  mekdi tu?
Lagi femes burger dia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2019 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
non.sari replied at 18-1-2019 01:12 PM
pernah kerja kedai makan makcik aku dulu masa lepas spm, kes yang sama mcm ni lah jadi kat kedai mak ...

pastu kesuhannya mcmn kedai makcik u?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu dan syaitan berpisah tiada (walau tak makan babi).
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 18-1-2019 10:52 PM
Awat tak pi bomoh kfc,  mekdi tu?
Lagi femes burger dia...

Hantu belaan Melayu takleh lawan kapir kot. Tu yang manjang kenakan sesama Melayu jah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 19-1-2019 03:40 AM
pastu kesuhannya mcmn kedai makcik u?

dah tutup buat selama-lamanya..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 10:13 PM GMT+8 , Processed in 0.210136 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list