CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3531|Reply: 22

Ibu Jahanam Hilangkan Diri Lepas Anak Pecah Usus Didera Kekasih

[Copy link]
Post time 9-10-2018 11:41 AM | Show all posts |Read mode
Suatu ketika dahulu, kita pernah digemparkan dengan kes kanak-kanak malang didera sehingga pecah usus oleh kekasih ibunya. Kini ibu mangsa pula buat hal kerana bersikap 'lepas tangan' dan menghilangkan diri.




Menurut sumber dari Twitter ini, ibu kanak-kanak terbabit meninggalkan mangsa dan abangnya di bawah jagaan ibu bapanya (datuk dan nenek mangsa) sebelum lesap tanpa khabar berita.

Kanak-kanak yang didera itu bukan sahaja tidak boleh berjalan akibat kecederaan dialami, bahkan mengalami cacat otak hingga kini.


Mangsa yang dijaga oleh datuk dan neneknya terpaksa akur dengan nasib malang apabila nenek mangsa meninggal dunia kerana sakit selain patah hati dengan perbuatan anak gadisnya itu. Datuk mangsa hanya mampu menyara mereka sekeluarga dengan mengambil upah mesin rumput.







Individu berkenaan berharap orang ramai dapat menghulurkan sumbangan bagi meringankan beban keluarga terbabit. Disini terdapat maklumat akaun bank pak cik tersebut.


NAMA: MOHAMAD NOR BIN JANTAN
AKAUN BSN: 04401-41-00003231-5




Ibu jahanam...




Netizen juga melahirkan rasa kesal dan marah dengan tindakan tidak bertanggungjawab ibu mangsa.




Kredit foto: Twitter



Harapnya, ramailah yang dapat membantu meringankan beban keluarga ini. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejam! {:freak{:freak
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kes yg mana satu ya?

Byk sgt kes pakwe dera ank ni baru2 ni ade viral gak ade anak mangsa dera pakwe mak nak sgt jumpa mak dia yg hilangkn diri gak tak silap kena dera 7 tahun lalu kot pastu mak dia muncul gak jumpa ank dia tu
Sian budak tu gara2 didera jd celebral palsy sian sgt.

Elok2 ank tu lahir sempurna gara2 didera dah jd oku sama mcm kes yg kt kelantan budak pompuan kena dera ngn mak tiri ke sapa tah tu. tulang dia byk kali patah n sembuh sendiri je sbb tak g sepital.
So sambungan tu cam tak sempurna dah jadi tak ok gak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:13 PM | Show all posts
Ya Allah..nak nangis baca..ksian kat budak tu..mak budak tu smoga mati kne lenyek lori..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:16 PM | Show all posts
Segelintir mak2 zaman sekarang bukan macam mak2 zaman dulu yang sanggup buat apa saja menjaga anak sampai jadi orang yang berjaya.  Buat atuk tu kalau dia sendiri pun dah tak daya elok serahkan je ke pihak kebajikan moga kebajikan kanak2 tu terpelihara.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat aku yang tak ada anak ni bila membaca berita macam ni, rasa sedih sangat. Bila nak ambil anak angkat pun rasa tak yakin, takut tak dapat jadi ibu yang baik atau over protect.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:20 PM | Show all posts
Pompuan ni aku rasa bukan manusia tapi binatang.
Semoga Allah balas cash atas setiap perbuatan ko.
Kesian anak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 02:08 PM | Show all posts
kes ni kan pnah keluar kat porem ni 2/3 bulan yg lepas...pmpuan tu anak angkat pakcik ni..ade 2 anak tak sah taraf dr lelaki yg berbeza xsilap aku..dua2 bdk tu pakcik ni yg jage...yg kena dera ni adik..yg lg sorg abgnye umur brape thun ntah...sian tgok diorg ni kat bersamamu...pakcik ni lembut jek bcakap dgn adik ni...pakcik ni cite,kdang2 adik ni akan nangis..rindukan mak die kot..

alhamdulillah ade akk tukang urut tu selalu dtg urutkan adik ni..free...

mcm mane la agaknye nnt kalau pakcik ni dah xde..mst terpisah adik ni dgn abg nye..

si pelaku tu ntah bape lame duk kt lokap agaknye..esok2 kuar mintak2 insaf lah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 9-10-2018 12:20 PM
Pompuan ni aku rasa bukan manusia tapi binatang.
Semoga Allah balas cash atas setiap perbuatan ko. ...

Betina ni lagi hina dari binatang kut,haiwan betina pon akn jaga anak2 dye,cari kotak2 or bteduh kt tepi longkang,bagi makan sehinggalah anak2 dye dh boleh hidup sndri,animals r better parents then this woman
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 02:20 PM | Show all posts
zuuu replied at 9-10-2018 02:17 PM
Betina ni lagi hina dari binatang kut,haiwan betina pon akn jaga anak2 dye,cari kotak2 or bteduh k ...

Okey, pembetulan. Dia ni bukan lagi hina dari binatang. Tapi dia ni setan bertopengkan manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan sundal mmg layak dpt bf cm setan..sepadan!!!moga mereput
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nenek meninggal sbb sakit hati dgn perbuatan anak gadis? eh gadis apanye dh beranak pinak? dah berapa kali aku tegur penulisan wartawan cari ni menulis ikut dan aje
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 03:15 PM | Show all posts
Orang mcm ni jangan gelarkan sebagai ibu, mak & sewaktu dengannya. Tak layak okey

Kesian budak tu & the grandparents
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak nya dh tahu akaun apak nya byk org derma kng balik mintak duit plk.
Dpt plak bf baru mat dadih ke. Balik kunun2 dh insap. Tapi matlamatnya nak duet derma je.
Pakcik ni plk ade ke masa gi bank nak kluokan duit. Kang di bagi kad kat sape2 suruh kluokan dpt plk kat org tak jujur abes kena sapu plk.
Arghhhh aku tak boleh la. Mesti nak pikir worst case scenario.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 03:51 PM | Show all posts
sewel gila mak macam ni
kongkeng pandai, jaga anak tak pandai
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 04:00 PM | Show all posts
Ya Allah kesiannya... moga dipermudahkan urusan atok ni menjaga bebudak tu... and harapnya jgnlah maknya tu tetiba balik sbb tau atok tu dpt duit sumbangan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 05:03 PM | Show all posts
sampai hati ......
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya krjn msia bljr dr negara luar..cb kita tgk kat negara luar..diorg ada akta dn jab perlindungan utk anak2 yg trbiar dn x terbela..sbb tu diorg kat sana berusaha nk dptkan krja dn life yg bgs utk mempertahankan hak jagaan anak atau adik bradik diorg yg nk dirampas oleh phk yg brkuasa..lain plak kat negara kita..langsung xda sensitiviti kemanusiaan trhdp mslh mcmni..aku pantang kes2 yg melibatkan bayi dn budak2 kcik mcmni..sllu aku trbygkn baby sndiri diperlakukan sebegini..kluar air mata..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 9-10-2018 12:19 PM
Buat aku yang tak ada anak ni bila membaca berita macam ni, rasa sedih sangat. Bila nak ambil anak a ...

Baik sis amik abg mgsa tuu.. nak bela mgsa kut tak reti..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
haliamerah replied at 9-10-2018 02:08 PM
kes ni kan pnah keluar kat porem ni 2/3 bulan yg lepas...pmpuan tu anak angkat pakcik ni..ade 2 anak ...

Pakcik ni amik anak angkat laa..emm pak sedara aku pun amik anak angkut.. mmg takkan jd anak sendiri..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 07:20 PM GMT+8 , Processed in 0.119014 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list