CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7606|Reply: 21

Berjalan Dalam Taman Bunga Terbaharu Di Penang, Rasa Macam Bercuti Di Jepun

[Copy link]
Post time 27-11-2018 03:50 PM | Show all posts |Read mode
Pernah lihat gambar-gambar musim bunga sakura di Jepun?


Kalau tak ada bajet pergi Jepun, pergi je dulu Pulau Pinang kerana ada lokasi yang persis macam di Jepun tu!


Kredit:says.com


Memang cantik dan banyak sungguh bunga-bunga di sini!


Kredit:says.com


Kalau tak ada idea nak pergi mana cuti hujung tahun ni, berkunjunglah ke Pulau Pinang! Ada tarikan baru di sana iaitu Central Island Park di Batu Kawan.


Kredit:says.com



Terletak di Bandar Cassia, taman ini sungguh besar, namun ia hanya merupakan fasa pertama dari 25 ekar yang bakal siap nanti!


Kredit:says.com


Bunga-bunga di sini bertemakan empat musim iaitu musim bunga, panas, luruh dan juga musim sejuk.


Siap ada tasik buatan dan air pancut sekali!


Kredit:says.com


Datang waktu malam lagilah cantik!


Kredit:says.com



Jom ajak kawan-kawan atau keluarga datang ke sini!


Kredit:says.com

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik.. makin byk new attraction kat penang ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
MsKathryn: Cantik.. makin byk new attraction kat penang ni

my husband bawa gi last sunday. nan hado. gerbang tu je cantik.dan cuma ada satu je. bila tgk dekat2 bunga2 dan daun dah tercabut padahal tak siap. dekat dengan ikea batu kawan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 05:20 PM | Show all posts
Wah cantik, makin pandai buat new attraction untuk tarik lebih ramai pelancong berkunjung
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 05:26 PM | Show all posts
cantik... jepun antara negara yg rasa akan repeat lagi....rakyat dia superb...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 05:26 PM | Show all posts
no wonder Tun admire dgn attitude org japan ni....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 08:58 PM | Show all posts
Wow so cantik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2018 10:53 PM | Show all posts
Wowww...cantik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
wow...bile nk p ni...npk mnarik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 10:53 PM | Show all posts
Ada entry fee ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:06 AM | Show all posts
nice view! tapi kalau ambil gambar kita sorang je kat situ lagi nice view nya..tapi kalau tempat ni memang harapan je lah nak ambil gambar nampak kita sorang je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Bunga ori ke palsu?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 10:13 AM | Show all posts
bunga pelesu laarrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 11:39 AM | Show all posts
nampak dalam gambar cantiknya, hopefully bila p pun secantik dalam gambar..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 01:02 PM | Show all posts
mmg cantik..walaupun bunga palsu..tapi ramainyaa umat ..especially weekend..nak tgkp gambar nanti ade je photobomb..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2018 10:28 AM | Show all posts
hidet replied at 29-11-2018 01:02 PM
mmg cantik..walaupun bunga palsu..tapi ramainyaa umat ..especially weekend..nak tgkp gambar nanti ad ...

kesian rama2...tertipu!
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 12:57 PM | Show all posts
menarik nampak tempat ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 09:12 AM | Show all posts
wow macam kt oversea la..kena pegi ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 11:59 AM | Show all posts
buapakperut replied at 27-11-2018 04:38 PM
my husband bawa gi last sunday. nan hado. gerbang tu je cantik.dan cuma ada satu je. bila tgk deka ...

Selalu mcm ni kan. Pergi je kecewa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:44 PM GMT+8 , Processed in 0.106499 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list