CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7514|Reply: 64

"Foundation Selori Tempek Di Muka,Nak Buang Jin Ke Nak Mengorat Ustaz Ni?&q

  [Copy link]
Post time 2-11-2018 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Seorang pengamal perubatan Islam berjaya mencuri perhatian netizen apabila memuat naik status tentang rawatan ruqyah yang dilakukannya ke atas seorang pesakit wanita.


Dalam kejadian di Pahang itu, Norazri Medzlan, 35, yang biasanya memakai sarung tangan ketika melakukan rawatan terkejut apabila sarung berkenaan dipenuhi dengan kesan foundation pesakit tersebut.


Foto: FB Norazri Medzlan


Status Facebooknya menyatakan, "Ruqyahkan (mengubati) pesakit wanita tadi, sambil tu pegang dahi dia.


"Sekali tengok dekat sarung tangan, 'ambik' kau. Foundation (bedak asas) selori tempek di muka. Nak buang jin ke nak mengorat aku ni?"


mStar Online melaporkan, gambar tersebut mendapat beribu tanda likes dan share.


Foto: FB Norazri Medzlan


Menurut bapa kepada empat orang anak itu lagi, pesakit wanita yang datang ke Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur miliknya itu memang selalu memakai solekan namun pesakit wanita yang identitinya dirahsiakan itu mungkin memakai solekan yang lebih tebal.


"esakit-pesakit yang datang ni biasanya memang pakailah benda macam tu (solekan), tapi tiadalah tebal sangat.


"Mungkin mereka nak pergi ke pusat beli-belah selepas itu, tapi tak sedap badan dan datang ke sini untuk dirawat."


Pada hari tersebut, dia memegang ubun-ubun pesakit wanita tersebut sebelum memegang dah sambil mengalunkan bacaan ruqyah.


Ketika bacaan Surah al-Baqarah ayat 102 dibacakan, pesakit mula berasa panas dan berpeluh sehingga menyebabkan solekan pada wajahnya juga melekat pada sarung tangan yang dipakai pengamal perubatan tersebut.


"Selepas dah selesai tu, saya terkejut tengok kesan pada sarung tangan dan meminta izin daripada pesakit untuk dikongsikan di Facebook.


"Dia pun tergelak tengok sarung tangan tu dan dia benarkan saya untuk muat naik gambar."


Namun ada pula segelintir netizen yang menganggap dia telah mengaibkan wanita tersebut.


"Saya memang selalu bergurau di Facebook, tak mahu Facebook ni jadi tempat untuk serius sahaja.


"Jika saya memuat naik gambar atau video pesakit sebelum ini pun, saya akan pastikan identitinya dilindungi." -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:39 AM | Show all posts
pasti pesakit tu banyak kismis hitam dekat muka dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:43 AM | Show all posts
perasannya lobai kepam nih..ni mesti spesis lobai cepat perasantgk gambo pun dah tahu
acah2 candid pakai self timer
jijik sangattt

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:49 AM | Show all posts
benda cam nie pun nak jadikan topik juga ke....next!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah pon bangkem dengan doktor kat hospital cerita apa2 pasal pesakit
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 2-11-2018 03:43 AM
perasannya lobai kepam nih..ni mesti spesis lobai cepat perasantgk gambo pun dah tahu
acah2 candid  ...

Stok2 terlekat celah lemari ajh ni sis..picit kopek kanan kopek kiri mengembek konsepnya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dia bergurau dgn polower dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag: perasannya lobai kepam nih..ni mesti spesis lobai cepat perasantgk gambo pun dah tahuacah2 candid pakai self timerjijik sangattt


Setuju sgt2.. Nyiampah dgn ustad muka jambu mcm ni cepat perasan feeling ramai yg minat nk buat laki
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 12:20 PM | Show all posts

pakai glove yang ntah berapa lama tak basuh and ntah berapa ramai umat dia dia dah sentuh..

i wont allow that gross thing near my face.. let alone touching me..ewww..grosssss!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 2-11-2018 11:52 AM
Tak pernah pon bangkem dengan doktor kat hospital cerita apa2 pasal pesakit

Byk jer bangkem.....kalo kat fb aku ramai giler doktor junior dok wat karangan hassanah setiap kali abis kerja dia, ada yg acah2 paling jonah, ada yg acah2 sekolahkan pesakit depan2 , ada yg acah2 sentap dgn relatif pesakit tp x berani nk sound depan2....
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 2-11-2018 04:26 AM
Byk jer bangkem.....kalo kat fb aku ramai giler doktor junior dok wat karangan hassanah setiap kal ...

Soster masa awal2 pembabitan mesti ads merempan juga sipi2 kan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:06 PM | Show all posts
ada jugak manusia bergelar ustaz perangai jijik macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan dia dah mintak izin? Perempuan tu pun tergelak dan izinkan ustaz tu share.. Dah korang terlebih sentap tu kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ustaz jangan pulak perasan hensem and aibkan orang, biasala pempuan memang tuang pondesen banyak2.kalau sikit mana jadi muka instafemes dambaan bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 2-11-2018 01:03 PM
Soster masa awal2 pembabitan mesti ads merempan juga sipi2 kan.

Nope, mase ambo dulu fb dop wujud lg....waktu tu frenster jer ade
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 2-11-2018 01:03 PM
Soster masa awal2 pembabitan mesti ads merempan juga sipi2 kan.

Nope, mase ambo dulu fb dop wujud lg....waktu tu frenster jer ade
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:57 PM | Show all posts
perasaan betul ustaz ni. ada ke dia nak ngorat. dah tu? kalau betul pesakit wanita tu nak ngorat, kau berhak utk tak jlnkn rawatan kalau takut nafsu terpanggil.

alasan nk blame pmpn je....padahal diri sendiri tak dpt kawal nafsu setan.
lagi hensem detective conan dari kaula ustaz.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila ustaz membawang holland...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 2-11-2018 12:26 PM
Byk jer bangkem.....kalo kat fb aku ramai giler doktor junior dok wat karangan hassanah setiap kal ...

Yeke.. hehe

Sakai gak perangai doktor ni ye taraf bomoh2 je

Harap2 kaka axl tak macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Also rawatan darul syifuk bagai ini propa gila..sampai2 suruh isi borang sakit apa..pastu sentuh2 picit2 jual air sembuh penyakit dgn kuasa allah ( sambil gosok2 janggut)..#gallopgallop
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:05 AM GMT+8 , Processed in 0.086805 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list