CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6974|Reply: 16

Minat Makanan Sabah? Jom Cuba Ketam Sumbat Mimak Dan Anggur Laut

  [Copy link]
Post time 19-11-2018 04:09 PM | Show all posts |Read mode
Bagi peminat makanan laut, anda  wajib cuba ketam sumbat mimak yang berasal dari negeri Sabah ini. Sajian ini ada dihidangkan di Restoran Seri Semporna yang terletak di Kepong!


Kredit: Facebook



Selain itu, restoran ini turut menyajikan pelbagai masakan orang Sabah seperti yang anda boleh temui di Pasar Filipina Kota Kinabalu. Antara menu yang turut disajikan ialah ikan bakar bajau beserta sos istimewa, Kinilau /Hinava, rumpai laut, anggur laut, landak laut dan banyak lagi menu yang mungkin anda tidak pernah cuba sebelum ini!


Kredit: Facebook



Tunggu apa lagi, jom ajak teman atau ahli keluarga ke sana hujung minggu ini. Penulis sendiri tak sabar nak cuba anggur laut tu.
Kredit: Facebook



Nampak sedap!
Kredit: Facebook





Alamat:
Restoran Seri Semporna
No 50, Ground Floor Jalan 9/32 Jinjang Selatan 5200 Kuala Lumpur.
(Pusat Penjaja Metro Prima)
Kredit: Facebook



Waktu Operasi : 12 tgh hari - 12 malam (Setiap Hari kecuali Isnin 4ptg - 12mlm)


Kredit: Facebook



http://IKANBAKARSEMPORNA.wasap.my


Kredit: Facebook



Waze : Ikan bakar Semporna


Kredit: Facebook



https://goo.gl/maps/32DyY2wYFiw


Kredit: Facebook



Info dah lengkap, apa lagi jom ke sana! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2018 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ARREGGHHHH LAPARRR! {:yameteho
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2018 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sedapnya ketam sumbat mimak.. ble lg dpt merasa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ui lapar akak! Akak suka ikan bakar stail gini. Dibakar plain (rempah perap minimal), pastu cicah ngan sambal belacan. If ikan super fresh sedap namampus lahai bila makan terasa manisnya ikan tu pehtu makan dengan sambal belacan Papar dan nasik beras kampung (beras wangi baru dituai. ), peeerghhhh heaveeennnn!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih kepada tt dan writer artikel. Saya dah pergi tadi. Sedappppp. Saya makan ikan sotong dan sayap bakar. Tq again krn recomment.

Service bagus. Friendly.

Tapi kena improve bab kira kira. Sebab kita dah habis makan ditanya makan apa. Nasi kami jujur. Kalau org tak jujur boleh tipu/dispute. They should record orang ambil makanan apa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 10:33 PM | Show all posts
Boleh juga try ikan bakar ala semporna di gerai ikan bakabah subang jaya....sini pun sodap

IKAN BAKAR Semporna kami sgt simple, sangat lazat dan menyelerakan. Mampu utk memenuhi selera anda yg rindu nak makan ikan bakar Sabah atau pada pengemar ikan bakar. Antara ikan ikan yg mungkin anda tidak pernah rasa sebelum ini adalah Balawis, Uji Rashid/Kadaman, Poggot/Ayam, Cermin/Putih, Boulu/Susu, Jenahak Merah, Bayan/Burung, Cukcuk, Ketambak dan Sotong XL😋😋
.
Komitmen kami setiap hari adalah memastikan pelanggan kami sentiasa bahagia dan gembira selepas menjamu selera di Ikan Bakabah😘😘
.
Kami menjemput semua warga subang, shah alam, PJ, dan yg berdekatan utk dtg menjamu selera di Warung Bakabah di Medan Selera SS19 Subang Jaya (waze je)
.
.
Apa apa pertanyaan boleh terus whtsapp atau call kami di 017 3420484 🙏🏻
.
IKAN Bakabah dibuka pada -:
SABTU - KHAMIS
JAM 4ptg - 11mlm
JUMAAT kami cuti 😊
.
Nak kami share kan lokasi IKAN Bakabah, tlg tekan link ni http://bit.ly/2LHZYIM . Restoran kami terletak Medan Selera SS19 Subang Jaya

#ikanbakabah
#sempornahidupkobah
#ikanbakarsempornasubangjaya
#ikanbakar
#sotongbakar
#lepakbakabah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2018 09:04 AM | Show all posts
anggur laut tu mmg sedap
yeay dh bley jmpe kt sini
nnt kena singgah lah kedai ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2018 11:26 AM | Show all posts
anggur laut tu pnah makan sekali, sedap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2018 04:32 PM | Show all posts
munchkin replied at 20-11-2018 08:24 PM
Terima kasih kepada tt dan writer artikel. Saya dah pergi tadi. Sedappppp. Saya makan ikan sotong da ...

uols Kepong kat area mana?

mind set iols Kepong is Jinjang & majoriti Chinese dok sini. Bila mula2 baca lokasi kedai ni agak awkward gakla sebab dekat Kepong kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 23-11-2018 04:32 PM
uols Kepong kat area mana?

mind set iols Kepong is Jinjang & majoriti Chinese dok sini. Bila m ...

Pusat penjaja. Mmg kawasan cina. Pelik kenapa dia buka di situ
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 04:45 PM | Show all posts
wow nampak macam sedap boleh cuba nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 02:54 AM | Show all posts
anggur laut nampak comel pulak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:48 AM | Show all posts
nak trylah anggur laut tu.. lain dari yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 10:05 PM | Show all posts
terbaikkk!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 10:10 AM | Show all posts
dah pergi. ok tapi bukan selera i.

ramai org dtg kedai dia. penuh ja.

but i suka anggur laut dgn kerabu mangga bubuh tiram. sedappp

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 01:19 PM | Show all posts
aku pernah pergi..makanan sedap..
tp kalo boleh tolong kira siap2 la..
nanti sampai kaunter bg jek kertas kira2 tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:06 AM GMT+8 , Processed in 0.099527 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list